נראה לי שזה מסובך עם USB3

נראה לי שזה מסובך עם USB3

ואני בעצם די חדש לחלונות 10. די חסר ניסיון עם זה.
אני עדיין מנסה כל מיני כל שינויים כדי למנוע את התקלה שבה ה NUC שלי לא מתעורר משינה ( שינה רגילה ).
ובכן, לפני כמה דקות גיליתי שלכל שקע USB ב NUC שלי, יש דרייבר עם לשונית של POWER MANGMANT.
כל אחת מהלשוניות, מכילה רובריקה עם V שמתיר למחשב להפסיק את החשמל אל שקע ה USB3. ( ה V מסומן במחדל ).
יש לומר ש ב NUC שלי, יש אך ורק USB מסוג 3.
אז ביטלתי את ה V שציינתי לעיל כמו שמוסמן בצילום מסך, וכעת אני מקווה לטוב.

כל הניסיונות האלה שלי, נעשים ביוזמתי מבלי שמישהו הציע לי לבצע אותם.
העכבר USB שלי, עדיין מחובר ישירות אל המחשב.
אם למישהו יש הצעה נוספת, הוא מוזמן.

מה שלא ברור לי, זה עניין תכניות החשמל

יש כמה תכניות חשמל בחלונות 10.
באפשרות של SELECTIVE USB SLEEP, בחרתי DISABLE אבל התקלה של המחשב שלא מתעורר קרתה למרות זאת.

כמו בתמונה שבקישור
https://www.top-password.com/blog/wp-content/uploads/2017/11/usb-selective-suspend.png

הביטול הזה בתמונה לעיל, לא מנע מהמחשב ( כנראה ) להרדים את ה USB כדי לחסוך בחשמל.
מוזר קצת...

אני עדיין לא יכול לאמר שהבעיה נפתרה.

האם יתכן שהבקר USB אחראי לבעיה ?

במנהל ההתקנים, יש התקן שנקרא usb3 extensible host controller.
האם יתכן שזהו ההתקן שגורם לכך שלעתים המחשב שלי לא מתעורר משינה בידי העכבר / מקלדת?
בינתיים בדרייבר שלו, בלשונית POWER MANAGEMENT הסרתי את ה V מהאפשרות של ALLOW THIS COMPUTER TO TURN OFF THIS DEVICE TO SAVE POWER.
&nbsp
יורה יריות באפלה....
&nbsp
איך זה יתכן שרק אני נתקל בבעיה הזאת באופן אקראי ?

אובד עצות... שום דבר לא עוזר

החליפו לי מחשב חדש אחד במחשב חדש אחר.
התקנתי את כל הדרייברים והביוס העדכניים ביותר.
דאגתי לחבר את העכבר בחיבור ישיר למחשב.
וידאתי במנהל ההתקנים שהעכבר מסומן עם V להעיר את המחשב, כך גם עם המקלדת.
הכנסתי 2 כרטיסי זיכרון במקום אחד, 8 ג"ב כל אחד בנפרד.
מה עוד עליי לעשות כדי שהמחשב יתעורר משינה ללא שום הפרעות?
המזל הגרוע שלי, שתקלת אי ההתעוררות חלה באופן אקראי לגמרי, כפעם פעמיים ביום ( ולא כל הזמן ).
אובד עצות....

ביטלתי FAST STARTUP

לפי אחד המאמרים שקראתי בנושא, יש לבטל את ה FAST STARTUP ( אתחול מהיר ) וכן לבטל HIBERNATION.
אז רציתי רק לעדכן כאן שעשיתי גם את זה וגם את ההוא.
ממתין להתרחשות התקלה...
שולח את המחשב לשינה ומעיר אותו כל היום.
כמעט נואש..

arseny92

Well-known member
מנהל
יש גישה ל-BIOS/UEFI והגדרות הערה משינה שם?

וכן במנהל ההתקנים בתפריט View מיין by connection, מצא את ה-USB3, את הבקר שלו, ובדוק power management לכל התקן מעל הבקר, מה עוד מתכבה בדרך אל הפורט והעכבר

לא מצאתי את הדרייבר שציינת

פעלתי לפי ההוראות שלך, ולא מצאתי את הדרייבר שציינת.

