נראה לכם שמישהו ידבר לדינו בעוד

נראה לכם שמישהו ידבר לדינו בעוד

50 שנה? הורינו דיברו ואנחנו קלטנו מפה ומשם, אבל עם מיזוג הגלויות, התחתנו עם דוברי אידיש, ערבית, הונגרית, רוסית, רומנית ועוד שפות.. והפשה שילדינו שומעים בבית היא עברית... השפה תשכח מן הסתם.. הנוער לומד ספרדית, לא לאדינו. מה יהיה? מצבה של היידיש טוב מהלדינו, אוכלוסיה דתית גדולה מדברת כמעט רק ביידיש וכך נשמרת השפה, גם בחו"לל מלמדים יידיש בבתי הספר היהודיים, והלדינו שלנו... כנראה תשכח.

רותי ב.

New member
הרבה יוצא לי לחשוב על זה,

בדיוק מהסיבות שאמרת, מיזוג הגלויות יצר צירופים נפלאים כמו אלו שציינת, אבל לשימור השפה זה לא ממש תרם. יש מקומות שבהם מלמדים לדינו, נדמה לי באוניברסיטה אחת או שתיים, לא ראיתי שזה מופיע כאחד מהמקצועות לבגרות, למשל, (ויידיש כן, לעומת זאת). אולי באמת צריך לעשות עוד חיפושים ברשת, לחפש איפה בדיוק, מלמדים, ולחשוב איך ניתן להציל, לא רק לשמר, אלא גם להעביר הלאה, לעוד אנשים.

avielss

New member
יש קבוצה באינטרנט

שנקראת LADINOKOMUNITA ושם הם דנים בעניני הלאדינו ודכרי טיפוחה והפצתה להלן הקישורים

תודה על הלינק ללאדינוקומוניקה

נכנסתי ונרשמתי כחברה באמצעות יאהו. אם אתה אותו אביאל מיואל ז"ל שמור לך מקום חם....

avielss

New member
אכן....אביאל מיואל

ולפי התמונה של הרגליים הבנתי מי חונה לרגע. התגעגתי

רותי ב.

New member
אבל משהו לא בסדר עם הלינק השני,

או שזה רק אצלי? וראיתי את הפורום ביאהוו , נדמה לי שיש להם שם כללי כתיבה נוקשים משהו... בכל אופן, מעניין יהיה לדעת כמה אנשים יש להם מישראל, שאולי אפשר ליידע אותם לגבי הפורום פה. את הגברת מתילדה כהן סראנו כבר הזכרתי פה כאושיות. ותודה על הקישורים, ובכלל על שהגעת. שאני אזכיר שוב שהפורום עדיין מחפש מנהל?

avielss

New member
כן

הלינק השני לא עובד משום מה NO. NUNKA NI NO בפעמים הספורות שנכנסתי לפורום יהו הבנתי שיש מספר לא קטן של דוברי לאדינו מישראל אני אשמח להכניס לינק שלנו אליהם והיה פה רמז לניהול?

למעלה