לי זה מתחלק די אוטומטית...
אני משתדלת לא להצהיר מיד במקומות חדשים שאני בי-ג'נדר, אבל אם מישהו שואל אותי למה אני פתאום מדברת בלשון זכר או מה הקטע של סגנונות הלבוש הדי שונים במובהק שלי, אני אענה ואסביר.
בכל מקום שהוא לא המשפחה שלי (או קשור בדרך כלשהי ישירות למשפחה הקרובה והמורחבת שלי), אני מרגישה מאוד בנוח להפגין גם את הזהות הגברית שבי. למען האמת, אפילו הוספתי את השם "טום" לשם שלי, כדי לאפשר לסביבה לקבל יותר בקלות את העובדה שאני גם גבר ולהתייחס בקלות יותר בהתאם (כי בצורה כמעט מטופשת לאנשים נוח יותר לפנות ל"טום" בזכר מאשר ל"שיר" בזכר).
בקרב המשפחה שלי... בדור הצעיר של המשפחה (בני דודים שקרובים אלי בגילאים ואחותי), קל לי יותר להיות פתוחה וגלויה. עם כל היתר (הורים, סבים וסבתות, דודים וכד'), קשה לי יותר. אז יש לי דודה אחת צעירה יחסית שהיא מאוד ליברלית ויש לה הרבה חברים מהקהילה, אז איתה קל יותר לדבר על זה, אבל גם שם אני עוצרת את עצמי מלהגיע לדיבורי ג'נדר קוויר.
אבל אם אני נמצאת בקרב המשפחה, או שאני סתם בסביבה לא מוכרת שלא נוח לי משום מה להפגין כלפי חוץ את הזהות הגברית שלי באותו הרגע, אני משתמשת בהמון הומור פנימי עצמי ופשוט מעמידה פנים שאני בחורה. כן, זה הזוי, כי לכאורה נולדתי עם כל האיברים המתאימים להיות בחורה ואפילו יש לי שם די נשי וחביב וזהות נשית חיצונית מאוד ברורה. ועם זאת אני כלואה בתוך ברוך כזה של העמדת פנים נשית במקום להיות באמת בחורה.
אם לא היה לי את ההומור הפנימי שלי - זה שמסתלבט על עצמי תוך כדי מעשה עמוק בתוך הראש שלי - סביר להניח שהייתי מאוד מתוסכלת.
המרחב המוגן שלי הוא בקרב מספר מסוים של אנשים (סטרייטים) שהצליחו לקבל ולאמץ את הג'נדר קוויריות שלי ואפילו מצליחים לזהות במיידי מתי אני בן ומתי אני בת. מבחינתי, להיות בקרב סטרייטים מוחלטים (יענו אנשים שמרגישים שנולדו בגוף הנכון ושהנטייה המינית שלהם היא למין הנגדי להם) שמצליחים לקבל אותי ולתפקד מול הג'נדר קוויריות שלי זה ממש לא מובן מאליו, וזה גם מה שהכי מחזק אותי.