נשואים טריים (ולא רק
)- הפינה השבועית

נשואים טריים (ולא רק
)- הפינה השבועית

והפעם...נושא לא קל, שאני מתמודדת איתו באופן אישי ואולי זה יעזור לאחרות ולאחרים, אם נציף את הנושא.
מאחר והנושא רגיש מאוד, אני מבקשת להימנע מתגובות תוקפניות, ירידות אישיות וכו'- נא כבדו את חברי/ות הפורום כמו תמיד

ואחרי ההקדמה, הנושא הוא טיפולי פוריות.

אני מודה שהייתי מאוד תמימה פעם ובאיזשהו מקום היה לי מאוד עצוב לאבד את התמימות לגבי הריון.
לצערנו, לא תמיד קל להיכנס להריון- לפעמים זה בגלל בעיה אצל הגבר, לפעמים בעיה אצל האישה ולפעמים -לא מוסבר.

השאלה שאני רוצה להעלות היא במידה ותרצו/רציתם להיכנס להריון אבל התגלתה בעיה רפואית, האם הייתם עושים טיפולים כדי להביא ילד לעולם בכל מחיר

אני מוסיפה לשרשור מאמרים ולינקים בנושא טיפולי פוריות והשפעה על הזוגיות ומזמינה אותכם לשתף מנסיונכם/מחשבותיכם.

Ginger L Honey

New member
אנחנו רוצים ילדים, אבל לא בכל מחיר

מוכנים לעבור טיפולים תרופתיים והזרעות, אבל נכון להיום שוללים את האפשרות של IVF (הפריה חוץ גופית) בגלל שמדובר בטיפול מאוד קשה, מאוד פולשני, מאוד כואב ומאוד יקר שלא מבטיח תוצאות.
אם לא נצליח להכנס להריון אולי נשנה את דעתנו לגביי IVF בעתיד. אבל למרות שאנחנו רוצים להרחיב את המשפחה, לא נהיה פחות מאושרים מחיינו במידה וזה לא אמור לקרות.
אני גם מאוד פתוחה לרעיון של אימוץ. אינני רואה הבדל בין ילד ביולוגי לילד מאומץ. ממש לא איכפת לי אם הילד דומה לי ואילו גנים הוא נושא,
אבל לביל העניין הגנטי חשוב...

תודה על השיתוף, יקירה

אכן זה נושא מאוד לא פשוט.
אנחנו מראש אמרנו שהולכים על זה בכל מחיר והמחיר הוא מאוד גבוה מכל הבחינות- כלכלית, רגשית, פיזית.
לשמחתי אנחנו רק בשלב ההזרעות אבל ככל שזה מתקדם ואין תוצאה חיובית- המחשבות מה הלאה עולות.
&nbsp
&nbsp
מאוד מפחדת מה יקרה אם נצטרך IVF, הביטוח שלנו לא מכסה את זה וזה עומד להיות יקר
, נקווה שלא נגיע לזה...
.
&nbsp
מקווה שמתי שיגיע הזמן לילדים, זה יעבור בקלות ויגיע במהרה

Ginger L Honey

New member
אני מכירה זוג ישראלים

שנסעו לארץ בשביל לעשות IVF, הבנתי שקופות החולים בארץ ממנות חלק מהטיפולים.
אם תגיעו ל IVFת כדאי לכם לברר על זה

אני לא נשואה...

אבל כן עברתי 3 טיפולי ivf, ואני רוצה להגיד שהשד הרבה פחות נורא ממה שחושבים,
יש נשים שהתהליך עובר להן ממש בקלות ובמהירות,
לי לקח הרבה זמן לכל סבב, ועדיין אני לא רואה בזה משהו ממש קשה,
פולשני כן - השאיבה בהרדמה,
כואב? כשנכנסים לרוטינה של הזריקות הן מציקות באותו הרגע, יש השפעות על מצב רוח לא תמיד, לא לכולן,
יש כל מיני תופעות שונות ומשונות, אני לא אגיד שזה פקניק, זה לא כיף במיוחד,
אבל זה הרבה פחות מפחיד ממה שזה נשמע.
לגבי מאוד יקר, למי שעושה את הטיפולים בבית חולים ציבורי העלות היא עלות של 4-5 טופסי 17 (30 שקלים בערך לאחד),
ותרופות- גם כאן יש עלויות שונות, ולפעמים מגיעים לתקרת תשלומים....
&nbsp
שלא תזדקקו,
אבל אל תתנו לפחד לגרום לכם להגיע לדרך מופלאה להביא ילדים, למי שאין דרך אחרת לעשות זאת.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
בהצלחה בדרך שתבחרו בה, גם לאמץ ילד זו מצווה

