נראה לי הצלחתי להגמל מגבינה צהובה

Zadig

Well-known member
פעם הלכתי למכולת השכונתית לקנות גבינה צהובה במשקל.
החנוואני עירקי זקן נזדעק (הוא רק בן 40 אבל זקן בצורה ובאופי)
"תאכל פסטרמה! יש טובה, חבל עליך, ילך לך הלב"
וגלש לסיפור על אשה שהגבינה הצהובה סתמה לה ת'עורקים,
ועכשיו יש לה לב מלאכותי (הוא פשוט כנראה היה מאוהב בה
כי לפני 30 שנים עוד לא היה לב מלאכותי פעיל).
הזדעזעתי כמצופה ממני וכדי שירגיש שעשה טוב,
אבל לקחתי את הגבינה הצהובה ושכחתי ממנו.

30 שנים אחרי נזכרתי בו אחרי שיחה עם תזונאית,
שבמקור באתי לתלות אותה כי לא הורדתי אפילו 1 ק"ג,
מאז שינויי התזונה בהמלצתה שמענים אותי,
וזה הורס את התוכנית שלי "לחזור למסלול".
אבל היא מאמי שמקשיבים לה ומוקסמים ממנה בו זמנית,
אז ביחד מצאנו את האשם - גבינה צהובה !
לפני שבועיים העפתי את זה מהתפריט שלי.

עברתי לחומוס מעורבב עם טחינה.
זה לא ממש טעים לי.
אז התקשרתי למאמי והיא מיד אמרה "ברור"
והמליצה שאכין בעצמי חומוס וטחינה.
חומוס גדול עלי ואף פעם לא היה אהובי.
אבל בטחינה אני אלוף
טחינה + לימון + שום + פטרוזיליה יאמי יאמי.
ועכשיו ?
אני רק עולה במשקל |ביישן|
 
נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
אחח גבנ"צ. לא מוותר. אוהב אותן מעושנות, שמנות. שתי פרוסות ביום, זהו.
נגמר לי מהחומוס מזמן מזמן.
בלאו הכי בירושלים כבר אין אותו חומוס שהיה בה, משנכנסתם דרך שער שכם והלכתם ישר לשוק, כלומר פונים שמאלה במזלג, עד שמגיעים למכון לפיתוח הגוף, הולכים א-ביסעלע נוך, ומגיעים לסןפן או תחילתן של המדרגות של "ויה דלרוזה", ושם קובָּה מצוחצחת וחומוס... לילל כזאב ערבות המריח אחורי האייל הקורא. וגם היה לנו אבו-גוש עד שהחליטו למכור בתפוצה ארצית, ומאז גם במסעדות עצמן, זה כבר לא זה.
ולבד, אני לא מכין.
 

צליליתה1

Well-known member
מבלי לפגוע בכבודה של המאמי, כיום גבינה צהובה חזרה להיות מומלצת כחלק מתזונה טובה, ורק, כמו שאמר לי חבר רופא, לאכול רק את השמנות, ואם הקלוריות מטרידות, לאכול רק קצת. כל ה דלות קלוריות חסרות את מה שאנחנו רוצים מהגבינה: סידן, חלבון וכו, ויכול להיות שהן דווקא מאיצות השמנה, כמו תחליפי סוכר למיניהם.

אני מאוד אוהבת גבינות, שלא הכי באות לי טוב אבל למדתי שעם גבינות עזים קשות אני מסתדרת, והשמחה חזרה לשרור במעוני.

בעניין החומוס - זה הכי קל שבעולם בתנאי שיש לך כלים מתאימים (אפשר בלנדר אבל אני מעדיפה מעבד מזון). לכשיופיע מנהל הפורום אני בטוחה שהוא יוכל לעוץ עצות ולרושם מתכון מוצלח. אני אחלוק טיפ לעצלנים: אם אין זמן/סבלנות/חשק להשרות את החומוסים אפשר להשתמש בקופסא, ואז מומלץ לשטוף היטב את הגרגרים, או, וזה עוד יותר מוצלח, לרכוש גרגרים בחומוסיה. אבל אם כבר הגעתי לחומוסיה החביבה עלי אני קונה חומוס מוכן. עם כל הכבוד לי כטבחית, שלהם יותר טעים.

נזכרתי בגעגועים בחומוס שהיתה מכינה אמו הרומניה של חבר ילדות. לדעתי המתכון שלה היה חצי גרגרי חומוס, חצי שיני שום, המון מלח ולימון. חומוס זה לא, אבל טעים - ממש, ממש.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מבלי לפגוע בכבודה של המאמי, כיום גבינה צהובה חזרה להיות מומלצת כחלק מתזונה טובה, ורק, כמו שאמר לי חבר רופא, לאכול רק את השמנות, ואם הקלוריות מטרידות, לאכול רק קצת. כל ה דלות קלוריות חסרות את מה שאנחנו רוצים מהגבינה: סידן, חלבון וכו, ויכול להיות שהן דווקא מאיצות השמנה, כמו תחליפי סוכר למיניהם.

