נראה לי שהשאלה המתבקשת היא

הדסית21

New member
נראה לי שהשאלה המתבקשת היא

מה הפירוש ל-"יהדות לחילונים"? יש בכלל דבר כזה "יהדות לחילונים"? האם היהדות היא לא מושג לאומי ..יותר מאשר דתי? זאת לפי חוק השבות...אבל: יהדות היא אכן מאוד קשורה בדת...אז מה הקשר לחילונים? כשהמדינה הוקמה על סמך היהדות היא התחייבה למלא סממנים של דת.. אם כן, מה הוא המושג הזה......"יהדות לחילונים"? האם זה נועד לקרב את החילונים לדת היהודית? כי זה ההסבר היחיד שאני רואה פה.

עדיין לא הבנת שזה פורום של מחזירים בתשובה

אם את דתייה אין לך הרבה מה לחפש כאן. אם את חילונית שמחפשת דרך יש סיכוי טוב שמייד יטפלו בך. אם את נודניקית כמוני יש סיכוי שתעלי לכל הדתיים את הסעיף. אם את רוצה להבין מה בדיוק הפורום הזה על מנת לוודא את הנכונות של מה שכתבתי, תיכנסי למאמרים ולקישורים של הפורום.

הדסית21

New member
זה מה שאמרתי

הטפות דתיות יתקבלו כאן תמיד בברכה ... מעניין שהטפות אחרות לא מתקבלות בברכה ומוגדרות כמיסיון. ממש בדיחה

masorti

New member
הטפות דתיות יתקבלו כאן תמיד בברכה?

למה שלא תעקבי אחרי השירשור מדדף הנוכחי שמתחיל בהודעה זו, ותראי עד כמה "קיבלתי בברכה" את ההטפה הדתית.

הדסית21

New member
התכוונתי שהטפות ליהדות

תמיד יתקבלו בברכה. בעוד שנסיון להראות אמת אחרת יתקבל כאן בסערה.

הדסית21

New member
משירשורים רבי עוצמה שנוכחתי

לראות כאן רציתי לדעת מה מפריע לכם כל כך ביהדות משיחית? ומדוע אתם בטוחים כל כך שהיא אינה אמת? התנפלויות לא יתקבלו בברכה...

אמממ... שאלה מצויינת

אם את שואלת אותי יש יהדות לחילונים, ולו רק בגלל שיהדות היא הרבה יותר מדת (למרות שהאורטודוקסים טוענים אחרת). הפורום הזה ספציפית הוקם ע"י ארגון שמטרתו "לקרב יהודים ליהדות" או במילים פשוטות: להחזיר בתשובה. אני, כאמור, מאמין שיש אפשרויות נוספות לחיות כיהודי.

שום הטפה לא תתקבל בברכה

גם דתית וגם" מיסונרית"-לא אני חשבתי על זה. אפשר לשאול ולקבל תשובות בכיף. המלצה שלי : לא צריך להתחיל בשאלותכמו למה הדתיים עושים דברים מסויימים שלא נראים ולמה זורקים עליי אבנים וצועקים "שבעס!" - כי דברים כאלה הם הכי רחוק שיש מן התורה. כדאי לנסות ולברר מהתחלה מה השורש, מה הרעיון. גם לצד השני, יותר נעים היה גם לנו להבין את הצד הרוחני מאחורי הדברים ושלא יגידו לנו ישר שמה אנחנו עושים הוא פסול-כי גם זו עבירה מן התורה.

שלום הדסית

הפורום נועד כדי לנסות לתת מענה לשאלות שמציקות לך. אף אחד לא יכול להכריח אותך לחזור בתשובה- כשתרצי למצוא איזו דרך לחיים את תחליטי לבד שאת מתחילה לחפש. ולכל המפחדים מהיהדות שבינינו, היהדות היא דרך , היא לא אנשים. אם אני רוצה למצוא דרך לעצמי בחיים ואני לא עושה את זה רק בגלל האנשים שאני מגדיר כחלק מהדת- זה קצת מצער, הרי אף אחד מאיתנו לא טהור וכשבאים לחקור משהו , באים לחקור אותו ולא את האנשים. חשבתם פעם למה אנשים נוסעים להודו? למזרח?- הרי החיים שם ממש על הפנים בלשון המעטה- עוני, רעב, מחלות ועוד.... ולמרות זאת, אנשים טסים לשם ומחפשים תשובה, מחפשים דרך- כי מה שחשוב להם זו הדרך ולא האנשים. כך גם ביהדות- יש אנשים "שחורים מפחידים" יש "זורקי אבנים" ועוד ועוד.. אבל שתדעו שכל דבר רע שאתם רואים הוא לא חלק מן הדרך, הוא משהו שאותו אדם פרטי צריך לתקן בעצמו. וכמו שבהודו בפועל החיים לא מושלמים, הולכים לברר מהי הדרך. אז אם אנחנו כבר חלק מדת מסויימת לא קל וחומר שננסה לבר גם אנחנו מהי הדרך?

למעלה