Ginger L Honey

New member
פרפרי אהבה ואנוכי

חיות בניו-יורק. פה זה יכול להגיע לעשרות אלפיי דולרים....
אינני בטוחה מה המצב של פרפרי, אבל אני עשיתי ניתוק תושבות בישראל. אינני משלמת ביטוח לאומי ובטח שלא ביטוח בריאות בארץ, וגם בעלי בכלל לא ישראלי, אז אין לי שום סיכוי של אפשרות לעבור טיפולים בארץ..
&nbsp
ואם אי-פעם אגיע למצב של שאיבה, אני מעדיפה שלא בהרדמה מלאה, למרות ששמעתי כבר (בוידאו, כן. לא ממש הייתי בבית חולים כשזה קורה) את הצרחות של נשים שעברו זאת.
&nbsp
אבל במקרה שלנו אני מגישה, שזה לא ממש העניין הכספי או הפחד. פשוט שאם זה לא אמור לקרות אצלנו, אז זה לא יקרה.
עומדים לפנינו שני נתיבי חיים, האחד עם ילדים והשני ללא ילדים. למרות שאנחנו מנסים לכוון אל הרחבת המשפחה, שני הנתיבים שווים בעיניי, ובשני המקרים יהיו לנו חיים מלאים ומאושרים שלא חסר בהם דבר.

אני מכבדת כל החלטה והחלטה

היה לי חשוב להדגיש שהטיפול הוא פחות נורא ממה שחושבים,
זריקות וכל זה, נשמע מפחיד ממש, אבל ברגע שנכנסים לשגרה כשזו, מתרגלים או מסתגלים

&nbsp
בכל מקרה , אין ספק שאפשר לחיות חיים מאים וטובים מאוד בלי ילדים, ושיש דרכים רבות לחיי משפחה טובים.
&nbsp
לגבי הצרחות - בשביל זה יש הרדמה!
&nbsp
לפרפרי הייתי מציעה, אם תצטרך להגיע ל Ivf, לעשות את זה בארץ. נראה לי שהטיסות יצאו זולות יותר....
&nbsp
בכל מקרה, בהצלחה רבה בכל שתבחרי

elena20

New member
לא הבנתי למה דווקא שבנושא הזה יהיו ירידות אישיות/תוקפנות?

זאת אומרת מועלים בפורום מלא נושא, לא הבנתי למה האזהרה באה דווקא כשהנושא הזה עולה...
&nbsp

Cuenquitta

New member
אצלנו- כל מחיר כדי להביא ילד לעולם, לא כל מחיר לטיפולים

שמחה שקראת לנו מהפורום המקביל, מעניין לתת את הדעת לנושא הזה, כי בתוך תמהיל החיים וטיפולים לא תמיד יוצא לעצור ולחשוב.
אנחנו מאז ומעולם הסכמנו שילדים זה ערך עליון ועל הקמת משפחה לא נוותר בשום אופן יהיה המחיר אשר יהיה.
עם זאת, הסכמנו שמבחינתנו המטרה היא להיות הורים בכל מחיר ולא להכנס להריון בכל מחיר.
נמשיך ונעשה טיפולים כל עוד נחשוב ונאמין שמדובר בתהליך שיש לו סיכוי ושגובה מאיתנו מחירים (וזה כמובן גובה) שאנחנו מוכנים לעמוד בהם, במידה (ובתקווה שלא) נמצה את האופציה הזו, לא נוותר על הקמת משפחה וננסה להתקדם להורות לא ביולוגית (תרומה או אימוץ) בכל דרך שנוכל.
אציין שאני מניחה שאם לא יסתדרו הדברים בשנים הבודדות הבאות כנראה שנעמוד בדילמה חדשה, כי על הפרק נסיעת עבודה מטעם הבחור לכמה שנים לארה"ב ואז כמובן נצטרך להכניס למערך השיקולים התמודדות עם העלויות הבלתי אפשריות של טיפולי IVF וכל מה שכרוך בכך, אבל כמו שאומרים- דיה לצרה בשעתה

Deanna2688

New member
היו לנו כמה שיחות על הנושא.