יש לי גישה להגדרות UEFI או VISUAL BIOS כמו שהם קוראים לזה באינטל. הכל שם מוגדר לברירות מחדל.

בינתיים מצאתי פיתרון מעניין שממקד את הבעיה בדרייבר של Intel Management Engine Interface.

Device Manager ->
System Devices
Intel Management Engine Interface ->
Properties ->
Power Management
Uncheck "Allow the computer to turn of this device to save power.

העניין זה שאני לא יכול לדעת מיד אם הפיתרון עובד או לא. אני צריך לתת לזה 24 שעות לפחות כדי לוודא שהתקלה איננה מתרחשת שוב ( עדיין לא עברו 24 שעות ).

גרסת החלונות 10- גרסה 1903.

החלק שמפריע לי יותר מהכל, זה שאני למעשה לבד עם הבעיה הזאת, והטכנאים של אינטל בפורום אינטל, אובדי עצות בכבודם ובעצמם.
כל הזמן מציעים לי לעדכן דרייברים וביוס, ואף לעדכן בשיטת RECOVERY למרות שהביוס כבר היה מעודכן באותה גרסה ללא שום בעיות.

ב XP לא היו לי בעיות כאלה...

יש בזה משהו אירוני...

יש משהו אירוני בכך שדווקא החלק שאמור לדאוג לשינה והתעוררות משינה, מוגדר בברירת מחדל כך שגם הוא ילך לישון כדי לחסוך בחשמל ( הוא מאופשר שינה ).
אני חושב שמי שאחראי לדרייבר הזה ( אינטל / מיקרוסופט ), שגה בשיקול דעת של סימון ה V במחדל לדרייבר הזה.

בדרייברים אחרים כמו עכבר ומקלדת, אין אפשרות ב POWER MANAGEMENT לאפשר למחשב לכבות את ההתקנים האלו כדי לחסוך בחשמל.
מכאן שהם לעולם לא מכובים במחדל.

בחלק מהתגובות בפורום שבקישור, יש המלצה לשנמך את הדרייבר לגרסה ישנה יותר מפני ש ( כנראה ) אין שם לשונית POWER MANAGMENT. ( כך אני מבין זאת ).

תלי תלים של מילים.... הכל בגלל V קטן ומיותר לגמרי...
https://answers.microsoft.com/en-us...e/41e6528a-f646-4230-bf30-37b5b01ae86e?page=6

אבל אני עוד לא יודע אם הבעיה נפתרה לחלוטין או לא.

arseny92

Well-known member
מנהל
לגבי UEFI: אם ברירת המחדל הוא לאפשר הערה משינה, אז

לפעמים קורה שהגדרות אינם חלים כשורה - אם עדכנת UEFI, זה לפעמים יכול לא לתפוס הגדרות משתמש קודמות ששמורות ב-NVRAM, כך שצריך לתת להגדרות בעיטה (להחיל מחדש כל הגדרה שאי פעם שונתה על ידי משתמש). לכן כדאי לנסות לשנות את ההגדרה של הערה משינה (ואם יש הגדרה נוספת כמו "אפשר Intel ME" אז להפעילו גם, כי בלי זה אין משמעות להתקנת תוכנת MEI), להחיל, ואז לשנות שוב למצב שצריך להיות (אפשר הערה משינה מעכבר/מקלדת) ולהחיל.
&nbsp
כמו כן יש לבדוק אם הדריבר של Intel MEI בגרסתו האחרונה ( https://downloadcenter.intel.com/product/70407/Intel-NUC-Kits ), זה מתעדכן בערך כל חודש ומה שמתקינה המערכת עצמה דרך Windows Update אינו בהכרח אחרון, לאחר עדכון דריבר/יישום זה, להפעיל מחדש פעמיים
&nbsp
למקלדות ועכברים יש וי שני של "אפשר הערה משינה" כאשר הוי הראשון "כבה לשמירת צריכת חשמל" לא פעיל
&nbsp
fast startup צריך להיות פועל (איפה קראת שצריך לכבות? הרי אם אתחול מהיר לא פעיל, אז גם מצבי השינה לא, כי המחשב יורד ל-S5 (מצב כבוי) )
&nbsp
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/kernel/system-sleeping-states
&nbsp
לאחר מכן בשורת פקודה מנהל תן פירוט לפקודה powercfg /a
כאשר המחשב פועל בהיפרוויזור (וירטואליזציה VT-x ו-VT-d פעילים ב-UEFI), אין שינה היברידית
&nbsp
בדיקות האם הערה משינה פועלת לכל התקן רלוונטי בודקים עם פקודות אשר מצויינות ב- powercfg /devicequery /? וכן /deviceenablewake ו-/devicedisablewake (לרשימת פקודות מלאה powercfg /?)
(תפוז רושם סימני פיסוק מימין לשמאל אם סימן מסיים מילה, דגל העזרה בסוף)
&nbsp
כאשר הערה משינה פעם כן פועלת, ואז לא, ייתכן ו-powercfg /sleepstudy (וכן /systemsleepdiagnostics ו-/systempowerreport) יעזרו לאתר את הבעיה
&nbsp
&nbsp

