נשברתי

נשברתי

קרסתי קשה היום. כל היום, מהבוקר עד עכשיו בעצם הייתי בביה"ח. היה מתח נוראי סביב איילה - כן תוכל לקבל אותי, לא תוכל לקבל, לא היה ברור לאורך כל היום כמעט. ישבתי לעבוד שם ודי הצלחתי להתרכז, אבל לא בשעות האחרונות, שכבר הייתי פקעת עצבים. בסוף היא קיבלה אותי והייתה שיחה קשה, נושאים קשים צפו ועלו, ולא יכולתי להפסיק לבכות. לקחתי שני רבעי סרקוול (בפער של כמה שעות) ורק זה הרגיע אותי קצת. אבל כשהייתי אצלה (וגם כשהייתי בחוץ) אמרתי לה שאני רוצה למות ואפילו לא רציתי לחכות שתחזור (נאלצה לצאת באמצע היום ולקח לה שעתיים לחזור למרות שאמרה שייקח לה רבע שעה) וזה כבר הדאיג אותה, אבל היא סמכה עליי שאשאר ולו בגלל שהסרוקוול די שיתק אותי, כמעט נרדמתי שם. לא יכולתי להפסיק להתייפח, רק עם הסרקוול. אמרתי לה איך אני מתכננת למות ושאני נחושה יותר מפעם קודמת. הפעם היא הציעה בחום לאשפז אותי ועד ששכנעה אותי והלכה להחתים אותי על טופס, אמרו לה שלא מקבלים אותי כי אני לא שייכת לאזור, יימח שמם. אמרו לי לפנות לבי"ח אחר, שאליו אני לא מוכנה לחזור בחיים שלי. הייתי מאושפזת שם יומיים וזה הספיק לי. מחלקה גריאטרית בהגדרתה, היחס מחפיר, החולים קשים מאוד, המראות קשים מאוד, ביה"ח קר, מנוכר, האוכל קר, מגעיל, יבש ותפל, ואין שם שום דבר לעשות, שום פעילות, מצדם שימותו כולם, גם ככה כולם שם זקנים ולפעמים תוקעים איזו בחורה יותר צעירה. מקום מגעיל מגעיל מגעיל ורופאים מסריחים, אחיות פוסטמות. הכול שם מגעיל!!!! לא מוכנה לחזור לשם. אז איילה ניסתה להרים טלפון לרופא המחוזי לבקש טובה אישית בשבילה, אבל הוא לא היה זמין והיא הייתה חייבת לצאת. זה כבר היה באמת מאוחר, אחרי חמש, והיא הייתה אמורה לסיים בשלוש.

ניסיתי לפנות למחלקה שם בעצמי, אבל אף אחד לא הסכים לדבר אתי ואמרו לי ללכת למיון. הסברתי להם שאני לא מתכוונת לנסוע עד למיון, שרחוק משם לפחות קילומטר, ולשלם מאות שקלים בשביל להיבדק ע"י פסיכאטר, כשבעצם מחכה לי מכתב לאשפוז בתוך המחשב (הפנייה). אז במקום לפתוח את המחשב ולהקליד את תעודת הזהות שלי ולראות את זה שם, הם דיברו אליי לא יפה וגם טרקו לי את הדלת (חלון הדלפק) על היד!!! טרקו לי בפרצוף אפילו שהחבר שלי העו"ד היה על הקו. הם גם סירבו להזדהות בשמם ובתפקיד שלהם ואני געיתי בבכי ולא יכולתי להפסיק. איך לאף אחד לא אכפת אפילו בתור בני אדם, שמישהו יצא לדבר אתי. כלום.

הלכתי לשבת קצת בלובי ולא יכולתי להפסיק לבכות. השומר התחיל לדבר אתי והוא היה כל כך נחמד אליי שהתפתחה שיחה והוא הלך להביא לי טישואים כשבכיתי... תאמינו לי זה היה יותר טוב מכל הקשקושים הפסיכיאטריים. ככה, דיבור בלתי אמצעי עם מישהו וזה עזר לי להפיג קצת את החרדה. חיכיתי מלא זמן ואז נסעתי הביתה ואין לי מושג מה לעשות. אני כל כך רוצה למות, מזמן לא רציתי ככה. איילה אמרה לי שהיא רוצה לראות אותי ביום שני ואמרתי לה שאני לא יודעת אם אחזיק מעמד עד יום שני. היא אמרה שאולי אסע הביתה ומחר בבוקר אבוא למחליפה שלה כי היא עצמה לא תהיה. אז אני אחשוב על זה, נראה. עד שכבר הסכמתי לאשפוז מלא... ואיילה לא מציעה סתם... בפעמים הקודמות כשהציעה אמרה לי להשתדל להימנע מזה, אבל הפעם אמרה שהיא רוצה שאני אנוח כמה ימים בהשגחה. ולא שמים עליי. היא אמרה להם שאני מטופלת שם וכל התיק שלי שם ורק לפני שבועיים יצאתי מאשפוז יום שם אז מה הבעיה שגם האשפוז המלא יהיה שם, ולא הסכימו הנבלות. איך הם ישנים בלילה. מזל שהיה שם השומר שדיבר אתי, בחור צעיר כל כך נחמד ומקסים... הראה לי ציור שלו ודיבר אתי כל כך יפה ובנועם... אמר שאני באמת מקרינה אור גם מתוך החשיכה... זה עודד אותי.

