נרתיק קטן מידיי ??

• פותח הנושא rab
  • פורסם בתאריך

rab

New member
נרתיק קטן מידיי ??

יש לי חברה שהיא ממש רזה (בת18)החדרתי לה אצבע לנרתיק והנרתיק ממש קטן הוא יכול להכיל אצבע וחצי מקסימום והפחד שלי שאני לא יצליח להחדיר לה בשל נרתיקה הקטן . האם אני צריך לפחד ?? ועוד שאלה : למשל והנרתיק שלה מקובץ מה אני צריך לעשות כדיי לשחרר את השריר כדיי לחדור ? אנא עזרי לי בבקשה בתודה מראש : rab

רותה 1

New member
תן עוד פרטים, ראב

קודם כל, ראב, אין קשר בין מבנה הגוף של חברה שלך, הגיל שלה, ומבנה הנרתיק שלה. יתכן ואכן מבנה הנרתיק שלה צר ויתכן גם שהיא סובלת מ"וגיניסמוס" - התכווצות בלתי רצונית של הנרתיק כאשר מנסים לחדור אליו. לשם כך צריך לדעת האם היא מצליחה: א. להכניס טמפון בזמן המחזור החודשי, ב.לאפשר לרופא/ה גינקולוגית לבצע בה בדיקה, ובראש ובראשונה האם היא מתלוננת על כאבים או חרדה בזמן נסיון לחדירה. גם אם כן, אין זה מעיד בהכרח על וגיניסמוס, אולי היא חרדה בפעם הראשונה ונראה לי שאחרי שתענו לשאלות אלו אפשר להזמין אותה לאבחון אצל הרופאה שלה (רצוי לבדוק שאותה רופאה או רופא מודעים לבעיה, לצערנו מגיעות הרבה נשים שנבדקו אצל גינקולוג/ית שאינם ערים די הצורך לבעיה...) או שאפשר גם לשלוח אותה לאבחון אצל פיזיוטרפיסטית העובדת עם רצפת האגן ומשתמשת לשם כך במכשיר ביו פידבק לאבחון וטיפול. טלי רוזנבאום העונה לעיתים בפורום זה - עובדת בין השאר במרפאה של ד"ר רונית אלוני עם נשים, בגיליון "מנטה" האחרון של פסח יש כתבה נרחבת על שיטת הטיפול, בימים אלו יהיה קישור בפורום לכתבה. יחד עם זה טוב שאתם מודעים שיש בעיה כי גם אם היא קטנה - כדאי לטפל בה מבעוד מועד ולא לתת לדברים להצטבר ולהחריף. כל הכבוד לתשומת הלב שלך !

rab

New member
עוד פרטים לרותה 1 !!

קודם כול תודה רבה על על תשובתך אני ממש מודה לך מקרב לב !!!! חברה שלי איננה מצליחה להחדיר טמפון לתוך הנרתיק בזמן המחזור

אולי וגיניזמוס

שלומלום לך, המצב אותו אתה מתאר יכול להיות וגיניזמוס. יש כאן בפורום מאמר בנושא כדאי לך לקרוא. בכל מקרה שווה שחברתך תלך להיבדק בקשר לעניין. דבר נוסף שקשור לשאלתך השניה לגביי קשיים בזיקפה, זה טבעי שהמצב הזה גורם ללחץ שמקשה על הזיקפה. נראה לי שכשחברתך תיגש לטיפול יבואו לידי פתרון שתי הבעיות, בהצלחה, שלומלום

רותה 1

New member
השלב הבא - בדיקה לחברה של ראב

שלום ראב, לסיכום כדאי אכן להתייעץ עם איש מקצוע ולטפל בעניין. נשמח להיות מעודכנים ולעזור לכם בהמשך

לאט ידידי...

כמו כל שריר בגוף - גם פתח הנרתיק הוא שריר שיש לתרגל אותו. ולהערכתי השריר של הפרטנרית שלך לא תורגל בהחדרת עצמים גדולים יותר מטמפון מעולם ! לכן, יש לתרגל - גם את הפרטנרית שלך וגם את אושיות נשיותה (הוגינה...) עליכם לנסות ולהתידד לאט ובעדינות עם הנרתיק שלה, ואתה יכול לבחור - לשון, אצבע, זרת, קמיצה וכו´ ממש לאט ובהדרגה - זה יכול לקחת גם שבועות. אם היא תהיה חרמנית זה יהיה טוב לשניכם. בכל שאלה...אנחנו כאן... במידה ולא תסתדרו לבד - תוכלו להעזר במומחה/ית.

וגיניסמוס

בנוסף לתשובות שקיבלת אני רוצה להוסיף שאתה לא יכול לשחרר את השריר של חברתך- רק היא יכולה. אם אמנם מדובר בוגיניסמוס, מדובר בכווץ לא רצוני של שרירי הנרתיק, וחלק מהטיפול הוא שהיא תלמד לשלוט בשרירים אלה, כמובן ששיתוף הפעולה שלך מאוד חשוב. חלק נוסף בטיפול הוא לברר למה היא מתכווצת. תוצאות הטיפול מאוד טובות. אתם יכולים גם להתיעץ עם ה "דלת הפתוחה" טלפון 2\03-5101511 בברכה מרים ברנר

למעלה