נשואים+1 רוצים לעבור לאוסטרליה

שלי כץ2

New member
נשואים+1 רוצים לעבור לאוסטרליה

היי לכם, איזה כיף למצוא אתכם פה. גם אנחנו מיואשים מכל הסיבות שבעולם ורוצים לעבור לאוסטרליה, כמה שיותר מהר.

אז ככה בעלי הוא הנדסאי אלקטרוניקה עם ניסיון של 7 שנים במערכות אבטחה ומתח נמוך עם מיגוון תעודות נוספות כמו עבודה בגובה ועוד ועבד רוב השנים הללו כעצמאי בפרוייקטים ביטחוניים. אני בעלת תואר בתקשורת והנדסאית מולטימדיה, עד לא מזמן עבדתי כמנהלת פיתוח עסקי ובנוסף כחלק מההשרדות בארץ עשיתי לא מעט חלטורות בתחום של בניית אתרים ועיצוב גרפי.

ואחרי כל ההקדמה הזו בתאכלס אנחנו נשמח פשוט לחסוך את ההליך הביורוקרטי והיקר של הוצאת ויזות מהארץ ופשוט לקנות כרטיס ולהתעורר בארץ חדשה. לא מפחדים לעבוד קשה בהתחלה כמה שידרש ואת ההליך של הוצאת ויזות וחיפוש עבודה במקצוע לעשות תוך כדי.

האם הדבר הזה בכלל ריאלי. אני מודעת לכך שמדובר בסיכון מסויים. אשמח לשמוע ממישהו שמכיר מה המשמעות של סיכון כזה. מישהו שעשה (בבקשה כל נביאי הזעם, תחסכו תגובות מטיפות ראיתי פה כמה מעצבנות במיוחד. עצות בונות, אינפורמטיביות ולא שיפוטיות יתקבלו בברכה).

בנוסף כן אשמח לשמוע כמה אורך תהליך של הוצאת ויזות מסודר, כמה הוא עולה, ומה הסיכויים לקבל בסוף התהליך הזה ויזות?
 

Nissim Assa

New member
בהצלחה!!!

נראה לי שעלית על משהו
אנחנו נשמח פשוט לחסוך את ההליך הביורוקרטי והיקר של הוצאת ויזות מהארץ ופשוט לקנות כרטיס ולהתעורר בארץ חדשה.
זה רעיון לסטארטאפ.
אני הייתי משפר את זה קצת ומוריד את הקטע של להתעורר.
 

שלי כץ2

New member
אני אפשט את השאלה..

ותודה למאחלי הבהצלחה...:)
האם אפשר להגיע לאוסטרליה עם ויזת תייר להתחיל לעבוד בעבודה כלשהי שחורה/כפיים/פיזית ותוך כדי זה להוציא ויזת עבודה?
 

pixie66

New member
לא

אתם צריכים ויזה שמאפשרת לכם לעבוד.
&nbsp
אלא אם אתם מוכנים לקחת את הסיכון שיגרשו אתכם אם תעבדו בלי אשרה מתאימה...
&nbsp
 

ANZ1

New member
זה לא עובד ככה

1. לתיירים אסור לעבוד בשום עבודה
2. אם יתפסו אתכם עובדים בתור תיירים, תגורשו מאוסטרליה ולא תוכלו להגר אליה.
3. אתם יכולים להגיע כתיירים ולחפש עבודה מקצועית (לא בעבודה שחורה) ואם תמצאו מעסיק שירצה להעסיק אתכם וירצה ויוכל להוציא ויזת עבודה, תצטרכו לעבור תהליך של הוצאת ויזת עבודה, אולי זה יהיה באוסטרליה, ואולי תצטרכו לחזור לישראל כדי להוציא את הויזה, אבל זה בכלל לא בטוח שתמצאו עבודה ככה, מעסיקים במיוחד בעבודות פשוטות לא יתעסקו בהוצאת ויזה לאזרחים זרים, הם רוצים עובד מקומי שיכול להתחיל לעבוד תוך זמן קצר.
4. יש ויזה שמאפשרת הגעה ועבודה בכל עבודה במשך שנה, טיול ועבודה, אבל היא לא מיועדת לאנשים עם ילדים, והיא מיועדת רק לאנשים עד גיל 30.
 

