בני, מה שחשוב הוא שביבי לא מבין את זהנראה שכל אחד ואחד במדינה מבין שביבי לא יכול לנהל במקביל 2 נושאים: ניהול המדינה וניהול משפטו
"כל אחד ואחד במדינה" כבר לא נכון, שכן אני למשל לא מבין זאת כלל ועיקר.נראה שכל אחד ואחד במדינה מבין שביבי לא יכול לנהל במקביל 2 נושאים: ניהול המדינה וניהול משפטו
סתם להשכלה כללית, הביטוי "נבצרות" כלל לא רלוונטי לנושא. אמנם הרל"ב צווח ביטוי זה פעמיים ביום וחמש פעמים בימי שני ורביעי, אבל הוא פשוט לא המונח הנכון גם אם תרצה לטעון שלא ניתן לשלב בין כהונת ראש הממשלה למשפטורק ביבי ובית המשפט לא רואים את זה, כדי לא לומר "נבצר ממנו".
לא יודע איך לספר לך את זה ומציע שתשב לפני שתקרא את המשך דברי, אבל בימי חייך (ואני מאחל לך אריכות ימים בטוב ובריאות) אינך צפוי לראות את ראש הממשלה הנבחר מר בנימין נתניהו מאחורי סורג ובריח. בכל אופן, לא אם לא יקיים סיור בבתי הכלא במסגרת עבודתו. ממילא אתה לגמרי צודק שיש עניין בהפסקת (או דחיית) המשפט בעת הזאת, אבל "לשים אותו בכלא" פחות שייך. בדיוק כמו שהמילה "נבצרות" פחות שייכתאבל
מכיוון ששני הנושאים מובילים את ביבי לכלא
למה לא מקצרים ושמים אותו בכלא ?
אתה באמת מאמין שאיכות ניהול המדינה לא נפגעת מהצורך של ראש הממשלה לנהל משפט במקביל?"כל אחד ואחד במדינה" כבר לא נכון, שכן אני למשל לא מבין זאת כלל ועיקר.
אני מבין שהמשפט מתנהל כלל ללא כל קושי מיוחד בין ביצוע תפקיד ראשות הממשלה לקיום המשפט. בתקופת עדות רוה"מ ולאור הנסיבות הבלתי צפויות (למרבה הצער) שהתעוררו, אכן יש קושי בקיום 3 ימי עדות בשבוע. בעיה זו למשל לא צפויה להתקיים עם 2 ימי עדות בלבד. אז אמנם הבעיה הזאת אותנטית במובן זה שנצפית במובהק בימים אלה שהם ימי עדות רוה"מ, אבל מעבר לכך לא נצפתה כל בעיה מיוחדת לשלב בין הדברים.
סתם להשכלה כללית, הביטוי "נבצרות" כלל לא רלוונטי לנושא. אמנם הרל"ב צווח ביטוי זה פעמיים ביום וחמש פעמים בימי שני ורביעי, אבל הוא פשוט לא המונח הנכון גם אם תרצה לטעון שלא ניתן לשלב בין כהונת ראש הממשלה למשפטו.
לא יודע איך לספר לך את זה ומציע שתשב לפני שתקרא את המשך דברי, אבל בימי חייך (ואני מאחל לך אריכות ימים בטוב ובריאות) אינך צפוי לראות את ראש הממשלה הנבחר מר בנימין נתניהו מאחורי סורג ובריח. בכל אופן, לא אם לא יקיים סיור בבתי הכלא במסגרת עבודתו. ממילא אתה לגמרי צודק שיש עניין בהפסקת (או דחיית) המשפט בעת הזאת, אבל "לשים אותו בכלא" פחות שייך. בדיוק כמו שהמילה "נבצרות" פחות שייכת.