אחר כך נסעתי הביתה ונכנסתי ממש לפני כמה דקות. החבר-שכן-עו"ד שלי, זה שנולדה לו בת לפני כמה ימים, בדיוק הראה את הדירה לשוכרת פוטנציאלית. הוא ינסה לעזור לי עם האשפוז, אולי להפעיל את קסמי העורך דין שלו, אבל אני לא יודעת אם זה יעזור. אני כל כך פוחדת. ממש מפחדת מעצמי. מרגישה שאין לי ברירה. לא מסוגלת להתמודד עם העולם הזה.

ועוד משהו - כואבת לי הלשון!!!!!!!!!!!! אני לא יודעת לאיזה סוג של רופא צריך ללכת כשיש כאבי תופת בלשון... מישהו פה יודע?

תודה על התמיכה

אני עייפה כל כך

someone343

New member
יקרה..

מצטערת לשמוע על היום הקשה והמכאיב שעברת...
על היחס הנוראי ושאינו מכבד מצד הצוות המקצועי , זה לא בסדר וחבל שנאצלת לסבול את זה, יקרה, מקווה שכשהגעת הביתה הרגשת קצת יותר טוב, לצאת מכל ההמולה של היום הזה... ואני שמחה שאיילה איתך , ואני מקווה שתצליחי לסדר את ענייני האשפוז ותוכלי לקבל את ההגנה שאת זקוקה לה, אבל עד אז, אנחנו כאן, את מוזמנת לכתוב ולא להיות לבד
מחבקת

תודה רבה על התמיכה + טריגר

הנה שיר שכתבתי עכשיו בשלוש דקות בערך:

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2576617[/URL]

תחזיקי מעמד

גם אני קרסתי היום. בבוקר כמעט השתגעתי ואח"כ היתה לי שיחה קשה (מאוד) עם הפסיכולוגית שלי.

ואוו, אני מצטערת לקרוא

אני כל כך עייפה (וקצת מסוממת מהסרקוול).
אתם אנשים טובים, פורום.

קרה לי משהו דומה, הייתי צריכה אשפוז שלחו אותי עם מכתב, ולא הסכימו לקבל אותי בבי״ח שפניתי אליו, אלא אמרו לי ללכת לבי״ח אחר שמזכיר בתיאורו את הבי״ח שרצו לשלוח אותך. הם היו ממש אנטיפתים ולא הסכימו לקבל אותי למרות שהמקום התאים לי יותר, הם ניסו להתיש אותי ובסוף אשפזו אותי בכפייה בבי״ח הנוראי כדי להפטר ממני...

Blackbird fly

New member
אורצ'וק

תמיד קשה לי לקרוא הודעות שאת כותבת. קשה כי אני יודעת כמה את סובלת ומה זה הסבל הזה.
אבל דבר אחד תמיד בולט בהודעות שלך- כמה שלאיילה אכפת ממך. שהיא לא מתייאשת, שהיא מנסה תמיד לעזור בכל דרך אפשרית, שאת באמת חשובה לה. זה דבר שלא מובן מאליו בכלל בכלל.
בקשר לאשפוז, אני חושבת שיש לי משהו להגיד ולהציע לך... אם תרצי, תדברי איתי ואני אסביר לך.
ואני חושבת שזה טוב שלפחות יש את הכדורים שעוזרים לך להירגע.
אני יודעת שהכדורים האלה הם לא הדבר הכי בריא בעולם, אבל לפעמים כשמילים לא עוזרות, הכימיקלים האלה הם הפיתרון הכי טוב.
אומרת את זה אחת שחיה על כדורי הרגעה.
יש לך כוחות אדירים. אני מקווה שאת מודעת לזה.
אוהבת אותך כל כך.