JaneLame

New member
Nope, sorry.

ויזת תייר בד"כ מוגבלת לחצי שנה, וכתוב NO FURTHER STAY. לצפות לקבל ויזת תושבות קבע (PR) תוך חצי שנה זה אופטימיזם דיי קיצוני. הביורוקרטיה לוקחת הרבה יותר מזה לעתים קרובות. אסור לעבוד על ויזת תייר. מעסיקים שיסכימו לקבל אתכם באופן לא חוקי עלולים פשוט לא לשלם, ואז אין לך יכולת להתלונן לרשויות בלי להסתכן. אם הביורוקרטיה מרתיעה אתכם, אפשר לשלם לסוכן שיתעסק בזה במקומכם.
 
שלום וברוכה הבאה


(אזהרת ספוילר: אחרי החלק המבאס של התגובה הזו, יש גם רעיון אלטרנטיבי בניחוח אופטימי בסוף)
צודקים קודמיי שענו לך שהמהלך שאת מתארת אינו ממש ריאלי. אם תוציאו ויזת תייר, אז קודם כל יהיה לכם מאד קשה להתחיל חיים באוסטרליה. יהיה לכם, למשל, די קשה למצוא איפה לגור (מי משכיר דירה לתיירים?) אז תצטרכו למצוא פתרון יקר וזמני. ואז למצוא עבודה איכשהו (בהנחה שהאנשים שמהם תבקשו לעבוד יסכימו לעבור על החוק ולהעסיק לשלושה חודשים אנשים ללא רשיון עבודה) ולמצוא מה לעשות עם ה+1 החמוד/ה שלכם (מי מכם יילך לעבוד ומי יישאר לשמור על +1? כי אין מסגרת חינוכית שנותנת פתרון לתיירים).
ואז, כשאחד מכם עובד לא חוקי והשני שומר על הילד ואתם גרים בדירה יקרה או באיירבינ'בי או מוצאים איזה סידור עם מישהו שאמא שלו מכירה את סבתא שלך עוד מ-1957, ומאכסן אתכם בחדר האורחים שלו - אז אתם הולכים למצוא עבודה מקצועית במקצועות שלכם, כלומר למצוא מודעות 'דרושים', לשלוח קו"ח, להתייצב לראיונות (אם שפר מזלכם בטירוף ועברתם את המשוכה הגבוהה של קבלה לראיון למשרה שבדיוק עכשיו נפתחה בדיוק במקצוע שלכם) ולהסביר למראיינים שאתם לא רשאים מבחינה חוקית לעבוד אצלם, ושזה ייקח עוד לפחות כמה חודשים טובים, אם לא למעלה מזה, וידרוש מהמעסיק תהליך מייגע של ספונסרשיפ, עד שיזכו לראות אתכם מופיעים לעבודה. ואז המעסיק משתכנע שאתם שווים לו את כל זה ושהוא בעצם לא צריך עובדים עכשיו אלא רק אי-מתי בתאריך מעורפל כלשהו בעתיד. ואז אתם מגישים באטרף את כל המסמכים (ועוברים בדיקות רפואיות לכולכם. וגם איכשהו מצליחים להביא את ציוני המבחן באנגלית שאולי עשיתם עוד מהארץ אחרי שנרשמתם חודשים מראש והתכוננתם אליהם והגעתם לרמה הנדרשת), ואז יושבים ומחכים שיאשרו את המסמכים (זה לוקח חודשים), ואז משרד ההגירה אומר לכם 'הבקשה מאושרת, נא לצאת מאוסטרליה למדינה אחרת כלשהי כדי לקבל את הויזה' (בשלב זה ויזת התייר שלכם נגמרה מזמן, כמובן כך שאין לי מושג איפה תהיו פיזית. אולי אתם שוהים לא-חוקיים שמקווים שלא יעלו על זה שאתם עוד כאן).
וזה בתסריט האופטימלי, שלא לומר הדמיוני, שבו המציאות מתיישרת לכם באופן קסום בדיוק איך שאתם רוצים. כפי שאת רואה, זה לא ריאלי.
&nbsp
וכעת לחדשות הטובות: יש לכם, כך נראה לי, מקצועות טובים שמאפשרים הגירה. אתם כנראה גם בגיל מתאים. אז יש דברים שאתם יכולים לעשות. בנוסף, נשמע לי שאתם די נחושים להגיע לכאן, ולעניות דעתי זה הפרמטר הכי משמעותי. כתבתי כאן בעבר שיש שני סוגים של מהגרים - הסוג הראשון כותב דברים בסגנון "אנחנו שוקלים להגר בעתיד, אולי כשיהיה נוח מבחינת העבודה של שנינו והגיל של הילד, אבל אנחנו לא בטוחים שמצבנו הכלכלי ישתפר בעקבות המעבר, ואנחנו לא סגורים אם זה יהיה נבון מבחינת התקדמות מקצועית והיינו רוצים לשמוע גם מה ההשלכות התרבותיות ומה מצב האנטישמיות ומחירי העגבניות..." - מתוך אלה, תשעים אחוז יישארו לבסוף בישראל, כי תמיד יהיה משהו שלא יסתדר פיקס.
הסוג השני של מהגרים כותב "אנחנו הולכים לעוף מכאן ולהגיע לאוסטרליה, ולא מעניין אותנו איך נעשה את זה וכמה זמן, מאמץ ועצבים זה ידרוש מאיתנו.". מאלה, תשעים אחוז ימצאו את עצמם לבסוף כאן. ממה שכתבת נראה שאתם מהסוג השני