אמרו לי בפורומים לבטל אתחול מהיר

וכן לבטל HIBERNATION.

לא הבנתי את כל מה שרשמת....

העליתי צילום מסך של הדו"ח.
אני אנסה להעלות את כל הדוח.
אם זה עוזר...

arseny92

Well-known member
מנהל
abnormal shutdown? אם המחשב נתכבה, איך אתה מצפה

שעכבר/מקלדת יעירו אותו ממצב כבוי?

זה כיבוי בעברת לחצן הכיבוי כשהמחשב לא מתעורר

ואני לא מצפה שהמחשב יגיב לעכבר / מקלדת לאחר כיבוי כזה.
&nbsp
אני מצרף את הדו"ח שהחלונות 10 יצר.
מקווה שזה באמת העניין, ושקנייה של עכבר ומקלדת יסדרו את זה.

arseny92

Well-known member
מנהל
מקבל PDF, אבל לא בשם קובץ שאינו לטיני

לגבי הפקודה האחרת -

זו התוצאה של הפקודה powercfg /a
&nbsp
&nbsp
C:\Windows\system32>powercfg /a
The following sleep states are available on this system:
Standby (S3)
&nbsp
The following sleep states are not available on this system:
Standby (S1)
The system firmware does not support this standby state.
&nbsp
Standby (S2)
&nbsp
Hibernate
Hibernation has not been enabled.
&nbsp
Standby (S0 Low Power Idle)
&nbsp
Hybrid Sleep
Hibernation is not available.
&nbsp
Fast Startup
Hibernation is not available.
&nbsp
&nbsp
C:\Windows\system32>
&nbsp

מעלה דו"ח SSU

מפני שחלק מהפקודות שציינת, מעלות הודעת שגיאה ואני ממילא לא מבין שום דבר בתוצאות.
העכבר והמקלדת מאפשרים לי בדר"כ לעורר את המחשב משינה, רק שאחת ל 24 שעות בערך התקלה מתרחשת ואז המחשב נותר במצב שינה.
&nbsp
אם הדו"ח עוזר, אשמח לשמוע מה הפתרון לבעיה.
&nbsp
שאלה נוספת- האם לדעתך מדובר בתקלת חומרה או תוכנה?
זה מאוד חשוב לי לקבל תשובה על כך.
עדיין לא קיבלתי על כך תשובה מנציגי אינטל.

האם יתכן שזה העכבר והמקלדת?

לפי הדוח שהפקתי ב CMD,
ENERGY REPORT.

מסתבר שחיבורי ה USB שלי, אינם נכנסים למצב שינה סלקטיבי
אולי הם עתיקים מדי בשביל המצב הזה.
לא יודע אפילו מה זה אומר.....

איך שלא יהיה, אני אקנה מקלדת ועכבר חדשים.

USB Suspend:USB Device not Entering Selective Suspend
This device did not enter the USB Selective Suspend state. Processor power management may be prevented when this USB device is not in the Selective Suspend state. Note that this issue will not prevent the system from sleeping.

למעלה