נרמול

סתם היא

New member
נרמול

שלום, עלתה בי תהיה:

הסתכלתי בטבלה שהמרכז הארצי מפרסם בסוף המבחן שמעריכה איזה ציון תקבל בכל חלק לפי מספר הטעויות. היה כתוב, למשל, שבאנגלית על טעות אחת יורד ל-145.
זה גרם לי לתהות - מה זה אומר אז אם מישהו קיבל 149? האם יש הרבה אנשים שטועים טעות אחת, וזה נטו "מזל" אם הורידו לך ל149/8/7/6/5? האם זה תלוי באיזה שאלה טעית (קשה/קלה)? אני יודעת שתמיד אומרים שכל השאלות שוות לכל השאלות, ובכל זאת אני חייבת למצוא הסבר לזה... אחרת זה פשוט לא הוגן בעיני.

תודה מראש :)

הסבר

הניקוד לכל השאלות זהות. אין זה משנה אם טעית בשאלה קלה או קשה.
ההסבר טמון כנראה בכמה מדדים והם:
מהי סטיית התקן באותו חלק (כלומר, מהו הפיזור של הציונים סביב הממוצע - האם רוב הציונים מרוכזים יחסית סביב הממוצע או שיש פיזור יחסי)?

מהם הציונים של כל אחוזון (ייתכן שהמאיון העליון בחלק מסויים היה חזק במיוחד וטעה בשאלה בודדה לעומת מצב שכיח בו 3 האחוזונים העליונים טועים בשאלה אחת. כלומר, המאיון הזה הפגין ביצועים נדירים ולכן ייתכן שבמצב זה הירידה תהיה מבחינתו ל-149)?

איך המועד משתווה למועד שנבחן בעבר באותו פרק פיילוט (פרק הפיילוט נועד להשוות בין נבחנים במועדים שונים. אם לנבחנים מ-2005% היו 52% הצלחה בפרק עם סטיית תקן של 10 נקודות מהממוצע, ובמועד הנוכחי הנבחנים הצליחו בו 54% עם סטיית תקן של 13, זה אומר שהנבחנים במועד הנוכחי טובים יותר מהנבחנים במועד 2005 וזה אומר שפיזור הציונים במועד הנוכחי גדול יותר בהשוואה לקודם. את כל הדברים האלה מחשבים איכשהו ומשליכים לפרקים אחרים כדי לדעת מה צריכה להיות ה"ירידה" על כל טעות נוספת).

וכמובן שישנם כנראה פרמטרים נוספים שאיני מודע אליהם ועשויים להשפיע. מקווה שזה עזר לך.

סתם היא

New member
קודם כל תודה רבה על התשובה :)

הבנתי שכך זה נעשה ואכן הגיוני שבכל נוסח תרד כמות נקודות שונה, בהתאם לפרמטרים הרלוונטים כמובן.

אחדד את השאלה: ייתכן שאני ודני ניגש שנינו לאותו מועד ולאותו נוסח בדיוק, לשנינו תהיה טעות אחת בדיוק באנגלית, אבל אחד יקבל 148 והשני 147?

למעלה