אני מאוד אוהבת גבינות, שלא הכי באות לי טוב אבל למדתי שעם גבינות עזים קשות אני מסתדרת, והשמחה חזרה לשרור במעוני.

בעניין החומוס - זה הכי קל שבעולם בתנאי שיש לך כלים מתאימים (אפשר בלנדר אבל אני מעדיפה מעבד מזון). לכשיופיע מנהל הפורום אני בטוחה שהוא יוכל לעוץ עצות ולרושם מתכון מוצלח. אני אחלוק טיפ לעצלנים: אם אין זמן/סבלנות/חשק להשרות את החומוסים אפשר להשתמש בקופסא, ואז מומלץ לשטוף היטב את הגרגרים, או, וזה עוד יותר מוצלח, לרכוש גרגרים בחומוסיה. אבל אם כבר הגעתי לחומוסיה החביבה עלי אני קונה חומוס מוכן. עם כל הכבוד לי כטבחית, שלהם יותר טעים.

נזכרתי בגעגועים בחומוס שהיתה מכינה אמו הרומניה של חבר ילדות. לדעתי המתכון שלה היה חצי גרגרי חומוס, חצי שיני שום, המון מלח ולימון. חומוס זה לא, אבל טעים - ממש, ממש.
מי אמר אני ולא קיבל ?

מדובר במתכון שאני מכין בהצלחה רבה עשרות שנים. זה אולי התבשיל היחידי שאני מכין עם היצמדות מלאה למתכון.

לגבי מי שירים גבה בגלל השימוש במיץ לימון משומר יש לכך שתי סיבות טובות, הראשונה היא שזה מבטיח רמת חמיצות קבועה שכן לכל לימון יש את דרגת החמיצות שלו. מלבד זאת כפועל יוצא זה מאריך את חיי המקרר של החומוס למרות שבד"כ הוא נזלל הרבה לפני שמשנה את טעמו.

אותו כנ"ל לגבי השימוש באבקת שום ולא בשום טרי. החומר אותו חומר אבל ממליץ לא להשתמש בשום טרי אלא אם כן ישנה כוונה לאכול את כל החומוס באותו יום וגם אז יש לבדוק היטב את השפעת השום כי כל זן שונה ממשנהו.

ב ת א ב ו ן
 

קבצים מצורפים

  • חומוס בדר.pdf
    KB 179.6 · צפיות: 9

קלייטון.ש

Well-known member
מי אמר אני ולא קיבל ?

מדובר במתכון שאני מכין בהצלחה רבה עשרות שנים. זה אולי התבשיל היחידי שאני מכין עם היצמדות מלאה למתכון.

לגבי מי שירים גבה בגלל השימוש במיץ לימון משומר יש לכך שתי סיבות טובות, הראשונה היא שזה מבטיח רמת חמיצות קבועה שכן לכל לימון יש את דרגת החמיצות שלו. מלבד זאת כפועל יוצא זה מאריך את חיי המקרר של החומוס למרות שבד"כ הוא נזלל הרבה לפני שמשנה את טעמו.

אותו כנ"ל לגבי השימוש באבקת שום ולא בשום טרי. החומר אותו חומר אבל ממליץ לא להשתמש בשום טרי אלא אם כן ישנה כוונה לאכול את כל החומוס באותו יום וגם אז יש לבדוק היטב את השפעת השום כי כל זן שונה ממשנהו.

ב ת א ב ו ן
מתכון ממש לא לעניין.
הכל פה מהסופר.
יכלו כבר לשלוח אותנו ישר למקרר בסופר לקחת חומוס מוכן.
אני מוכן לאכול חומוס רק שנעשה בעבודת יד מאפס.
החל מגידול החומוס והשומשום והשום, ואני רוצה לראות את עץ הלימונים. אני רוצה לראות מאיזה חוף אספו את המלח. מים חלילה מהברז, תראו לי את הבאר ממנה שאבתם.
רק עבודת יד. לא לשלוח אותי לסופר.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מתכון ממש לא לעניין.
הכל פה מהסופר.
יכלו כבר לשלוח אותנו ישר למקרר בסופר לקחת חומוס מוכן.
אני מוכן לאכול חומוס רק שנעשה בעבודת יד מאפס.
החל מגידול החומוס והשומשום והשום, ואני רוצה לראות את עץ הלימונים. אני רוצה לראות מאיזה חוף אספו את המלח. מים חלילה מהברז, תראו לי את הבאר ממנה שאבתם.
רק עבודת יד. לא לשלוח אותי לסופר.
כשאתה צודק אתה צודק.

