נראה לי שאני...

*-*SUNSHINE*-*

New member
נראה לי שאני...

פורשת מכל זה
.... לא יודעת אם ללכת לקורס או לא,וזה אוכל אותי מבפנים. אם אני אלץ יותר מידי? אם זה יהרוס לי את הבגרויות? הרי שהבגרויות יותר חשובות כרגע... מה לעשות עם זה? ביום רביעי מתחיל הקורס ואני רוצה לדעת אם לבטל את זה,כי קיימת עדיפות לבטל לפני... שני.

uv1234

New member
נראה לי שאני לא מבין...

שלום לך SUNSHINE. כמו שאמרתי, אני לא כל-כך מבין את הדאגות שלך. מה מלחיץ אותך: הקורס או הבחינה עצמה? על איזה בגרויות את מדברת? האם אני טועה בהערכתי שבעוד שהבחינה הפסיכומטרית מתקיימת באוקטובר, בחינות הבגרות הקרובות ביותר מתקיימות בדצמבר (כך שאין כל-כך עומס בלימודים בבית-הספר בתקופת ההתכוננות לפסיכומטרי)? או שמא את תוהה אם הציון בבחינה עצמה יהרוס לך את הבגרויות (אולי מבחינת בניית ציוני ההתאמה לאוניברסיטאות או משהו כזה)? בכל אופן, תפרטי יותר ואני אשמח לעזור לך. איך שאני מבין את זה עכשיו, את עולה לי"ב, אין לך שום דבר משמעותי מבחינת הלימודים בחודשיים הקרובים, כך שאת יכולה להתחיל את הקורס בקלות, להשקיע, ולהוציא ציון שתהיי מרוצה ממנו... ואולי אני מפספס משהו...

*-*SUNSHINE*-*

New member
ראשית...

תודה רבה על הדאגה
אני מעריכה זאת המון!! שנית,הבגרות בספרות היא מעיין "ניסיון ראשוני".ז"א זוהי הפעם הראשונה שבגרות בספרות מתקיימת בחורף. ספרות אומנם לא מקצוע קשה כ"כ אבל יש לקחת בחשבון שהכיתה שלי הפסידה חומר רב וימי לימוד רבים.ז"א שעלינו להספיק בפחות מחצי שנה(כארבעה חודשים)חומר של שנה וחצי,משמע-קשהההההה מאוד ועמוס.מיותר לציין שהבגרויות הן בראש סדר העדיפויות שלי.אני נורא נלחצת כאשר אין לי זמן ללמוד ומה שקורה זה שאיני מצליחה ו/או עומדת בזה,ופשוט נכשלת. ואני רוצה לתת "פול גז" השנה וש-9 הבחינות שנותרו לי השנה(שזה די הרבה) יהיו טובות.לכן,חשבתי על כך....אולי כדאי שאת קורס הפסיכומטרי נבטל ו"נתעסק" במה שיותר חשוב כעת. והאמת?שאני בכלל מתכוונת לעסוק בעתיד במשהו שלא ממש קשור לאוניברסיטה ופיסיכומטרי...עוד נקודה
תודה רבה, שני.

uv1234

New member
אז ככה

קודם כל, מניסיון, לא משנה כמה קשה נראית לך הבחינה בספרות, או כל בחינה אחרת, אין סיכוי ללמוד לקראתה יותר משבוע קודם (וגם זו הגזמה). כדי להתכונן לבחינה הפסיכומטרית צריך שעה-שעתיים ביום במהלך הלימודים בקורס ואולי ארבע שעות ביום בשבוע-שבועיים האחרונים (כשעושים את הסימולציות). לא כל-כך הרבה כמו שזה נשמע, וגם לא כבד. ובנוסף, אולי עכשיו את נלחצת מלעשות את הפסיכומטרי במקביל ללימודים (ואל תשכחי שהבחינה היא באוקטובר, מה שנותן לך חודשיים לבגרויות החורף, שזה מספיק בהחלט, לא משנה כמה חומר לא למדתם שנה שעברה, שהרי גם כשלומדים לפסיכומטרי לא עושים את זה על חשבון בית-הספר), אבל תחשבי איך זה יהיה ללמוד לפסיכומטרי אחרי ייבוש שכלי של שלוש שנים לפחות, כשתהיי לחוצה להתקבל לאוניברסיטה במסלול שאת רוצה, ואז צריך לעשות שיפורים על שיפורים (במידת הצורך, כמובן), וזה אוכל זמן כשלעצמו. בכל אופן, ולסיכום, אני ממליץ לסיים עם זה עכשיו. הבחינה לא קשה בכלל, רק צריך לתרגל ולהתכונן. ה-700 מחכה אחרי הפינה
שיהיה בהצלחה, יובל

למעלה