חנה ובתעמי - אנסה לענות על הכל...
בעברי הפלה / לידה מוקדמת בשבוע 21 ספונטנית לאחר ספורט לא ארוך שעשיתי,
מעקב אצל רופא מהקופה ומחיצה שתפסה חצי מחלל הרחם, לאחר שהורידו אותה נאמר לי שלא היו נותנים לי לעשות ספורט עם המחיצה,
וכן שיש אצלי חשש לספיקת צוואר הרחם ולכן מומלצץ לי תפירה בכל הריון.
מעבר לכך, הבכורה שלי נולדה בשבוע 33 אמנם בגלל האטות במוניטור עם שילוב של משקל נמוך (1.343 ק"ג), אך יותר מעשרה שבועות לפני כן כבר החלה אצלי התקצרות צוואר למרות התפר,יש לציין כי א לא קיבלתי נרות לתמיכה מעבר לשבוע 12-14, וכמו כן התפתחו צירים סביב שבוע 28 שגרמו עוד יותר להתקצרות וכמובן לאשפוז על מנת להפסיקם.
היום היא עוד מעט בת 6, עדיין קטנה וצנומה אך מדהימה!
הקטן שלי אמנם נולד בשבוע 37 בקיסרי חירום עקב רעלת שהתפרצה ובמשקל וקילו יותר מהגדולה, גם הנרות ליוו אותי רק עד שבוע 12-14, אך צירים עקב התיבשות התחילו בשבוע 28 עם התקצרות קצרה של הצוואר, אך עד הרגע האחרון הייתי במעקב מוניטור ואורך צוואר בבית חולים מאיר כי היו לי כל הזמן צירים ופחדו שהצוואר ימשיך להתקצר בגללם.
לשאלת השמירה- עם הגדולה הייתי בשמירה משבוע 18-19 עד הסוף שבוע 33, כשאפילו טיול עם כלבה נאסר עלי עקב צוואר מקוצר.
עם הקטן שלי לא הייתי בשמירה ועבדתי עד הסוף עם הצירים שליוו אותי....
בהריון הנוכחי- שוב שמיררה הפעם משבוע 10- עקב המטומה ושילייה נמוכה שגרמו לדימום ואשפוז קצר במאיר, כאמור ממשיכה עם הנרות לא מתווכחת עם הרופא הפרטי, ושומרת על אורך רוח (לא תמיד בהצלחה
) כי עוד שבועיים כבר מגיע הניתוח המיוחל...
בתקווה לא להקדים..
מקווה שעניתי על הכל, בהצלחה