ראש ממשלה (כמו כל נאשם אחר) לא מנהל את משפטו שלו. עורכי דינו עושים זאת. כאמור מעלה, כרגע אנחנו בתקופה של עדות הנאשם אז הדברים עמוסים יותר והוא מעורב יותר כמובן. אבל בימים בהם מעידים אחרים? אם צריך לבדוק איתו משהו הוא צריך להיות זמין לעורכי דינו, אבל בזה המעורבות השוטפת שלו פחות או יותר מסתכמת. כך שאכן אני לא רואה בעיה מיוחדת, בוודאי לא במקרה של נתניהו.אתה באמת מאמין שאיכות ניהול המדינה לא נפגעת מהצורך של ראש הממשלה לנהל משפט במקביל?
הלוואי שינהל את המדינה כמו את המשפט שלו .רק ביבי ובית המשפט לא רואים את זה, כדי לא לומר "נבצר ממנו".
אבל
מכיוון ששני הנושאים מובילים את ביבי לכלא
למה לא מקצרים ושמים אותו בכלא ?
יעני פקיד, בכיר אמנם, יוכל להפיל שלטון במדינת ישראל. אחלה רעיוןחבל שאין בישראל חוקה שתכתיב כללי משחק
יותר הגיוניים של המערכת הפוליטית.
אחד החוקים שצריכים להיות הוא שראש ממשלה
לא ימשיך בתפקידו אם יועמד למשפט.
וצריכים להיות עוד הרבה חוקים נוספים שביבי
מנצל לטובתו ולרעת המדינה כי הם לא קיימים.
מניחים שהשלטון בישראל יצא משליטה, אז יש בעלי מקצוע, שיטפלו בנושא.יעני פקיד, בכיר אמנם, יוכל להפיל שלטון במדינת ישראל. אחלה רעיון.
בס"ה מצטט את טומי לפיד בדיון על הנושא. מה לעשות, גם בעל מקצוע הוא פקיד בסופו של דבר. בן אדם אחד בודד שאתה מעניק לו את הכוח והסמכות להפיל שלטון נבחר. השופטת אסתר מי שזאת לא אמורה להיות, לא כל כך קשורה לכך.מניחים שהשלטון בישראל יצא משליטה, אז יש בעלי מקצוע, שיטפלו בנושא.
לך יש עיוות מושגים לא בגלל בורות בהכרח אלא בגלל השופטת אסתר החסודה.
(טומי לפיד אינו אבי האומה, בכלל היה איש טראומתי שתקוע במציאות יגוסלבית).בס"ה מצטט את טומי לפיד בדיון על הנושא. מה לעשות, גם בעל מקצוע הוא פקיד בסופו של דבר. בן אדם אחד בודד שאתה מעניק לו את הכוח והסמכות להפיל שלטון נבחר. השופטת אסתר מי שזאת לא אמורה להיות, לא כל כך קשורה לכך.
רב לא קשור לעניין, אבל כמה נחמד לדחוף מילים שלא קשורות לכלום לשיח(טומי לפיד אינו אבי האומה, בכלל היה איש טראומתי שתקוע במציאות יגוסלבית).
אולי אם היית מעורב בעולם המעשה היית מבין יותר מה זה פקיד/רב.
אבל לא הלאה אותך בחוסר ידיעה, ומציע שתעשה מבחן הגיון פשוט:
תשאל, האם העולם הקיים יכול להתקיים בלי פקידים או בלי פוליטיקאים ?
כיוון שעולמך צר כעולם נמלה אני מציע שתחשוב פקיד == רב. רב אינו נבחר ציבור;רב לא קשור לעניין, אבל כמה נחמד לדחוף מילים שלא קשורות לכלום לשיח. פקיד הוא כל מי שאינו נבחר ציבור. באמת פשוט. היועץ המשפטי לממשלה לעניין זה, פקיד בכיר, אבל לא דמות שיש עניין לתת לו סמכות להחליף שלטון נבחר במדינה דמוקרטית.
עוד 15 תגובות לפיהן אני לא מבין שום דבר וכו' מבלי להתייחס עניינית לתגובות, לא ישנו את המציאות הנ"ל.
השאלה אם אפשר בלי פקידים חסרת כל רלוונטיות לנושא שאנחנו מדברים עליו.
