נראה לי שזה המקום שמסוגל להכיל

chatula

New member
נראה לי שזה המקום שמסוגל להכיל

יותר ממה שמתיימר על פי שמו. אולי רגשות כאלה , כפי שאני מרגישה יכולים להוביל להתקפי חרדה. את התקפי החרדה היחידים שחויתי עברתי באופן עצמאי לגמרי לצערי במלחמת המפרץ לפני 13 שנה. מרב בושה שהפכתי לפחדנית הצגתי את עצמי כגיבורה הלאומית שעוזרת לכולם, אך כל ערב, כשהשמש שקעה, כך שקע גם ליבי למעמקים. אני מספרת את זה רק כרקע. כי החרדה צפונה ושקועה עמוק אי שם בתוכי ולא ברור מתי תפרוץ. היום, אני נמצאת תקופה ארוכה ללא עבודה מסודרת. אני בת 42 אם שמגדלת בעצמה שלושה ילדים חייל, עומד לפני גיוס ותלמיד חטיבה. ללא עזרת משפחתי כנראה והייתי מוצאת את משפחתי ברחוב. אבי ילדי לא משלם מזונות וכל העיניינים נמצאים בהוצל"פ. אני מוצאת את עצמי רב היום במיטה, מול הטלויזיה או המחשב. לא מוצאת עבודה שתכניס מספיק להוצאות המשפחה. בוכה לעיתים קרובות וברור לי שהמצב מוביל לדכאון. אני מכריחה את עצמי לצאת ולהפגש עם חברים, אבל באמת לא מצליחה להנות. תמיד הייתי מלאת אנרגיות, חברותית, והיום רק לישון או לצפות בטלויזיה, אפילו לא מצליחה לקרוא יותר מכמה שורות בספר. פעם קראתי המון. אני חוששת לעתיד של כולנו. איך אצליח להרים את ראשי ולהתחיל לתפקד כמו פעם. הקרובים אלי לא רואים את המצוקה כי אני מצליחה להערים עליהם שהכל בסדר בכדי שלא יבהלו. החרדה מתחילה לבצבץ ואני לא מאפשרת לה לפרוץ, אבל בטח לא לעוד הרבה זמן. מקווה שהתשובה עבורי תעזור גם לאחרים, ואם יש כאלה שמרגישים כמותי אשמח לשמוע. אגב, תמיד יש לי את הפתרונות עבור אחרים אבל את עצמי אני לא מצליחה לשכנע תודה על ההקשבה

בוזיקית

New member
הי חתולה, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל אהבתי את השם שלך - גם לי קוראים בוזיקית על שם החתול שלי, בוזיק. אני כל כך מכירה את המצב של לעזור לאחרים, אך לא להיות מסוגלת להיעזר - גם כשמציעים לי אני מסרבת. אני מציעה לך לפנות לטיפול, שיחות יקלו על מצבך לדעתי, ותוכלי לשבת עם אדם ניטרלי שיוכל לחשוב איתך כיצד למצוא פתרונות לבעיות שמציקות לך, ויפה שעה אחת קודם, לפני שהחרדה תפרוץ. אם את מרגישה אותה ממשמשת ובאה, זה בדיוק הזמן לפנות לאיש מקצוע ולהיוועץ בו. אני מאחלת לך המון הצלחה. סליחה שאין לי הצעה יותר פרקטית - לא תמיד יש לי מילים נכונות, אבל כוונות טובות יש... אז תתרווחי לך על הספה/כורסא/כסא, קחי נשימה עמוקה, ותצטרפי אלינו למסע...

chatula

New member
כן, גם אני.....

לא מאפשרת לאחרים לעזור לי. תודה על קבלת הפנים וצודקת, אבל כרגע סדר העדיפויות שלי לא מאפשר לי להפגש עם פסיכולוג. (אפילו את האוטו מכרתי-אחרי 20 שנות נהיגה, מפונקת שכמותי) אשמח להעזר באזניים קשובות כמו שלכם. בינתיים שבת שלום

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

את כותבת "תמיד יש לי את הפתרונות עבור אחרים אבל את עצמי אני לא מצליחה לשכנע" מה הפתרון שהיית נותנת לעצמך? מה היית אומרת למשהי אחרת במצבך?

chatula

New member
הייתי מתחילה עם....

את חייבת למצוא לעצמך עיסוקים. אפילו אם כרגע את לא מצליחה להתפרנס, לכי להתנדב, תפגשי אנשים חדשים, תקדישי זמן לילדים שלך, תכריחי את עצמך לצאת איתם לבילוי משותף.... אבל, אין לי אפילו חשק לצאת מן הבית, להתלבש, להסתובב עם אנשים. כולם משעממים אותי (שטויות-זה אני שלא משקיעה) מעדיפה לא לענות לטלפונים (פעם לא כיביתי את הטלפון בחיייייים) טוב, אני מודה שהמצב לא עד כדי כך קשה, אבל לא רחוק מזה. פשוט יצאו ממני כל האנרגיות.

למעלה