נרקיסים

yepeled

New member
נרקיסים

התמונה, הוראות לגבעול, הוראות לנרקיס נמצאות באתר של גלעד. בשבוע הבא או בעוד שבועיים - הוראות לאירוס.

yepeled

New member
Visio

מצטער שלא עניתי עד היום פשוט הייתי עסוק. VISIO היא תוכנה של מיקרוסופט והיא עולה כסף. אני משתמש בה שנים לצורך עבודה ומשם היא באה. הדרך להפקת הוראות היא ארוכה. בהתחלה אני מצייר את ההוראות ב VISIO, אחר רושם קובץ של WORD עם מלל. בעזרת CUT & PASTE מעביר את הציורים אל מסמך WORD. ולבסוף מתרגם את ה WORD ל PDF על ידי PDF995. במידה ומצאתי שגיאה בציורים אזי מבצעים את כל הדרך עוד פעם. ה VISIO לא תומך טוב במלל בכלל, ובממל עברי בפרט. גיליתי כי אם קוראים את ה PDF במחשב שלא מותקן עברית מקבלים מסמך ללא השורות העברית וזה מאוד מסרק.

bshuval

New member
ממש לא

אבל, אתה יכול להוריד תוכנה שנקראת freehand (מהאתר של macromedia) לנסיון של חודש חינם. זו תוכנה שמשמשת את רוברט לאנג, ג'ון מונטרול, ג'ייסון קו, ורבים אחרים ליצור הוראות אוריגאמי. התוכנה נוחה מאד לשימוש ובעלת יכולות רבות. באתר של פיטר בודאי (ראה אתרים למתחילים בקישורי הפורום) יש מאמר נחמד על שרטוט הוראות אוריגאמי. ולדוברי הרוסית - באנציקלופדיה של האפונקינים יש מאמר על הכנת הוראות (אך הוא ברוסית, ולכן אין לי מושג מה כתוב בפנים).

למעלה