נשבר לי הלב

אבא יקר

New member
נשבר לי הלב

שלום לכולם, זו לי הודעתי הראשונה, ואני מקווה שהגעתי למקום המתאים, לא מצאתי מקום מתאים יותר מזה. אבא שלי, אבא היקר שלי, שאני כ"כ אוהב, נפטר!!! ונשבר לי הלב. אני יודע שאין מה להשוות לאובדן של ילד, אבל אני גם לא מנסה להשוות.חוצמזה, קראתי באיזשהו מקום שהדבר הראשון הכי גרוע בחיין של אדם זה לאבד ילד, והדבר השני הכי גרוע בעולם זה לאבד הורה. אז לפני חודשיים וחצי קרה לי הדבר השני הכי גרוע בעולם !!! ונשבר לי הלב. למרות שזו לא הפעם הראשונה, לצערי, שנתקלתי במוות בחיים בעוצמות גבוהות, אבל זו הפעם הראשונה שמדובר בבן משפחה מדרגה ראשונה, אבא שלי!!!!!!!!! ואין מילים שיכולות להיכל את הכאב העצום. רק עכשיו אני מבין את אמא של חבר שלי (ושוב, אני לא משווה, אלא מבין את הכוונה שלה) שנהרג בלבנון שאמרה לי שזה לא קשר דם ועם כל האהבה שלה אלי ולחברים שלי שתומכים עד היום, אנחנו לא יכולים להבין. רק עכשיו אני מבין (לצערי) כמה לא הבנתי. מה? ככה אני אצטרך לחיות כל החיים? עם צער כל כך עמוק בלב? אז מה זה שווה???? ואם חס וחלילה יקרה משהו לאמא או לאח??? אני לא רוצה!!!!! אני "מטפס על הקירות" אבל אני יודע שכלום לא יעזור. אני כל הזמן רק מחפש נחמה, וקצת מזור לנפשי, אבל אני יודע שאני לא יכול למצוא. אני לפעמים הולך לבית העלמין, והתחושה המוזרה שהוא כ"כ קרוב אבל יחד עם זאת כ"כ רחוק. עולמי חרב עלי. אין "ספר הוראות" כיצד להתמודד. אבל המחנק בגרון שלא עובר, הדמות שלו מול העיניים שלי, הכאב בצד שלא עובר מאז מה שקרה. כל ים הכאב הזה שגדול מלהכיל. ואין (לשמחתי ולצערי גם יחד) מי שמבין. אני לא יכול לדבר עם המשפחה שלי כי הכל "עולה" להם ואני בטח שלא רוצה להקשות. ומה עושים??? אני גם יודע בוודאי אין לכם תשובה לזה (וקראתי אין ספור אשכולות בפורום הזה וכ"כ צר לי וכואב על כולם), אבל אין עוד היכן לשפוך את הלב.

Jesse Ian

New member
הלב נשבר

אני מבינה איך אתה מרגיש, גם אבא שלי נפטר לפני מספר חודשים... אין מילים לתאר את עומק הכאב והאובדן.. הצער נשאר, הופך לעיתים לגעגוע עמוק גם אני חיפשתי ספר הוראות, שידריך איך לקבל את האבל ואיך להתמודד מה שלי עוזר בימים זו העבודה. לשקוע בדברים אחרים אבל זה עולה וצף בלילות ואחרי העבודה, אין מה לעשות אני מבינה למה קשה לך לדבר עם אמא שלך ואחיך. גם אנחנו בקושי מדברים בינינו כל אחד מבין כמה זה כואב להעלות את זה וכל אחד מנסה לגונן על השני... הזמן לא מרפא או משכיח, אובדן של מישהו קרוב נשאר איתך לתמיד אבל צריך איכשהוא למצוא כוחות ולבנות את החיים בצל האבל להתגעגע ולנסות לא לשקוע בעצב זה קשה, בהתחלה ולאחר מכן, באותה מידה. תהיה חזק.. תישבר כשאתה מרגיש צורך, אבל תשאר חזק

shlish2004

New member
../images/Emo24.gif והבנה

נכון שהחיים מעכשיו יהיו שונים, אולם לפי דעתי, הלא מלומדת, כדאי לפרוק את אשר על הלב, ואולי כדאי לשאול את יתר בני המשפחה האם יקשה עליהם לספר האחד לשני מה עובר עליו ובכך לנסות להעביר תחושות האחד לשני. אני אומר זאת מפני שעד לפני כשבועיים אני אישית פחדתי לדבר עם אחי על מה שאני חש מאחר וחששתי שהוא ייפגע או יחזור לאחור בזמן כי חשבתי שהוא לקח את המוות של אחותינו קשה יותר מכולם. להפתעתי, כאשר סיפרתי לו, בטעות, ואני אומר בטעות, כי ביקשתי לפני זה מהוריי לספר לו על טיול הנצחה שעורכים חברים של גילי לזכרה, האחת השיחות ביננו נפלט לי על הטיול והוא התחיל לתחקר אותי בעניין רב על המסלול, שעות ועוד. ובכלל - אתה יכול לשפוך את הלב שלך גם כאן - כולנו כאן משתדלים להיות משפחה אחת גדולה ותומכת.

למעלה