נשאלתי שאלה בפורום

fireman

New member
נשאלתי שאלה בפורום

פמיניזם ומעמד האישה.... השאלה אומרת ככה: האם יש נשים המועמדות לתפקידים בשרותי הכבאות, והן לא מתקבלות? או שאין מועמדות? או שהתפקידים בכלל סגורים בפני נשים? למי שלא ממש הבין אז מדובר על נשים במערך הכבאות בתפקידים מבצעיים וכאן אני מוסיף שאלה....איך זה שיש מתנדבות וצופות אש בשרותי הכבאות אך ככבאיות בשכר אין נשים?

יכול להיות שנשים פשוט לא

מעוניינות להיות כבאיות ולו רק בגלל הצורך להיות חלק מחבורת גברים שובנסטיים. עכשיו תשאל איך אתה יודע שהכבאים שובניסטים? פשוט מאוד, על פי כמות התמונות הפרונוגרפיות מהאיכות הנמוכה ביותר בפורום שלכם ועל פי כמות ההערות הסקסיסטיות המדהימה. שובניזם נעים לכן.

fireman

New member
אני מצטער לבשר לך

שאתה חושב לא נכון ואפילו הפוך ממני. תראה.....אין פה שום פורנוגרפיה, כנראה שעדיין לא למדת את ההבדל בין תמונה של בחורה בבגד ים לבין פורנוגרפיה אבל לא בזה נעסוק.... ד"א אותו עניין עם התמונות היה הומוריסטי ואני בטוח שנראה תמים והומוריסטי גם לנשים הנמצאות כאן בפורום.... אתה צריך לשים קו בין שוביניזם לבין הומור.... לגבי מה שאתה אומר בנוגע לעניינם של הנשים להיות חלק "מחבורת גברים שוביניסטים" קודם כל מציג אותך כשובייניסט, ד"א למה שנשים ירצו להיות טייסות? הרי עד לפני שנה לא היו טייסות בצה"ל, האם גם אז הגדרת את קורס הטייס כ"חבורת גברים שובייניסטים"?

נועה פת

New member
ערן

דבר ראשון- עניין התמונות באמת נראה הומוריסטי, גם מנקודת מבט נשית. דבר שני- אתה חייב להסכים שחברת הגברים במכבי אש, ואני לא מדברת רק על פ"ת (להיפך-אותם הספקתי לחנך קצת...) היא חברה מאד שוביניסטית. התפקידים המבצעיים לנשים- לפי מה שהבנתי, סגורים בפני נשים. הסיבה: "נשים לא יכולות לעמוד בלחץ הפיסי והנפשי". נו באמת. וגם אם לא, איך אשה- גם אם היא רוצה, יכולה לתפקד ככבאית? תראה לי כבאי אחד שיסכים לעבוד עם כבאית במשמרת שלו. תראה לי מפקד שיסכים להוציא אותה לכל האירועים. אין עובד אחד בתחנה שיסמוך על כבאית במאה אחוז. ולמה לא, בעצם?? מקווה שזה עונה על השאלה הנ"ל.

נועה...

אני כבאי תעופתי בצבא. ובימים אלה עורך קורס כבאים בעובדה, שבקורס הזה הוא הקורס הראשון שזה גם לבנות. כלומר שעוד חודש וחצי יגמר ויהיו כבאיות בחיל האויר . אז נקווה שגם בארץ כמו בחו"ל ובצבא יהיו כבאיות.

חומת אש

New member
לא טוב!!!!!!../images/Emo2.gif

מה זה לאן הכבאית משפריצה ???? אני לא רואה אש בסביבה ולידיעתכם אין לנו מים !!!!

נועה פת

New member
אבנר

אפשר רק לקוות...

neatsun

New member
תמים והומוריסטי

זה ממש לא. מסכימה אתך שזה לא פורנוגרפיה. אבל זה לא תמים. אותי אישית זה גם לא ממש משעשע. ולמה לא תמים? כי זה מעמיד את הנשים במקום מאד ברור, כאובייקט מיני-אסתטי לצד המכונות הגבריות שלכם. אני לא חושבת שיש שם תמונות של גברברים בבגדי ים לצד מנופים? (למרות שלא פתחתי את כל המבחר, אחרי 2-3 הבנתי את הרעיון והתייגעתי..) ואתה רוצה לומר לי שאתה לא רואה קשר ישיר בין התפיסה המסוימת מאד שמתבטאת בתמונות ובין העובדה שאין נשים כבאיות? או בינה לבין העובדה שנועה העידה עליה ש"אף כבאי לא יסמוך על כבאית במאה אחוזים". אשה, לפי תפיסה שכנראה רווחת בחוגי הכבאים, יכולה להיות יפה ולקשט את המכוניות שלכם, או להיות מוקדנית או פקידה, אבל אין לה את היכולת הגופנית והנפשית להיות כבאית. סליחה מראש על ההכללה, סביר שיש כבאים שחושבים אחרת.. אבל ברור שזו הדיעה השולטת. פרסום של תמונות כאלה, מתוך "תמימות והומור", מחזק ומנציח את הסטריאוטיפ. האם אפשר להבין מה ההבדל בין נשות ניו-יורק שיכולות להיות כבאיות ולהשתתף במבצעים הקשים והמסוכנים, וכנראה עומדות בכך גופנית ונפשית, כפי שראינו לאחרונה באירועים הטראגיים,לבין נשים בישראל? ודרך אגב, אין כמו עזר (מיידל´ה) וייצמן כדי להעיד על מידת השובניזם בקרב חניכי וביחוד בוגרי קורס טיס.

fireman

New member
מה ההבדל בין נשות נ"י לנשות ישראל

למה צריך להיות הבדל? את ההבדל הזה את יוצרת! אני לא רואה שום הבדל בין אישה יפנית ישראלית רומנית אמריקאית צרפתית שוודית.... למה כן צריך להיות הבדל?

טל קר

New member
אם אין הבדל, היכן הכבאיות? מחכות

לתשובה. האם יש אפשרות להתקבל לקורס, רק שנשים לא עוברות, או שאי אפשר להתקבל לקורס, או שיש כבאיות ופשוט לא שמענו עליהן אפפעם? מה קורה לנשים, לאן הן נעלמות, במעבר משרותי ההתנדבות לשרות המקצועי?

T bgu

New member
נשים מתנדבות

עוד דוגמא לכך שיש מקום לנשים בשירותי הכבאות מתנדבות בכיבוי חיפה 09.09.1941

למעלה