עולמי כעולמך, אבל יהירות חביבה. רב בשירות המדינה אכן מבחינה זו בהחלט גם הוא פקיד. כאמור, כל מי שאינו נבחר ציבור הוא כזה לנושא שלנו. אז... אם רצונך להצר את עולמי ואת הדיון לשיח על רבנים במקום על יועמ"ש, להבדיל, בכיף מצידי. התוצאה אולם לא תשתנה בעקבות הסבב המיותר הזה בדיון.כיוון שעולמך צר כעולם נמלה אני מציע שתחשוב פקיד == רב. רב אינו נבחר ציבור;
רב ממונה במסגרת כפייה דתית, כמו שפקיד ממונה במסגרת כפייה לקיום השלטון.
בלעדי רב אין דת (לשיטתך), ובלעדי פקיד אין שלטון.
התעלומה היא: בשביל מה צריך פוליטיקאי ?
טוב, אם אתה מכחיש הכל על מה עוד יש לדון...עולמי כעולמך, אבל יהירות חביבה. רב בשירות המדינה אכן מבחינה זו בהחלט גם הוא פקיד. כאמור, כל מי שאינו נבחר ציבור הוא כזה לנושא שלנו. אז... אם רצונך להצר את עולמי ואת הדיון לשיח על רבנים במקום על יועמ"ש, להבדיל, בכיף מצידי. התוצאה אולם לא תשתנה בעקבות הסבב המיותר הזה בדיון.
רב לא ממונה בשום כפיה דתית, אבל זה עוד נדבך חביב לדחוף לשיח. מעניין מה תמצא בסיבוב הבא(זה פשוט נהיה מצחיק מרגע לרגע). גם פקיד לא ממונה "במסגרת כפיה לקיום השלטון". פקיד ממונה, כמו שרב ממונה, במסגרת התפקידים בשירות המדינה. המושג כפיה לא קשור לכך כהוא זה.
שמחתי ללמוד ש"לשיטתי" ללא רב אין דת. לא היה לי מושג עד כה שזאת שיטתי ודעתי. אם בלעדי פקיד אין שלטון? אולי. בשום מקום לא קראת מפי שהפקידות מיותרת, כך שזאת שאלה מעניינת, אך היא תיאורטית לחלוטין לדיון הזה ומיותרת לחלוטין.
הפוליטיקאי קיים כדי לקיים את רצון הציבור בשלטון. מאחר והציבור הוא הריבון והוא זה שמוסמך לקבוע את סדרי העדיפויות במדינה, יש צורך שמישהו ייצג אותו (שכן הציבור כולו לא יכול באמת לנהל כל דבר ועניין כמובן). כלומר כל עוד אנחנו רוצים לחיות בדמוקרטיה, יש צורך בנבחרי ציבור, הלא הם הפוליטיקאים.
מה משהו מכל זה קשור לדיון שלנו? לאלוקים הפתרונים.
מכחיש רק את מה שאתה ממציא לי שאין לו שחרטוב, אם אתה מכחיש הכל על מה עוד יש לדון...
דווקא הנציגים שלך הם שהצביעו בזמנו נגד החוק הזה שליברמן ורבים בליכוד תמכו, טומי לפיד ז"ל ויוסי ביילין עמדו כחומה נגד החוק הזה.חבל שאין בישראל חוקה שתכתיב כללי משחק
יותר הגיוניים של המערכת הפוליטית.
אחד החוקים שצריכים להיות הוא שראש ממשלה
לא ימשיך בתפקידו אם יועמד למשפט.
וצריכים להיות עוד הרבה חוקים נוספים שביבי
מנצל לטובתו ולרעת המדינה כי הם לא קיימים.
תביא בבקשה הוכחות.דווקא הנציגים שלך הם שהצביעו בזמנו נגד החוק הזה שליברמן ורבים בליכוד תמכו, טומי לפיד ז"ל ויוסי ביילין עמדו כחומה נגד החוק הזה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.