נשארתי נורמלי" - ראיון עם ז'קו אייזנברג!!!

mor000

New member
נשארתי נורמלי" - ראיון עם ז'קו אייזנברג!!!

שנה קשה ומייגעת עברה על ג'קו אייזנברג: האשימו אותו, השפילו אותו, החרימו אותו ובסוף גם אילצו אותו להתנצל * "הייתי בטוח שהסיפור שלי נגמר", הוא אומר בראיון בלעדי למעריב לנוער, "הלכתי ברחוב ואנשים קיללו אותי" * עכשיו הוא חוזר עם תקליט בכורה, ומזכיר לכולם בעצם למה אהבנו אותו מההתחלה מאת: כ"נ שני גלעדי ויהודה שוחט אנחנו מביטים בג'קו אייזנברג ורואים מולנו רכבת הרים בתנועה. אולי זה יצר ההרס העצמי ואולי הכנות המוגזמת, שגורמת לו להפיל את עצמו לקרשים דווקא ברגעים הכי גדולים של חייו. "אני כותב מתוך סבל וייסורים, אז אולי אני פשוט מחזיר את עצמי לשם כדי שיהיה על מה לכתוב", הוא מנפק הסבר אחר בחיוך מבויש. אולי. תקציר הפרקים הקודמים: ג'קו, סולן להקת ג'מוס מנתניה, מצליח לכבוש את כולנו ב"כוכב נולד 4" ולזכות בתוכנית בגדול. חולפים להם רק ימים ספורים, וג'קו מפגיז את כל העולם בראיון מיוחד, יורד על צה"ל, על רמי קליינשטיין, עוקץ את אביב גפן ומוצא את עצמו מגורש בבושת פנים מחברת התקליטים "הליקון". עכשיו, כשהוא עם אלבום בכורה מצוין ביד, הפעם ב"הד ארצי", ג'קו יכול להתרווח על הכורסה להישען לאחור ולהביט על הכל בפרספקטיבה קצת שונה. באופן מפתיע, ולמרות ההיסטוריה הבעייתית, ג'קו לא מפחד לדבר שוב על הכל, גם אם מדי פעם הוא משפץ קצת את התמונה ולא נופל שוב לאותם הבורות. הסטירה שחטף ג'קו לפני שנה היתה גדולה עד כדי כך שהוא מגדיר את מה שקרה אז כ"המקרה". "אני כל החיים עובד בשביל להגיע למצב שאני מוכר", הוא מסביר. "לפני שנכנסתי ל'כוכב נולד' היה לי הרכב עם תקליט שני בדרך. הכל הלך קשה ובהפקה עצמית, ואז נכנסתי לתוכנית והכל נהיה יותר גדול וכבר הרגשתי שאני ממש נוגע בזה והעבודה הקשה סוף סוף משתלמת. כולם יודעים מי אני ואפשר להתחיל לעשות מוזיקה. ואז הגיע המקרה, שגרר אחריו המון בעיות. פתאום פקפקתי בעצמי. פתאום חשבתי שזה לא משתלם, שבזבזתי כל כך הרבה זמן בחיים כדי להגיע למקום שהייתי בו שניה ולקחו לי אותו". מה עבר לך בראש כשכולם תקפו אותך? "בהתחלה הייתי בטוח שנגמר הסיפור שלי, שאני לא אוכל ללכת ברחוב בלי שיקללו אותי, כמו שבאמת קרה בתקופה ההיא". כעסת על עצמך או, אולי על החברה הישראלית שהתנפלה עליך? "כעסתי עלי, על החברה, על הכל. אכלתי כאפה נוראית, ובגלל זה התקליט קיבל עכשיו משמעות שונה". המחיר זה שאתה ממלכתי יותר, לא יכול לדבר? "כל עוד אני לא מוגבל במוזיקה שלי, לא אכפת לי". והנה, הגעת עד הלום, עם אלבום בכורה. "אני מרגיש שלמרות הכל אני המתמודד שיצא מ'כוכב נולד' שהוציא הכי מהר תקליט. אם לא הבלגן הזה, כבר לפני חצי שנה היה לי תקליט". הוא יצא כמו שרצית, או שנאלצת למתן אותו קצת? "לגמרי כמו שרציתי". הכתבה המלאה בגיליון מעריב לנוער שיצא היום

מה אתם חושבים?

היי, זאת כ"נ שני גלעדי. מה אתם חושבים על הכתבה? (נ.ב.- זוהי כתבה ראשונה שלי שמתפרסמת במעריב לנוער!
)

talytal

New member
כתבה מצוינת!!! ../images/Emo140.gif

ברצינות - הגעת הרבה יותר עמוק, אמיתי וחשוף איתו משהרבה מראיינים מנוסים מעיתונים כביכול גדולים יותר הגיעו. שאפו וכל הכבוד. אם את רוצה לשמוע עוד דעות, יש על זה אשכול שלם בפורום הרשמי שלו: http://forum.jakosmusic.co.il

mor000

New member
אני חושבת...

