בגלל שזאת דעה מוכרת של נטורופטים שידוע שאין לה ביסוס מדעי
ואין לי שום דבר חלילה וחס נגד נטורופטים ונאטורופטיה בכלל אני אפילו מאמין נלהב בעקרונות הבסיסיים של הנטורופטיה ומיישם אותה בעצמי , אבל זה לא אומר שכל מילה של נאטורופט קדושה בעיני , ולנושא הזה של ההפחדה מהעגבניה והפלפל והחציל אני לא מסכים.
 
רופא הגון שמשתמש ברפואה אלטרנטיבית למען ההוגנות אמור להסביר לחולה מה רפואה מבוססת מדע ומה החלק של ההמלצות שלו שבא מרפואה אלטרנטיבית.
לסיפור של האלקלואידים שמגבירים דלקות ומחלות אוטואימוניות , נחמד מאד, נשמע די אולי סיפור משכנע , אבל מחוות דעת שקראתי אין לזה שום ביסוס מדעי .
אם יתגלה כזה אשמח מאד לקרא וללמוד..
יש הרבה מקורות ברשת בעד ונגד אבל הנה אחד שמצאתי עכשיו בשלוף :
לדוגמה:
 
ציטוט : " מה אומרים הרופאים?
 
כנראה שאכן יש בסולניים חומרים אלקלואידיים, אבל האם הם גורמים נזק? "זה מעולם לא הוכח מחקרית", טוען פרופ' משה טישלר, ריאומטולוג ומנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי אסף הרופא, בצריפין.
"אני מכיר את הטענות של חולי דלקות מפרקים, לפיהם ירקות ממשפחת הסולניים קשורים למחלה. אבל אני לא ממש מבין מה רוצים מהסולניים האומללים", אומר פרופ' טישלר.
"הטענות לפיהן מזונות מסוימים גורמים לדלקות מעולם לא הוכחו מחקרית. אחד החוקרים שבדק את הנושא וכתב סידרה של מאמרים בנוגע לקשר בין מזונות ומחלות, היה ד"ר ריצ'רד פאנוש. הוא טען שייתכן שיש קשר בין אלרגיה לחלב והחמרה של דלקות מפרקים. אבל הוא לא מצא קשר למזונות סולניים".
לגבי פיברומיאלגיה, טוען פרופ' טישלר, שאי אפשר להתייחס למחלה כאל "דלקתית" ולכן היא אינה רלוונטית לנושא. מחלת גאוט, לעומת זאת, דווקא מושפעת ממזון, אבל מדובר בהשפעה שלילית שנגרמת מאכילת בשר ושתיית אלכוהול, בגלל עודף חומציות.
 
למטופליו ממליץ פרופ' טישלר "לאכול וליהנות", ומבקש ממי שטוענים "אבל אמרו לי שאסור סולניים", להביא בפניו את ההוכחות המחקריות לכך. "אם יש טענה, צריך להוכיח אותה. יש לא מעט מחקרים בלתי תלויים, שאינן ממומנים על ידי חברות התרופות, שבודקים צמחי מרפא, למשל. עד שהנושא לא יוכח מדעית, מבחינתי אין בזה דבר. מחלת דלקת מפרקים שגרונית RA היא מחלה אוטואימונית, ולא יכול להיות שהיא נגרמת בגלל מזון כזה או אחר", הוא מסכם. "
 
לינק :
https://www.onlife.co.il/general/26432