נראה לי שהגעתי למסקנה

lioz24

New member
נראה לי שהגעתי למסקנה

מה אני, לפעמים אני גבר, לפעמים אני אישה, יש דבר כזה? למשל עכשיו אני מרגישה אישה בכל רמ"ח אברי(טוב לא בכל רמ"ח, אם אני מסתכלת טוב) בעיקר בעבודה, מרגישה גבר, לימודים מרגישה אישה, בכלל יש חלוקה מאוד ברורה, למשל השבוע היה בשיעור ויכוח על מעמד האישה, ממש לקחתי אישית את מה שהבנים שם אמרו(עד שעוד שנייה הצד הגברי שלי היה מעיף עליהם כיסא) :) בקיצור מקווה שלא קוראים לזה בשפה המקצועית "פיצול אישיות" שמוביל בעקבותיו לאשפוז בכפייה... מה אתם אומרים?

DarlingAdam

New member
ממש לא פיצול אישיות.

יש הרבה אנשים - וכן, חלקם גם פה בפורום, למרות שהן קצת רדומים לאחרונה... שהחלוקה בתוך עצמם ברורה להם מאוד. כמו שאמרת, "גבר בעבודה, אישה בלימודים, אישה במיטה וגבר במטבח"... ;) את לא היחיד. :)

אורי 0

New member
הדבר היחיד שאולי קצת מפריע לי

זה ההנחה שיש תמיד דבר כזה "גבר" ו"אשה", "התנהגות של גבר", "התנהגות של אשה". בעצם זה היה הדבר שהפריע לי לכתחילה, בתור נער מתבגר (לפני שנים רבות), כל ה"של-בנים - של-בנות". מכאן הכל התחיל. לפחות בעניני מעמד האשה, אני מכיר בהחלט איזה גברים פמיניסטיים, וערמות של נשים שהן ממש לא (אם כי רוב הנשים כן מרגישות איזה בעיה, והרבה פחות גברים). זה לא בהכרח "עמדה נשית" - "עמדה גברית". אבל פיצול אישיות, זה בטח לא, והאמת היא שאפילו קראתי ושמעתי שפסיכולוגים לגמרי רגילים מדברים על "צד גברי" ו"צד נשי" באישיות. שבאישיות בריאה שניהם אמורים לבוא לידי ביטוי. כך שאישיות בריאה היא בפרוש אנדרוגנית.

Yaara77

New member
הייתי שם

הגעתי לאותה מסקנה לפני 10 שנים וחשבתי שזהו זה - סוף המסע ואז בשקט אך בבטחה האשה צמחה ותפסה שליטה, הגבר התכווץ עד שחוסל כמעט כליל - טוב - לא היה לו סיכוי מלכתחילה היום, אחרי הכל - אני רגועה ומאושרת אפילו עולצת לקבל מקופת חולים תור לממוגרפיה אחרי שהמחשב שלהם גילה שמעולם לא עשו לי .... חיוכים יערה

ליטל ו

New member
אבל

אני יודעת שאצלי, למשל, יש דברים שמתחברים אצלי לנשיות או לגבריות. לייתר דיוק - לנשיות או לגבריות *שלי*. אני לא אבוא להגיד לאף אחד שלהרכיב מדפים, כמו שאמרתי בעבר, זו בהכרח פעולה נשית, אבל בשבילי זה בהמון מקרים מתחבר לגאווה הפמיניסטית/בוצ'ית שלי, ואני מרגישה empowered כאישה ושמחה. למה? כי ככה אני, וככה החוויה *שלי*. אני מסכימה שזה בעייתי להחליט מה "גברי" או נשי" בשביל כל העולם, אבל אם אנשים מסויימים יכולים להחליט על חלוקה בשביל עצמם ("לבישת גרביונים מתחברת אצלי לנשיות") - למה לא? הבעייתיות היחידה היא כשמשתמשים בהחלטות האלה כסטריאוטיפים ומגבילים בעזרתן אחרים ו/או את עצמך.

lioz24

New member
תודה לכולם

אני מודה לכולם על התגובות, בכל מקרה באמת לאחרונה קצת רדומים פה, נראה אם המסקנה שהגעתי אליה סופית או לא (יערה קצת גרמה לי לפקפק) אגב יערה, ממוגרפיה זה סריקה של השד, לא?

lioz24

New member
בטעות פתחתי הודעה חדשה..

אדם, לטיפולך אם אפשר לשייך את זה להודעה הקודמת שלי, תודה

דקל 22

New member
אחותי..גרוע מזה..

פעם הרגשת שאת פשוט גבר כלוא בגוף אישה?.....

lioz24

New member
לפעמים, אישה בגוף של גבר ו..

לפעמים המגדר תואם, תקרא את ההודעה מהתחלה.מאחלת לכולם לילה טוב וחלומות פז :)

Yaara77

New member
אשה בגוף זכר

לגוף אין מיגדר - רק למוח/לנשמה לגוף יש מין ביולוגי - זכר נקבה אמור מעתה: זכר גבר זכר אשה (אשה בגוף זכר) נקבה אשה נקבה גבר (גבר בגוף נקבה) חיוכים יערה

אורי 0

New member
בפעם האחרונה ששאלתי נוירולוג

המוח היה חלק מהגוף. מצטער: אם לגוף אין מגדר, גם למוח אין.

ליטל ו

New member
הרבה פעמים,

כן, אפ כי אצלי זה יותר נזיל. בתקופות מסויימות, יכול להיות שדברים מסויימים ישתייכו אצלי לגבריות או לנשיות שלי (וגם יש בי צדדים שונים שהם נשיים או גבריים או אחרים). למשל, היתה תקופה שמבחינתי לראות AXN היה קטע כזה של בנים, והשתעשעתי ממנו כשכזה. אבל זה השתנה מאז. אז כן, אבל אצלי זה יותר משתנה.

אולי קצת קשור

קצרצר. שלפני שבוע חיכיתי כשעה בתחנת אוטובוס ומישהו מבוגר התחיל לדבר איתי. כשהוא שאל אותי אם אני בן או בת אמרתי לו שגם וגם, וכשהוא טען שזה תלוי מה יש לי בין הרגליים הסברתי לו שזה לא נכון. אני גאה בזה שהשיחה הסתיימה ב"אההה" ארוך ומבולבל מצדו ובכך שלא נתתי לו תשובה סופית. בסוף אני עוד אוכל להסביר מה זה טרנסג'נדר כמו שצריך.

למעלה