המתכון דלעייל הוא עבור העצלנים שבינינו.
 

קלייטון.ש

Well-known member
כשאתה צודק אתה צודק.

המתכון דלעייל הוא עבור העצלנים שבינינו.
זהו שאני לא אוהב עצלנים.
אני אוהב ודורש שמי שמכין לי אוכל יעשה עבודה רצינית וישקיע מאמצים מירביים.
ולא שיתבטל בזמן שאני יושב ומחכה לו שיגמור להכין לי את האוכל.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זהו שאני לא אוהב עצלנים.
אני אוהב ודורש שמי שמכין לי אוכל יעשה עבודה רצינית וישקיע מאמצים מירביים.
ולא שיתבטל בזמן שאני יושב ומחכה לו שיגמור להכין לי את האוכל.
אני מת לראות אותך יושב בחומוסיה וממתין שהמלצר יחזור מהחוף עם המלח.
 

shila777

Member
מי אמר אני ולא קיבל ?

מדובר במתכון שאני מכין בהצלחה רבה עשרות שנים. זה אולי התבשיל היחידי שאני מכין עם היצמדות מלאה למתכון.

לגבי מי שירים גבה בגלל השימוש במיץ לימון משומר יש לכך שתי סיבות טובות, הראשונה היא שזה מבטיח רמת חמיצות קבועה שכן לכל לימון יש את דרגת החמיצות שלו. מלבד זאת כפועל יוצא זה מאריך את חיי המקרר של החומוס למרות שבד"כ הוא נזלל הרבה לפני שמשנה את טעמו.

אותו כנ"ל לגבי השימוש באבקת שום ולא בשום טרי. החומר אותו חומר אבל ממליץ לא להשתמש בשום טרי אלא אם כן ישנה כוונה לאכול את כל החומוס באותו יום וגם אז יש לבדוק היטב את השפעת השום כי כל זן שונה ממשנהו.

ב ת א ב ו ן
מכינה שנים רבות-לפי המתכון שלך.כולל מי הבישול.יאמי!וגבינות-השנה ראיתי מעולות,כמו ברי,קממבר וכדומה,תוצרת אירופה וללא לקטוז.אכן טעימות.אוכלים מעט טוב.
 

קלייטון.ש

Well-known member
אני אוכל את אותה כמות גבינה צהובה בשבוע כבר הרבה שנים. בדיוק אותה כמות.
אבל אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה.
טחינה הייתי אוכל גולמית עם כף ישר מהקופסה. פעם חברה אמרה לי למרוח טחינה גולמית על פרוסת חלה ולהוסיף דבש.
היה טעים מאד ואיזו שנה אכלתי שתיים שלוש פרוסות כאלה כל בוקר.
גם את זה יכולתי להפסיק מתי שרציתי. לא רציתי.
זו הופסק מעצמו באותו יום שהפסקתי לקנות דבש, וזה סיפור שכבר סיפרתי.
 

צליליתה1

Well-known member
אני אוכל את אותה כמות גבינה צהובה בשבוע כבר הרבה שנים. בדיוק אותה כמות.
אבל אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה.
טחינה הייתי אוכל גולמית עם כף ישר מהקופסה. פעם חברה אמרה לי למרוח טחינה גולמית על פרוסת חלה ולהוסיף דבש.
היה טעים מאד ואיזו שנה אכלתי שתיים שלוש פרוסות כאלה כל בוקר.
גם את זה יכולתי להפסיק מתי שרציתי. לא רציתי.
זו הופסק מעצמו באותו יום שהפסקתי לקנות דבש, וזה סיפור שכבר סיפרתי.
טחינה עם סילאן גם טעים
 

צליליתה1

Well-known member
אני תמיד הבנתי סילאן כדבש לעניים. מי שאין לו כסף לדבש מסתפק בסילאן.
קניתי פעם צנצנת ולא אהבתי.
חפש לטעום סילאן 100% תמרים, בלי סוכר. זה עולם אחר.
גם דבש עושים היום עם סוכר, ומסוכר, 100% נטול דבש.

איפה יוסי והדבש?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חפש לטעום סילאן 100% תמרים, בלי סוכר. זה עולם אחר.
גם דבש עושים היום עם סוכר, ומסוכר, 100% נטול דבש.

איפה יוסי והדבש?
אפרופו דבש חלק לא קטן ממפרשי המקרא טוען כי כשמדובר על ארץ זבת חלב ודבש מדובר בדבש תמרים כלומר סילאן.
 

אבח"י

Well-known member
יוסי והדבש חי ונושם ופעיל בקבוצה סגורה אי שם בפייסבוק.
 
למעלה