חורים בעלילה והמתרגם האוניברסלי
גם אני שאלתי את עצמי בדיוק אותן שאלות (למרות שאני לא רואה "אנטרפרייז"... זה תקף גם לגבי הסדרות האחרות...) טוב, אז כבר סיכמנו שאין תשובה, ובטח לא תשובה טובה... (יש פרק DSN שאני זוכרת במעומעם, על קוורק, רום ונוג שחוזרים אחורה בזמן ומגיעים לכדור הארץ של זמננו בערך ומנסים לשנות את קו הזמן כדי שיוכלו לשלוט בכלכלת היקום לנצח... מישהו זוכר? כמה זמן אחרי ההתרסקות רואים את רום מתקן לקוורק את המתרגם האונברסלי, שנמצא בתוך האוזן שלו,בעזרת סיכת ראש. מה שכאילו פותר את הבעיה של "איפה נמצא הדבר הזה שנקרא המתרגם האונברסלי, לעזאזל... אבל כמו שאמרתי, פותר רק כאילו...) אני לא רואה את הדברים האלה בתור חורים בעלילה, אלא בתור פערי מידע בלתי נמנעים. צריך לזכור שהתחום שאנחנו מדברים עליו נקרא "מדע בדיוני" ושתי המילים האלה הן גם שני החלקים שלו- מדע ובידיון. נעשה מאמץ גדול, לדעתי, מצד יוצרי הסידרה לתת לנו את העולם המדעי המורכב לכאורה של העתיד, אבל בלי החלק הבדיוני זה לא היה מעניין בגרוש.... אני לא רואה את הדברים האלה בתור זלזול בקהל היעד, למרות שאתה צודק לחלוטין וכשמסתכלים על זה שכל הגזעים מדברים אנגלית, זה ממש נראה בלוף אחד גדול.... אני באופן אישי תמיד אהבתי לחשוב דווקא על הפערים האלה, לחשוב איך זה יכול דווקא כן להסתדר או איך זה באמת פועל... אבל זו רק אני, ומותר לכם לקרוא את זה ולהגיד: "MAN... SHE IS WEIRD" למשל... איך זה שהטריל הראשון שמראים (אודאן, הדייט החד פעמי של בברלי קראשר בדור הבא...) נראה לגמריי שונה מדקס או מכל טריל אחר שמראים אח"כ? אגב, ההסבר שחשבתי עליו בזמנו הוא, שהם גזע אחר של אותו מין... תחשבו רגע על גבר שחור ועל אישה סינית... מה, הם לא היו נראים לכם כמו שני מינים שונים לגמריי אם הייתם באים מכוכב אחר? בקיצור ולעניין... (וכל הכבוד למי ששרד עד עכשיו את זיבולי המוח שלי...) אני תמיד חשבתי שהדברים האלה הם נקודות מצוינות למחשבה בשיעורים משעממים, זמן המתנה לאוטובוס ולילות שאי אפשר להירדם בהם. תנסו... טאשה