ששום דבר לא השתנה מאז שג'קו פצה את פיו... אתם יודעים מה? לא אכפת לי מה הוא אמר על הצבא או לא צבא, מדינה או לא מדינה, הוא דיבר על האמנים הישראלים, אלו שהיו פה הרבה לפניו ובנו את הדבר הזה שנקרא "מוזיקה ישראלית"... אז אני רוצה לפנות לג'קו היקר ולומר לו: תכבד את הגדולים ממך ואל תחשוב שיש לך יותר ממה שיש להם, כי את האמת? אם היה לך, "כוכב נולד" לא הייתה הדרך שלך להתפרסם. את כל החזרה בדברייך אתה יכול לשמור לעצמך כי בינינו, רובנו יודעים שעשית זאת רק בכדי לשמור על המקום הראשון בכוכב נולד ואם היית סתם עוד בן אדם מהרחוב היית שם על כולנו זין. ואם כבר הזכרתי בתחילה את הצבא והמדינה... אם אתה כ"כ לא מתחבר למדינה הזו, אתה מוזמן לקחת את הדיסק שלך ולנסות לעשות איתו משהו בחו'ל, השם שלך עדיין גורם פה להד חזק וצורם שחוזר ומהדהד "משתמט".

כל הראיון בזמנו עם ג'קו היה מסולף

והוא מציין את זה בכתבה במעריב לנוער שהיו "סילופים היסטריים"!

mor000

New member
תראי...

כל כתבה יכולה לצאת קצת מהקשרה, אין מה לעשות, זאת עיתונות. אבל הדברים נאמרו, אם הם לא היו נאמרים ג'קו לא היה ממהר להתנצל אלא להגיש הוצאת דיבה על אותו הכתב\ת שכתב את הכתבה... אז מכאן ולכאן עם סילופים ובלי סילופים, החמדמד הזה החמיא לעצמו יותר מדי וברגע שהיה לו את הזכות לדבר, הוא לא שתק. אני מסכימה איתך שאולי יש דברים שנכתבו בהגזמה [ואולי לא, זה לא סותר], אבל אני חושבת שאם היו כאלה שהיו שקריים, ג'קו או המנהלים האישיים שלו, לא היו שותקים.

talytal

New member
ממש מצער אותי שככה את רואה את זה

אין לי שום טעם לנסות לשכנע אותך שג'קו התנצל מכל הלב ומיוזמתו, ואין לי גם טעם להגיד לך שחצי מהאמירות שמיוחסות לו הן סילוף והגזמה כדי למכור יותר עיתונים עם כותרות רועשות... אין מה לעשות, כנראה שיש לא מעט אנשים ששום דבר בעולם לא יישכנע אותם שמי שנפל בראיון אחד בכל זאת ראוי להזדמנות שנייה... סתם חבל, כי הוא באמת זמר טוב ומוכשר, והוא באמת בן אדם איכפתי ואוהב, וההפסד הוא של כולם. זהו, אין לי פואנטה, אבל הייתי צריכה להגיד את זה.

mor000

New member
לא מדובר על הזדמנויות או ראיונות...

הוא לא נפל בראיון, הראיון לא בא להפיל אף אחד, אלא לחשוף דברים. ג'קו פשוט דיבר יותר מדי ואמר מה הוא באמת חושב... אני גם לא יודעת אם מדובר כאן על הזדמנויות. כמה שהוא זמר טוב או לא טוב מוכשר או לא מוכשר, הרבה אנשים במדינה הזאת לא יסלחו לו על אותם מילים שזרק ואמר ואף חרטה שתגיע ממנו או מהמנהלים שלו לא תשנה את זה. הדברים נאמרו ודעה של אדם לא משתנה גם אחרי שהיא עושה המון רעש בציבור ולא משנה כמה היא מוקצנת.... ג'קו היה צריך להבין עוד לפני אותה החשיפה בעיתון שהוא לא יותר מסתם מתחרה בכוכב נולד שזכה במקום הראשון ולפעמים עדיף לשתוק.. בכל זאת, שיהיה לו בהצלחה עם הדיסק החדש....

יעל פלג

New member
זה דווקא יצא מעניין

אם הוא היה סותם את הפה, הוא היה ממשיך להיות כמו כל יוצאי כוכב נולד לדורותיהם. מה שיפה זה שהוא הלך עם האמת שלו, גם אם לא כולם אהבו אותה

mor000

New member
אבל אף אחד לא שאל מה יצא מעניין או לא

הוא הלך על האמת שלו שרוב הארץ לא אהבה אותה... ב"הזדמנות השנייה" שלו, בטלוויזיה ובכל עיתון אפשרי, או איך שמישהי כתבה מעלי. הוא חזר בדבריו? מה זה אמור להביע? שהוא שינה את הדעות שלו?... מדובר כאן על מה הוא אמר או לא אמר ולא על העניין איך הכתבה יצאה... בשביל העיתונאי זה חתיכת סקופ [=

mor000

New member
עוד חלקים מהכתבה ב nrg

מוזמנים לקרוא- ג'קו על הפרסומת של פלאפון עם נינט- http://www.nrg.co.il/online/7/ART1/681/838.html

למעלה