נראה לכם הוגן?

נראה לכם הוגן?

אני עובדת במסעדה קטנה (8 שולחנות), כל משמרת היא 8 שעות (המסעדה פתוחה מארבע עד הסגירה), את כסף אני מקבלת בטיפים (אם פחות מ20 לשעה משלימים לי) אבל אני גם עושה כלים ומכינה את האוכל (יש מלצרית אחת כל פעם ומישהו אחד בבר) הוגן?

הממ לא יודעת אם הוגן....

אבל אני חושבת שבכ"ז צריכים לשלם לך על הכלים שאת עושה והאוכל שאת מכינה אם לא על המלצרות עצמה ...
ואם יוצא לך מעל המינימום כל חודש אז אני חושבת שסבבה... גם אני מרוויחה רק טיפים ואם יוצא מתחת למינימום משלימים לי...

myproblem

New member
רגע!!!

את במקרה עובדת במקום באילת שמתחיל באות - ב' !??!?

HoNeYyYy

New member
זה לא חוקי אם את לא מקבלת

משכורת,אסור להם להעביד איתך כל כך הרבה,גם אם היית רק ממלצרת ולא לשלם לך שכר.

get well

New member
../images/Emo46.gifלא הוגן בכלל../images/Emo70.gif

מלצרית לא צריכה לא לעשות כלים ולא להכין אוכל מה זה השחיתות הזאת? ועוד לא משלמים לך משכורת!!! אם לא איכפת לעשות את כל זה צריכים לשלם לך משכורת בנפרד וטיפים בנפרד. מה שקורה פה זה שבעל המקום חוסך עלייך במשכורות של שני אנשים (שוטף וטבח) פשוט שערורייה אני במקומך הייתי לוקחת את הרגליים שלי ועפה משם
ביזיון!!!!

tea spoon

New member
מה זה משנה?

אני אומרת, תראי לו מאיפה משתין הדג (כן, כן. זה שאת מגישה לאנשים.). תלשי את הסינר בדרמטיות לא פחות משכנעת מזאת של ריקי מ<נו, איך קוראים ללחיי האהבה 2 הזאת?? אה, כן>משחק החיים, תדאגי שזה יהיה לפני הלקוחות הקבועים, תתחילי לבכות, תגידי שאת לא יכולה יותר ככה, you've had enough, ושהגיע הזמן שמישהו ילמד אותו לקח (את צריכה לשלוט בהבעות הפנים שלך, לדעת לתמרן בין בכי לכעס מתפרץ, זה דורש המון, ההתפטרות הזאת.), תעיפי עליו בזלזול את הסינר המצ'וקמק (אם אפשר שיהיו מרוחות עליו חתיכות סלמון, זה בכלל יהיה מטורף), ואל תשכחי לטרוק את הדלת אחרייך. too much? :)

get well

New member
../images/Emo6.gifאז זהו ש..BEEN THERE...

DONE THAT!!! גם אני הגעתי למצב שבגיעו מים עד נפש ועשיתי פחות או יותר את מה שתיארת..אחח...הזיכרונות...

עוגלית

New member
כבעלת עסק...

(בית קפה), את יכולה להתפטר יש הרבה מאוד שזקוקים לעבודה. הבנות שלי גם ממלצרות וגם מדיחות כלים ועושות דברים נוספים. הן מקבלות שכר מינימום + טיפים מלאים (מתחלקות רק בינן לבין עצמן, אם יש יותר מאחת). ואם יש בעיה אז זה בהגדרת התפקיד - את גם מלצרית והבונוס זה הטיפים!!

get well

New member
ואיי..בעלת עסק אצלנו בפורום...כבוד

הבעיה אצלה שהיא מקבלת אך ורק טיפים ועושה את כל העבודה... למה מלצרית צריכה להדיח כלים? בשביל זה יש עובד מטבח..

