נרשמתי לקפה דה מרקר

• פותח הנושא siv30
  • פורסם בתאריך

siv30

New member
נרשמתי לקפה דה מרקר

על מנת שאוכל להגיב בבלוג של חברתי. הייתי מזועזעת מעומק הנתונים האישיים שהם דורשים למלא. מעבר לעובדה שזו בחירה של מי שנרשם לשם להחליט אם הוא רוצה למסור את הנתונים או לא, אתם חושבים שהמאגר הזה בכלל מוגן כפי שחוק הגנת הפרטיות מחייב אותם? אפילו לא עברתי לאזור מאובטח כשנדרשתי למלא את שלל הפרטים ואתם יכולים להניח את מידת המהימנות שלהם...

אני גם נרשמתי

ואני לא חושבת שהם ביקשו פרטים יוצאי דופן. הם לא ביקשו מספר כרטיס אשראי, אז למה האתר צריך להיות מאובטח?

איזה נתונים הם דרשו?

אני רשום שם ולא זכור לי שהיו שם שדות שדרשו ממני למלא נתונים מוגזמים.. אולי אלו היו רק שדות רשות. בקפה בעיקר הרשת נועדה לעסקים ויצירת קשרים, כך שאני לא בטוח עד כמה דווקא שם זה מאוד לא בסדר לתת פרטים יותר מדוייקים ומגוונים - הם גם דורשים להציג תמונה אמיתית ומובנת של המשתמש.

0r0r

New member
תראה, תשמע

אני זוכר שנרשמתי לקפה אבל לא זוכר מה רצו שאמלא (וגם לא זוכר מה מילאתי). אני מכיר מישהו שהתבקש לתרגם מסמך DOC עם הסבר על ההרשמה לדף אינטרנט. קודם כל, בהנחה שזה מאמר רשמי שלהם, זה מלמד משהו על החברה (כי אני מכיר את תחום הידע של אותו אדם ורואה את שיטות העבודה). ובהקשר לשרשור הזה, המסמך היה 9(!) עמודים מלאים כולל צילומי מסך (שלא תפסו יותר מידי גובה). לא ראיתי שום מערכת, גם לא המסובכות ביותר, שיש לה צורך ב9 עמודי הסבר לצורך הרשמה.

לא יודע לגבי זה

צריך לראות ולקרוא כדי לדעת האם ה-9 עמודים האלו באמת הכרחיים. אבל אני עדיין לא אומר שהמערכת שלהם מושלמת, היא בכלל לא קרובה לזה. אם מסבירים לאט לאט עם תמונות אז אני מאמין שכן אפשר להגיע ל 9 עמודים, במקרה הזה.

siv30

New member
מעבר לפרטים אישיים

פרטי השכלה, מקומות עבודה, טלפונים, וכד'. תשמע, רשת חברתית או לא, בחירה או לא, היקף מידע כזה שנדרש וגם אם אנשים ממלאים 10% מהנתונים שהם דורשים שם, הוא משהוא חורג בנוף הישראלי. לקח לי 20 דק'
שלמות להקים לי כרטיס משתתף, אחרי שבררתי את הנתונים שאני מעוניינת לתת (כמובן מתוך נתוני החובה). נראה לי פלצני ומיותר.

השאלה היא האם הפרטים האלו

הם פרטים שחובה למלא? מהיותה רשת חברתית עסקית - אני לא רואה שום פסול בזה שהם מבקשים מידע כמו פרטי השכלה, מקומות עבודה ודברים דומים. אנשים נרשמים וכותבים שם כדי להכיר אנשים חדשים שמתעניניים באותו התחום, בעיקר לקשר עסקי. מידע כזה הוא דווקא מועיל ברשת חברתית כזו. אני מניח שאותם הפרטים (שהם לא שם פרטי או שם משתמש) הם לא פרטים שחובה למלא ולכן ניתן לדלג עליהם בקלות.

בבקשה + הבהרה קטנה

לדעתי הקפה עצמו עדיין לא הגיע ל-10,000 משתמשים רשומים, אולי אני טועה וכן הגיע ואף עבר, לא התעמקתי בזה אך אני בטוח שדה-מרקר רשם את מאגר המידע שבידיו

גאמי

New member
וואהו!!!! חוצפה...

אז מה? תוותרי על הקפה? תבואי אלי לקפה דה גאמי, מבטיחה לשמור על סודיות מוחלטת. אני לקפה דה מרקר כנראה לא אגיע, מתסכל שהיית צריכה לעבור זאת כדי להגיב לחברה.

siv30

New member
../images/Emo6.gif הרגת אותי

תודה גאמי. האמת שלא היה לי נעים ממנה. היא שלחה ליקישור ויש לה המון כותבים שם וצופים אמרתי יאללה נלך על זה. לא ידעתי שזו הזוועה המצפה לי. והשרתים שלהם אללה יוסטור עד שהם זזים...

גאמי

New member
אז יותר קל

לכתוב מכתב התנצלות כולל לכלל חבריך שם ולהסביר להם את שאירע ואולי בעצם יותר קל פשוט לצרף להם קישור לשרשור הזה שלך, שיראו איזו תמיכה יש לך כאן, הם יבינו, הם יבינו....שבוע נפלא לך

אני רשום שם

אם הפרטים שלי אמיתיים או בדויים, את זה הם לא ידעו אף פעם אבל ארמוז שלהציק לי הם לא יוכלו

למעלה