אצלנו לא בכל מחיר.
בנתיים אני מתקשה להחליט בכלל אם להביא אחד...ולנסות טבעי..
&nbsp

a wild rose

New member
אחרי לבטים מגיבה גם אני

אני לא נשואה כידוע, ואני גם לא בטוחה שרוצה ילדים, אבל לאחרונה היו לי מחשבות בנושא שהגיעו בין היתר בעקבות בעיה רפואית קלה שהתגלתה אצלי בתחום הנשי, ולמרות שהרופאה שטיפלה בי חזרה והדגישה שאין שום קשר לפוריות ושנכון לעתה נראה שאני "פוריה לגמרי", זה עורר בי מחשבות וחפרתי ברשת וקראתי לא מעט חומר בנושא ו... היות שאני כבר לא נחשבת לצעירה, דיי ברור לי שאם אני אחליט שאני כן רוצה ילדים, קיימת האפשרות שזה לא יהיה קל בגלל הגיל ואני עלולה למצוא את עצמי בטיפולים (וכשאני שומעת על נשים צעירות שמוצאות את עצמן בטיפולים מסיבות לא מוסברות, זה בכלל מעלה חששות).
&nbsp
לצד זאת, יש לי חברה קרובה שעברה טיפולים לא פשוטים בכלל, ושיתפה אותי בלא מעט מהחוויות שלה, כולל ברגעי השבירה בהם היא חשבה שאולי הגיעה לקצה גבול היכולת שלה מבחינה פיזית ורגשית, והיא שיתפה אותי שהתחילה לחשוב ברצינות להרים ידיים ולוותר על החלום להיות אמא. אני ראיתי מהצד כמה היא הקריבה - הטיפולים גרמו לה להיות מתוחה ועצבנית (ממש הערצתי את בעלה שגילה סבלנות אליה, היו ימים שהיה ממש לא נעים להיות בחברתה), הקריירה שלה מאוד נפגעה, והיה את העניין השולי (יחסית) של העלויות הכספיות, שהוא לא כל כך שולי עבור לא מעט אנשים.
&nbsp
אבל... אצלה זה הסתיים והיום היא אמא... והיא טוענת שכל מה שעברה היה שווה את זה.
&nbsp
ולסיומת - אשתף אתכן במשהו אישי וזה שבעקבות כל החומר שקראתי לאחרונה התעוררה אצלי המחשבה להקפיא ביציות, כשגם כאן כדאי שאני אחליט מהר, כי אני מתקרבת ל"סוף התקופה" של התחלה ירידת הפוריות לפי מה שקראתי. הרעיון מפחיד אותי בכללי, גם אין לי בן זוג ואין שום דבר באופק, אבל אולי דווקא בגלל זה... אני מאוד מבולבלת האמת.

תודה על השיתוף

אולי כדאי להתייעץ עם רופא מומחה פוריות לגבי זה, לראות אם זה באמת משהו שנדרש לעשות או משהו שאפשר לחכות איתו ולדחות קצת.
לא מבינה בהקפאת ביציות אבל בפורומי פוריות למיניהם די מבינים ואולי יוכלו לעזור.

דאולי

New member
אני מכירה את הנושא דרך אחותי

אחרי הורמונים ואחרי שהזרעות נכשלו שאבו לה שש ביציות.
הנסיון הראשון נכשל
הנסיון השני הצליח אבל מאוחר יותר לעובר לא היה דופק ונאלצה לעבור הפלה.(אחרי זה היא היתה הרוסה נפשית)
הנסיון השלישי הצליח עם תאומים (בן ובת) שחגגו לפני שבוע חמש והם מקסימים ומתוקים והיו שווים הכל.
כי השמחה שהם הביאו לאחותי ולכל המשפחה, האפשרות להיות אמא......זו המתנה הכי גדולה שיש
אחותי היתה בת 43 כשהם נולדו והם פשוט הפכו אותה לצעירה ונמרצת שוב

אני מאחלת לך ולבעלך שתמצאו בתוככם כוח לא להתייאש ולהמשיך ולנסות.

למעלה