טארט תותים ופרג
450 גרם תותים טריים ופרוסים
1/3 כוס פרג למילוי עוגות
½ כוס גבינת שמנת רכה
¼ כוס שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות סוכר
½ כפית תמצית וניל
1 ביצה
1 כפית מים
1 גיליון בצק עלים מופשר
אבקת סוכר
אופן הכנה:
לחמם מראש תנור ל- 210 מעלות.
להכין מראש תבנית המתאימה לאפיית טארט.
בקערה קטנה, לשלב את התותים עם הפרג למילוי.
בקערה בינונית, להקציף את גבינת השמנת במיקסר, במהירות בינונית עד קבלת קצץ אוורירי. להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב עד קבלת מרקם רך. להוסיף את הסוכר ותמצית הווניל. כאשר התערובת מוכנה לשמור במקרר עד השימוש בה.
לערבב את הביצה והמים ביחד, להניח בצד.
לקמח קלות משטח עבודה ולפרוס עליו את בצק העלים. בעזרת מערוך לרדד את הבצק ואת שוליו לרדד בכ- 25 מילימטר עבה יותר משאר הבצק. להניח את הבצק בתבנית, להדק הפינות ולהסיר את הבצק המיותר.
בעזרת מזלג, ל"דקור" את תחתית הבצק בתוך תבנית האפייה וליצור חורים קטנים בעזרתו.
בעזרת מברשת להבריש את הבצק בתערובת הביצה והמים שהנחנו בצד.
לאפות בתנור 20 -25 דקות או עד להשחמה וקבלת צבע זהוב.
להוציא מהתנור ולהניח בצד עד להתקררות מלאה.
למלא את בצק העלים האפוי בתערובת גבינת השמנת הראשונה שהכנו.
מעליהם להניח את תערובת התותים והפרג (רצוי לסדרם בצורה מעגלית לנראות מושלמת
). לפזר מעל אבקת סוכר מנופה ולהגיש מיד.