Reservoir Dog

New member
אני לא הייתי ממהר להתפטר

תקשיבי קודם כל זו לא רק כותרת. לא הייתי ממהר להתפטר: א:האנשים מהפורום לא מכירים את סביבת עבודתך כמו שאת מכירה אותה,מהצד זה נשמע כאילו את עושה מספר עבודות בעבור שכר מינימום לפחות,אבל כמו שאני חושב אולי זה מקום קטן באמת ואין שם לחץ אטומי ומה שאת עושה שם נחשב למקובל ולא דורש כזה מאמץ אסטרונומי שאת לא יכולה לעמוד בו.. ב.לא הייתי ממהר להתפטר,אבל במקביל תמיד טוב לחפש משהו אחר עם תנאים יותר טובים,משמע חפשי עבודה חדשה במקביל וכשיהיה לך משהו ביד תעזבי. ג.אני לא מעודד סינג'ור אבל כשיש עבודה בכל זאת זה מעביר את הזמן,בכל זאת יש מה לעשות ועם הזמן מתרגלים וכשיבואו דברים קשים יותר יהיה יותר קל לבצע אותם.

jul1111

New member
פשוט לא חוקי

מה שבעל העסק עושה זה פשוט מאוד עברה ברורה על החוק! הדבר הנכון יהיה להתפטר+ לתבוע. אם את פוחדת שלא תמצאי עבודה אחרת את יכולה להמשיך לעבוד שם ובמהלך העבודה להגיש תביעה. תביעות מסוג זה הן פשוטות מאוד. בשום פנים ואופן אל תסכימי לקבל יחס כזה. בלי קשר לכלים ולאוכל. על המעביד לשלם לך שכר מינימום לפחות ללא /ום קשר לטיפים!

עוגלית

New member
לפעמים קצת קשה להעסיק במקום קטן

אדם שידיח את הכלים, או אפילו יחתוך סלט, אצלנו הבנות עושות הכל ואני חייבת לציין שהן עושות עבודה מצויינת כל אחת ואחת. ואם כבר נושא שיחה הייתי רוצה מאוד לדעת מה מרשה לכם בעל הבית לאכול ? כשעבדתי כמלצרית בקפולסקי הרשו לנו לאכול טוסט אחד כל משמרת של תשע שעות, איך זה אצלכם?

Reservoir Dog

New member
מבחינת אוכל לא תמיד חייבים למעסיקים

אוכל במסעדות ובאירועים כמו חתונות תמיד יש ותמיד כשלא רואים אפשר לבקש עוד איזה כוסית מהברמן או לחטוף עוד חתיכת בשר עם המגש לחלק האחורי איפה שלא רואים ושם לאכול בסתר.. דוגרי כמעט כל המעסיקים קמצנים אבל הראש שלהם לא תמיד חושב על הדברים הקטנים אז כשלא רואים הם גם לא מרגישים. ואל תרגישי שאת עושה משהו לא בסדר כי הם לא בסדר וקשה מאד שהמצב יהיה בסדר בדיבור. אם שווה לנסות לדבר עם המעסיק על זה שאת מקבלת איזה חצי מנה ארוחה בתאכלס אחרי כמה שעות ? אני בספק אם הרבה ישתנה.. רוב המעסיקים האלה,יש את ההרגשה שלא נעים מהם למרות שאת יודעת שאת בסדר,היחס הוא לרוב שווה למלצרים גם לאלה שמתאמצים וגם לאלה שסתם עובדים.. ובכלל לפני המלצרות כשעבדתי בבורגראנץ' אף פעם לא נשארתי רעב תמיד היה במטבח פול אוכל והאחראי משמרת (לא המנהל) היה לרוב סבבה עם העובדי מטבח.. מהקטע הזה אני מצטער שעזבתי את המקום..אבל חייבים להמשיך בחיים..וזה היה עוד שלב נחמד.

get well

New member
../images/Emo21.gifהאוכל אצלי../images/Emo78.gif

בעקרון מותר לנו לאכול את רוב הדברים מהתפריט או לפני או אחרי המשמרת ואפשר גם לקחת הביתה..ברור שדברים כמו סלמון סטייקים ודברים ממש יקרים לא נקבל אלא אם נבקש, מידי פעם דם זה נותנים..אבל מסלט ועד פסטה וכל מה שבינהם אנחנו יכולים לאכול בקטע הזה הבעלים מאוד לארג'ים... אה וכמובן שלשתות אפשר במהלך כל המשמרת מה שרוצים!!

גברת ע

New member
למי בכלל היה ראש וזמן

לאכול עד שהיה לנו זמן לאכול היה כבר קר היית עייפה ורק רצינו ללכת הביתה

Azemer50

New member
מרשים לנו לאכול חופשי

אני עובד באולם אירועים ומרשים לאכול חופשי כל מה שרוצים כל עוד טיפלת בשולחנות קודם.

חוווה

New member
אל תעצור שור בדישו, אני שומעת על

מלצרים הנדרשים לשלם עבור האוכל והשתיה. לעומת מקומות המאפשרים לאכול חופשי.

למעלה