....נראה כי זה המקום..

a Warming Sign

New member
....נראה כי זה המקום..

אף פעם לא כתבתי פה,אבל הזדהתי עם המון הודעות. כבר לא אכפת לי מי מכיר אותי ומי ידע,אני באה בעסקת חבילה עם כל החרדות האלה,הגיע הזמן לשחרר קצת.. בלי למנות את הצרות והחיים הדפוקים שלי, בקרוב אני מתחילה צבא..מצד אחד רציתי להאמין שברגע שאני אסיים את סיוט הבי"ס הכל יגמר, או שברגע שאני אתחיל את הצבא זה יהיה דף חדש,אבל הדברים שמדחיקים תמיד יהיו שם לא? אז הצד השני הוא החרדות,מצבי הרוח,השגעון,מה לא.. עם כל האופטימיות,אני פשוט מפחדת מהצבא.אני הולכת למקום הכי טוב שיכולתי לבקש אבל מפחדת, כי אני יודעת שאני אתקל במצבים הנורמליים לחלוטין שבהם אני חוטפת את המחשבות הרעות האלה, שבמקרה הרע באות עם התקף. לא אכפת לי שיהיה לי לבד,שיהיה לי קשה,שיהיה לי רע,אבל לדעת שזה עלול לתקוף אותי זה כבר יותר מדי בשבילי. אז אני מדחיקה,כי מול שתי הפסיכולוגיות שעזבתי לא יכולתי להיפתח עד הסוף,היה חסר לי ממש קצת כדי להגדיר ולהתמודד, וכמו תמיד ברחתי,אני כלכך טובה בלברוח[ואני חתיכת פדלאה,מי היה מאמין..
], מבריזנית שכמותי.בורחת מהתמודדות,לא נוכחת בכל סיטואציה שעלולה להפחיד אותי. משכנעת את עצמי שבצבא אני אתפוס בטחון עצמי והכל יסתדר,אבל אני יודעת שזה לא ככה, מה לעשות,לא נמנתי עם הנורמלים..מצבי לחץ הם דבר שאני לא יכולה להתמודד איתו יותר, ובתקופה האחרונה,שהיא הכי משוחררת כביכול,זה פשוט חונק אותי. אז עוד לפני הצבא אני אצטרך למצוא לי פסיכולוגית חדשה שאולי מולה אני אפתח,קונכייה שכמותי
בנתיים... בנתיים אני מנסה לאחוז במחשבות החיוביות האחרונות שנשארו. אולי הכי קל היה לא להתעסק עם הצבא,בקלות יכולתי לצאת מהעסק, אבל הרגשתי שהפעם אני חייבת לנסות להתמודד,לטוב ולרע,לא בורחים יותר.

אפשר לבדוק אם הבנתי?

- יש לך חרדות - את מתמודדת איתן ע"י בריחה או הימנעות - עד עכשיו לא הצלחת לשנות את הדפוס הזה - נדמה לך שאם תשימי את עצמך בסיטואציה שאי אפשר לברוח ממנה החרדות יעברו לך, או שתלמדי להתמודד אחרת. כן?

a Warming Sign

New member
כן../images/Emo4.gif ..קצת פקחת לי את העיניים..

רק לגבי האחרון,יש לי תחושה שבצבא אני אקבל יותר בטחון עצמי[אולי זאת טעות בחשיבה] כי זה תפקיד שרציתי ובעצם כל הקורס והשירות יהיה פחות או יותר סביב משהו שאני באמת אוהבת. יש לי נטייה להשקיע בדברים שאני אוהבת.אבל זה עדיין לא אומר.. בכל אופן,אני חושבת שאין מנוס מטיפול פסיכולוגי לפני הגיוס, זה פשוט כל כך מייאש להתחיל אחד חדש בלי לדעת אם זה יצליח.

../images/Emo91.gif חמה ממני:

אם בחרדות עסקנן - חפשי לך מטפל/ת קוגניטיבי התנהגותי - משהו ממוקד לחרדות ולהתמודדות שלך עמן בסיטואציות חיים. לא חפירות ארכאולוגיות בנושאים רגשיים, אלא כלים להתמודדות עם מה שיש! חפשי טיפול שיאסוף אותך עד הצבא יתן לך כלים ויעמיד אותך על הרגליים לפחות בהתמודדות עם החרדות שלך.

Angelus

New member
היי

אני לא יודע אם זה ינחם אותך, אבל גם אני פחדתי מהגיוס שלי. פחדתי להתחיל משהו חדש, בלי ידיעה בכלל לאן אני אלך. פחדתי להתנתק, לא לדעת אם אני אשמור על הצורה בה אני חייתי את חיי. את, אני מבין, יודעת לאן את הולכת ואפילו חושבת שזה מקום טוב. אל תפחדי מהחיים, ובטח ובטח שלא מהצבא. אני התגייסתי מאוחר יחסית לשכבת הגיל שלי (גיוס מרץ 06) - עשיתי טירונות כל"צית עם אנשים ששכחו מזמן כבר איך לדבר ולהתנהג. ועכשיו, לאחר 8 חודשים בערך, אני שמח שעברתי את כל זה והגעתי למקום אשר הגעתי - כי התמודדתי. היה קשה, אבל התמודדתי. אני שמח שבחרת להתגייס לצבא, ולא לברוח מהבעיה - זה כבר צעד נכון. ותמיד תזכרי, שאת שולטת על מסלול החיים שלך, לא אף אחד אחר. אם את מעוניינת לדבר על זה, את יכולה לפנות אלי במסן - [email protected] סופ"ש נעים.

a Warming Sign

New member
תודה../images/Emo13.gif

זה מוזר שאני קצת מפחדת,כי אני דווקא טיפוס שתמיד מנסה לראות את החיובי ולבוא לדברים[לפחות בהתחלה] בראש פתוח ועם רצון טוב. בכל אופן,אני אשתדל לזכור את הדברים החשובים שאמרת

למעלה