נרות נשמה

פרג בר

New member
נרות נשמה

מנין בא המנהג להדליק נרות שבת?חג? מה הסיבה להדלקת נר נשמה כפי שאנו קוראים לו - לנשמת אדם שמת? שבת שלום

../images/Emo16.gif

לאש כוח של טיהור השריפה של הישן והעכור והזרמת אנרגיה (אור חום) חדשה זה לא רק אצל יהודים, זה בכל הדתות יש עודות אנרגטיות- פיסיות שעוברות בכל הדתות אני נוהגת להדליק נרות שבת
ולברך מליבי (לרוב עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל העולם כולו..) זה תקף לפי ההלכה אישה יכולה לברך מליבה שעת הנרות היא שעת רצון - כלומר שערי השמיים נפתחים ובקשתך מתקבלת (כמובן לא לבוא ממקום של בצע..)

פרג בר

New member
תודה .אבל חשבתי שיש לזה סימוכים דתיים ואם כן

הייתי מבקשת לדעת מה הם.... שבת שלום וכן.עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ועל כל ברואיו בכל עולמו אשר ברא ונאמר א מ ן .

אמן

ברור שיש.. הרבנים בפורומינו לתשומת לבכם!!! לדעתי, המסר שאני מקבלת זה שזה שונה כי נרות שבת זה מצווה נר נשמה זה מנהג וכו'...

נרות שבת - מצווה ?

מלבד אומרם ``אלה המצוות-שאין נביא רשאי לחדש דבר מעתה`` וכבר כתב המגילת אסתר במצוות דרבנן, שאינן נקראים אלא בשם תקנה או גזירה, אך לא בשם מצווה.

אופירA

New member
מנהל
חובה הלכתית - הדלקת נר שבת וחג

זהו חיוב הלכתי - לא ידוע לי אם מדרבנן או דאורייתא. כל אדם חייב שיהיה בביתו נר דולק בשבת/בחג. והנשים מצוות בזה יותר מהגברים, משום שהן מצויות בית, וגם מפני שאדם הראשון היה נרו של עולם, וכיוון שמיתתו נגרמה ע"י חווה, מסרו את מצוות הנר לאשה (ואם האשה אינה מדליקה, צריך הגבר להדליק). הסיבות למצווה: נרות השבת/החג הם חלק ממצוות עונג שבת. משום כבוד השבת יש לסעוד באור, כדי לראות בזמן שאוכלם. משום שלום בית (האור מאיר לאדם את דרכו, ומי שאינו רואה הולך ונכשל באפילה). טעמים נוספים - עפ"י הסוד. הסיבה למנהג הדלקת נר נשמה היא משום הרעיון של "נר ה' נשמת אדם". יש נוהגים לאו דווקא להדליק נר, אלא לעשות פעולות לעילוי נשמתו של הנפטר ביום השנה, כגון מתן צדקה, תפילה וכו'.

הדלקת נרות שבת - מצווה מדברי חכמים!

וכן אמרו חז"ל (ילקוט שמעוני בהעלותך): "השבת נרותיה הן כבודה, אם שמרתם נרות של שבת אני מראה לכם נרות של ציון... ואיני מצריך לכם לראות באורה של חמה אלא בכבודי אני מאיר לכם... והאומות עתידין להיות מהלכין לאורכם... וכל כך למה בזכות הנרות שהן מדליקין בשבת". על פי זה אפשר להבין מה שאמרו חז"ל (שבת כג, ב) שהמהדר בהדלקת נרות שבת זוכה שיהיו בניו תלמידי חכמים, שעל ידי שהוא עוסק באורה של השבת יזכה לבן שיוסיף אור בעולם על ידי תורתו.

למעלה