מילקי110

New member

אין מילים . אבל תראי אנשים אוהבים אותך , תראי את השומר , השכן שלך ואנשים רבים נוספים אחרים

ואני בטוחה שגם נינה מאד אוהבת אותך . ( אלוהים שם פה בעלי חיים בישביל שלא נשתגע )

( יכולה להגיד לך שאף שומר לא היה מדבר איתי , והשכנים שלי .. לא החלפתי איתם מעולם מילה , במפגשים על הפינוי בינוי הם התעלמו ממני כי כנראה רואים בעיניי את הטירוף ואת זה שאני לא מבינה כלום

ממה שנאמר רק שצריך לעבור דירה את זה אני מבינה כמובן ).

תחזיקי מעמד אלומה .

בעיקר הרבה שינה

שינה טרופה, סיוטים, והמדריכה שלי, שאגב, התפייסנו בצורה מרגשת מאין כמוה, הוציאה אותי קצת מהבית לעשות קניות.
עכשיו קצת יותר טוב ואני מקווה שתימשך מגמת השיפור.
גם הלשון היום לא כאבה לי, שזה בכלל נפלא

שוב רע
ט'

אני מתוסכלת כל כך ממשהו שקשור לאיילה. הייתה שיחה מאוד לא פשוטה בינינו אתמול. כמה שהיא ניסתה יותר להבין, אני יותר נפגעתי. היא אמרה דברים שלא הייתה צריכה בכלל להגיד, ורק הדליקה אותי יותר מכעס ואכזבה. איך היא לא רואה מה שהיא עושה??? במקום לפתור כבר את הבעיה שעומדת בינינו היא רק הלכה והחריפה אותה בלי להתכוון, והעמיקה עוד יותר את הפער העמוק שנוצר בינינו בעקבות המחלוקת הזאת. סוג של חוסר אמון בסיסי, ודווקא בגלל שהיא זו היא קשה לי כל כך עם זה. אני לא יכולה לפרט כאן יותר מזה, אבל אני ממש לא רוצה לחיות בלי שהיא תבין את זה כבר, שתאמין כבר, שתראה למה הגישה שלה כל כך שגויה מן היסוד. זה מתסכל אותי כל כך. זה בלתי אפשרי לסבול את זה. גם ככה אני על הקצה, אז להעמיק את הקרע בינינו בקטע הזה... וכל דבר שהיא אמרה פירשתי אחרת ממה שהיא התכוונה אתמול, והכול בגלל החרדה והכעס והדיכאון, ואני כל כך מאוכזבת שהיא, דווקא היא, לא יכולה להבין נקודה כל כך כואבת בחיים שלי. למה למה למה היא הייתה צריכה להגיד את מה שהיא אמרה. מה הפלא שהגעתי למצב שהיא רוצה לאשפז אותי. איך אפשר לחיות בלי אמון כל כך בסיסי. אני רוצה שהיא תסתכל לי בעיניים ותאמין לי וכמה שאנחנו מדברות על זה יותר, כך יש לי הרגשה שהיא מאמינה לי פחות (אני לא יודעת אם זה נכון, אבל ככה אני מרגישה והיא לא ממש מכחישה). אלוהים, אלוהים, תעשה שזה ייגמר כבר, מה שיבוא קודם - החיים האלה, הסבל הזה, לא יודעת מה מביניהם שייגמר, אבל שייגמר כבר. אני לא יכולה יותר לחיות עם זה בתוך הבטן שלי, אני לא יכולה שהאדם שהכי יקר לי עלי אדמות (מלבד אחותי) לא יאמין לי לדבר כל כך בסיסי ורק תנסה לטשטש את זה. אני לא יכולה. אני לא עומדת בזה. אני חושבת שאני עומדת להתרסק

אלומונת

גם איילה היא בת אדם, והיא יכולה לפעמים לומר דברים בלי לנתח אותם או לחשוב עליהם יותר מדי. יכול להיות שנאמרו דברים שלא היו צריכים להיאמר, אבל אני בטוחה שלא הייתה לה כוונה לפגוע בך.

מקווה שאת ישנה עכשיו וחולמת חלומות יפים ורגועים

(ואני אגיב שוב מחר, כשמוח שלי יהיה ער יותר)

גם אני בטוחה ויודעת שהיא אוהבת אותי

אבל זה משהו כל כך בסיסי, והתהום רק הולכת ונפערת... זאת סאגה שנמשכת כבר חודשים ארוכים

רוב היום ישנתי

השותפה שלי נעולה עם החבר שלה כבר כמעט שעה במקלחת. כמה אפשר להז***? ולמה דווקא שם? זה מכעיס אותי, אבל אני משתדלת לזכור שעוד חודשיים היא כבר לא פה. ועדיין, זה מעצבן. בשביל זה יש להם חדר. גועל נפש. חוץ מזה אני לא כל כך עושה כלום. אפילו לשיאצו לא נסעתי היום, ואם אני מוותרת על זה...

למעלה