נרות אוטרוגסטן

חנה182

New member
נרות אוטרוגסטן

שלום האם יש למישהי ניסיון בלקיחת נרות אוטרוגסטן דרך הנרתיק? האם זה באמת מפחית לידה מוקדמת וקיצור צוואר?

בתעמי25

New member
אני לוקחת

לא יכולה להגיד לך אם זה משפיע או לא...
בהיריון הראשון ילדתי בשבוע 34, בשני תאומים בשבוע 21.
בשלישי הייתי עם תפר וילדתי ב39 (שבועיים אחרי הוצאת התפר).
בהיריון הזה התפר יצא מהמקום ולא רציתי לעשות חדש אלא לנסות משהו אחר. עכשיו אני בשבוע 32. צוואר 37 מ"מ נכון לאתמול. ע עכשיו הוא היה כמעט 50 מ"מ רוב הזמן..
לא יודעת להגיד אם זה בגלל הנרות (החלפתי רופא במהלך ההיריון כי עברתי דירה. הרופא הנוכחי טוען שהיעילות של הנרות אפסית, ושבעצם הגעתי עד הלום בזכות עצמי) או שגם בלי הנרות הייתי סוחבת ככה (כי ההיסטוריה שלי לא כזו נוראית ביחס למה שאי ספיקת צוואר עלולה לעשות.. רק שהלידות שלי היו מאד מאד אופייניות לאי ספיקת צוואר מבחינת ההתנהלות שלהן... הלידה בשבוע 39 לא הייתה כזו, אבל גם נשאר בצוואר קפל מהתפר אחרי ההסרה שלו אז).
נראה מתי אלד הפעם ואיך תהיה הלידה, ואז נוכל (אולי) לשפוט לגבי יעילות הנרות...

חנה182

New member
..

לפי מה שאת אומרת נראה שהנרות אכן עוזרים אני גם עם תפר שבוצע בשבוע 13

tut77

New member
אני לוקחת

התחלתי עם תשע נרות ביום של 100, כלומר 3 כפול 300 ביום,
לפני חודש ירדתי לפעמיים ביום של 200, ועכשיו שאני בשבוע 35+2 הרופא הסכים להפחית לי עד הלידה לפעם ביום 200.

לפי הרופא שלי זה מוכח כדוחה לידות מוקדמות (ויש לי כאלה בעברי) וכן קיצור צוואר,
אני יכולה לומר לך שאכן אין אצלי התקצרות צוואר נכון לפני שבוע וגם לא צירים נכון להבוקר...

אז אם מציעים לך לקחת עם כל אי נוחות תקחי ולו כדי לתת סיכוי לדחיית צירים והתקצרות צוואר.
אני על הרופא שלי סומכת.

חנה182

New member
תגובה

אמרו לי לקחת 200 מ״ג פעם ביום דרך הנרתיק השאלה אם זה מספיק

בתעמי25

New member
זה המינון שאני לוקחת

זה שאת גם עם תפר + ההיסטוריה שלך (ז"א זה שילדת בשבוע *יחסית* מתקדם, כלומר לא איזור 22) - לי אישית זה נשמע מספיק...

חנה182

New member
עוד תגובה

בעברי לידה מוקדמת בשבוע 30 עקב מחיקה מלאה וקיצור צוואר שהגיע למ5 מ״מ
כמות הנרות אצלך ממש נשמע המון ושלי מעט

חנה182

New member
ומה הסיפור אצלך?

באיזה שלבים ילדת מוקדם? היית בשמירה בהיריון הנוכחי? סליחה על כל החפירות

בתעמי25

New member
וואו, למה עד הלידה?

אני אמורה להפסיק במהלך שבוע הבא (כשהם יגמרו... זה יהיה 34+), והבנתי שזה הנוהל המקובל, להפסיק בשבועות 34-35...

tut77

New member
חנה ובתעמי - אנסה לענות על הכל...

