נראה לי שדרי קונדו יעשו בחוכמה באם ישאירו חלונות פתוחים

CANADA101010

New member

הCDC בארה''ב שינה את עמדתו וכעת ממליץ על חבישת מסיכות במרחב הציבורי, אפילו מסיכות מבד
Recommendation Regarding the Use of Cloth Face Coverings, Especially in Areas of Significant Community-Based Transmission
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/cloth-face-cover.html
ארגון הבריאות העולמי ידע מזמן על התועלת במסיכה. הם בעצמם הקפידו על חבישת מסיכה כשהגיעו לכנסים בסין, הם תמיד היו עם מסיכות.

נשיא סין בכבודו ובעצמו הסתובב עם מסיכה. גדולי המומחים בעולם שם הסתובבות עם מסיכות.
אמו של חברי הטוב נפטרה בליל אמש לפנות בוקר מהוירוס
גרה בקונדו והיו שם חולים בבניין
האם נדבקה ממערכת אויר שיתופית (פינת הקורונה?)
לא ידוע
אולי גם לכסות פתחי אורור עם מספר שכבות של נייר מגבת עם טייפ

vinney

Well-known member
אני לא חושב שעושים מערכות כאלה בבנייני מגורים

בכתבה שהבאת מביאים כדוגמא בית ספר. מערכות מיזוג מרכזות ברמת הבניין עושים במוסדות ציבוריים או במבנים שנועדו לעסקים (מלונות, אולי? גם לא בטוח, בטח לא בישנים בהם יש יחידת מיזוג נפרדת לכל חדר).
&nbsp
לא יצא לי להתקל במערכות כאלה במבנים למגורים, לא בארץ ולא בארה"ב. בטח שלא בקונדואים.
&nbsp
בלי שום קשר, כדאי לאוורר את הבית, במיוחד עכשיו כשכולם תקועים בבית רוב מוחלט של הזמן.

Boston Guy

New member
רוב המערכות לחימום או מיזוג בבנייני מגורים עובדות אחרת לגמרי

מערכות מרכזיות בבניינים גדולים מעבירות את האנרגיייה (חום \ קור) על ידי צינורות של מים חמים\קרים או על ידי קיטור (בבניינים ישנים יותר) - והאנרגייה הזו עוברת לחלל של יחידת הדיור דרך "מחליף חום" - סוג כלשהוא של רדיאטור שהאוויר של יחידת הדיור מסוחרר דרכו בצורה פסיבית (במערכות שעובדות על בסיס רדיאטורים, לרוב בבניינים יותר ישנים) או על ידי מאוורר מקומי (במערכות FORCED AIR שנפוצות בבניינים יותר מודרניים).
כלומר - האוויר שיוצא מפתחי האיוורור בדירת קונדו הוא אוויר שבא מתוך אותה יחידת דיור - לא אוויר שבא מיחידות דיור אחרות.

אז אין ממש תועלת ב"לחסום את פתחי האיוורור" בדירה.
להפך - זה רק יכול לגרום נזק כי "משטר הרוחות" בדירה ישתבש.

למעלה