נראה לי שזו הודעה ראשונה שאני פותחת

נראה לי שזו הודעה ראשונה שאני פותחת

קוראת פה מדי פעם.
בת 39 , עם ילדה בת 4 בבית, בטיפולים בגלל PGD (מקווה שלא מעוד סיבות). בטיפולים מינואר 2014, אחרי 2 שאיבות ו-3 החזרות של מוקפאים בגלל פרוגסטרון גבוה וחשש לגירוי יתר אחרי שאיבות. הייתי עם אסטרופם שככל הנראה לא היה לי טוב. בהחזרה האחרונה הרירית הגיעה ל-6 מ"מ בקושי.
לאחר השלילי האחרון הוחלט לנסות להחזיר מוקפאים על בסיס טבעי. אלא מה - שום דבר לא זז לי במערכת... הורמונים נמוכים - E2 בסביבות 180 פרוגסטרון בסביבות 1.5 (רק ה- LH עלה קצת ונתקע על 13) רירית התעבתה ל-6 מ"מ והיום נצפתה בקושי 5 מ"מ. יום 26 למחזור.
חיפשתי בהודעות ישנות אבל לא מצאתי משהו דומה... יש למישהי מושג מה קורה איתי? כמובן שאתייעץ גם עם הד"ר, אבל רציתי לשמוע רעיונות נוספים.
תודה ויום טוב!

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות....
&nbsp
האם אובחנת כפוליציסטית?
הLH מאד גבוה, והוא בעצם מונע את בוא המחזור. זו תופעה אופיינית לפוליציסטיות, שיכולות להעביר חודשים ללא צל של מחזור.
אפשרות אחרת שהטיפול האחרון הביא לחוסר איזון הורמונלי שבו הכל תקוע.
אם מדובר בפוליציסטיות, אז אי אפשר להחזיר על בסיס טבעי, כי המערכת לא עובדת באופן טבעי מעצמה.
אם מדובר בשיבוש כתוצאה מהסבב הקודם, אפשר להמתין (במקרה שלך בגלל הגיל זה חבל). אפשרות שלישית לקחת גלולות שבועיים ואז המחזור יבוא.
&nbsp
בכל מקרה את נשמעת מהנשים שכאשר הן לוקחות אסטרופם זה לא עובד להן טוב ברירית.
במקרה כזה, לפעמים עושים החזרה על בסיס מיני טיפול. כלומר מזריקים זריקות כמו בטיפול מלא אבל ממש רק ברמה המינמלית ביותר (כזו שתביא לזקיק אחד), בד"כ אז הרירית צומחת יפה. זה כמובן מבאס מאד שצריך להזריק גם במחזור מוקפאים, אבל כאמור יש נשים שהאסטרופם פשוט לא עובד אצלן ואם אין ביוצים טבעיים אז אין ברירה אלא לעשות מיני טיפול.
&nbsp
בהצלחה

תודה יקרה!

מעולם לא אובחנתי כפוליציסטית (זה יכול להתפתח עם הזמן?). במעקבים שעשיתי לפני 5 שנים תמיד היה זקיק מוביל אחד ולאחר טיפול איקקלומין, נצפו שני זקיקים מובילים שהתפתחו להריון תאומים. מניחה שזה "פשוט" שיבוש הורמונלי.
אני מטופלת בדיקור, אולי אברר איתה אם יש דרך להניע את המצב.
אשאל את הרופא על הזרקות כמו שהצעת. מבאס להזריק אבל מבאס יותר לא להרות

תודה על המענה המפורט!

anguly

New member
פוליציסטיות יכולה לעתים לבוא לידי ביטוי

עם עלייה במשקל.
כלומר בדרך כלל זה אומר שזה היה קיים גם קודם, אבל עלייה במשקל מחמירה את השיבוש.
במקרה של עודף משקל, בד"כ אם מורידים 10% זה מחזיר את האיזון...
&nbsp

ממירוע

New member
את יודעת מה עובי הרירית שלך במחזור רגיל?

לא לכולן יש רירית עבה, יש כאלו שמתאפיינות ברירית דקה וזה לא בהכרח ימנע הריון (בתור מי שנכנסה להריון תאומים עם רירית פחות מחמש ועוד הריון עם רירית 5.5)
&nbsp
האם המחזור שלך לרב סדיר? זו גם אינדיקציה לפולציסטיות...
&nbsp
גם אם את פוליציסטית וצריך הורמונים, עדיין יש כל מיני שיטות. לדוגמא אצלי הביא לתוצאות טובות יותר התחלה עם מינון נמוך של אסטרופם והעלאה הדרגתית שלו, לעומת התחלה מכמות גבוהה יותר שיש תקעה לי את הרירית. יש כאלו שמדבקות עובדות אצלן יותר טוב.... בקיצור צריך לנסות לברר מה העניין ויש לא מעט פתרונות....
&nbsp
בהצלחה

תודה!

הרירית שלי לא מאוד עבה בדר"כ (נכון למעקבים טבעיים מלפני 5 שנים) - סביב 7-8 מ"מ, לא נורא מאידך. המחזור יחסית סדיר, אם כי מעט ארוך (סביבות 30+ יום ) וראי גם מה שרשמתי לאנגולי.
תודה על הרעיונות. יוערברו לרופא להתייעצות. בינתיים מנסה לעשות את המקסימום להביא את המחזור...

למעלה