בעברי הפלה / לידה מוקדמת בשבוע 21 ספונטנית לאחר ספורט לא ארוך שעשיתי,
מעקב אצל רופא מהקופה ומחיצה שתפסה חצי מחלל הרחם, לאחר שהורידו אותה נאמר לי שלא היו נותנים לי לעשות ספורט עם המחיצה,
וכן שיש אצלי חשש לספיקת צוואר הרחם ולכן מומלצץ לי תפירה בכל הריון.
מעבר לכך, הבכורה שלי נולדה בשבוע 33 אמנם בגלל האטות במוניטור עם שילוב של משקל נמוך (1.343 ק"ג), אך יותר מעשרה שבועות לפני כן כבר החלה אצלי התקצרות צוואר למרות התפר,יש לציין כי א לא קיבלתי נרות לתמיכה מעבר לשבוע 12-14, וכמו כן התפתחו צירים סביב שבוע 28 שגרמו עוד יותר להתקצרות וכמובן לאשפוז על מנת להפסיקם.
היום היא עוד מעט בת 6, עדיין קטנה וצנומה אך מדהימה!
הקטן שלי אמנם נולד בשבוע 37 בקיסרי חירום עקב רעלת שהתפרצה ובמשקל וקילו יותר מהגדולה, גם הנרות ליוו אותי רק עד שבוע 12-14, אך צירים עקב התיבשות התחילו בשבוע 28 עם התקצרות קצרה של הצוואר, אך עד הרגע האחרון הייתי במעקב מוניטור ואורך צוואר בבית חולים מאיר כי היו לי כל הזמן צירים ופחדו שהצוואר ימשיך להתקצר בגללם.

לשאלת השמירה- עם הגדולה הייתי בשמירה משבוע 18-19 עד הסוף שבוע 33, כשאפילו טיול עם כלבה נאסר עלי עקב צוואר מקוצר.
עם הקטן שלי לא הייתי בשמירה ועבדתי עד הסוף עם הצירים שליוו אותי....
בהריון הנוכחי- שוב שמיררה הפעם משבוע 10- עקב המטומה ושילייה נמוכה שגרמו לדימום ואשפוז קצר במאיר, כאמור ממשיכה עם הנרות לא מתווכחת עם הרופא הפרטי, ושומרת על אורך רוח (לא תמיד בהצלחה
) כי עוד שבועיים כבר מגיע הניתוח המיוחל...
בתקווה לא להקדים..

מקווה שעניתי על הכל, בהצלחה

העניין הוא

שמה שמקובל בספרות המקצועית וגם בפועל זה שלא ממשיכים פרוגסטרון מעבר לשבוע 34-35 כי זה לא הוכח כיעיל. וגם שאם מתפתחת לידה בשבועות כאלה יש כנראה סיבה לכך ומצד שני-הפגות אינה קשה
בנוסף אני יודעת שיש מחקרים שמראים שאין הבדל בתוצאות הלידה בכל המינונים מעל 200 ליום. ז"א ש200 ליום שקול ל900 ואז עדיף לתת 200 (כי זה בכל זאת תרופה עם תופעות לוואי, סיכונים וכו' והכלל ברפואה זה לתת את המינימום היעיל)

tut77

New member
נכון אין ויכוח

ובגלל זה הוא הסכין להוריד לי ל200 ביום עד הלידה...
אני היום בשבוע 35+3 ותאריך היעד יהיה 37+5 כלומר עוד שבועיים אני מעדיפה לשרוד ופעם ראשונה מבין ארבעת הריונות להגיע תאריך היעד....
לא מתווכחת עם פעם ביום אני יכולה לחיות המינונים הקודמים פשוט היו זוועתיים...

בחילות, עצירות, עייפות

כאבי בטן, כתמי עור, רגישות בשדייןם
לפעמים מעלה רמות סוכר בדם
כמובן שזו תרופה שלפעמים הכרחית. אבל כאמור הכלל הוא לתת את המינון המינימלי שהוכח כיעיל. ואם הוכח שלתת 900 יעיל כמו לתת 200 אז צריך לתת 200

למעלה