&nbsp
אז מה עושים?
שתי אפשרויות ריאליות (יש גם נוספות, אבל אני לא מומחה הגירה אז אסתפק באלה):
&nbsp
1. להתחיל מישראל תהליך הוצאת ויזה. אתם יכולים לעשות את זה לבד, או לקחת סוכן הגירה, איש-מקצוע שיוביל אתכם דרך כל התהליך. זה בירוקרטי ולא זול וזה ייקח חודשים ארוכים, אבל זה בעל הסיכויים הטובים ביותר להצליח.
2. להגיע לאוסטרליה על ויזת סטודנט. כלומר, שאחד מכם יירשם ללימודים כאן. אתם מגיעים, הסטודנט מתחיל ללמוד, ובמקביל שניכם מתחילים לחפש עבודה. לא מעט אנשים עשו את זה (למעשה כך גם אנחנו הגענו לכאן וגם נשארנו). היתרונות: אתם כבר באוסטרליה, מותר לכם לחיות כאן ו(בתנאים מסויימים) גם לעבוד, ולאוסטרליה יש מסלולים שמאפשרים לעבור ממעמד של סטודנט למעמד של תושבי-קבע. החסרונות: צריך עכשיו לשלם שכ"ל, שזה עסק לא זול, וצריך גם ללמוד, וצריך גם למצוא ממה לחיות, ואף אחד לא מבטיח לכם שבסוף הלימודים אכן תוכלו להישאר כאן, כך שזה סוג של הימור.
&nbsp
זהו לבינתיים, אני מקווה שלא יצאה לכם הרוח מהמפרשים יותר מדי, אבל לדעתי מוטב לתת לכם מבט מציאותי במקום להוליך אתכם שולל מרוב אפטימיות.
 

שלי כץ2

New member
רוקד עם שבלולים אתה ממש מקסים

וגם כולכם! ותודה על המילים המעצימות. כן אנחנו לגמרי מהסוג השני כניראה. יותר מדי מהסוג השלי אפילו.
וכן בינתיים עשינו קצת סקירה של הדברים ואני מבינה שאלו הן האופציות.
עכשיו יש לי כמה שאלות פחות ירוקות...שוקלת אם לפתוח שירשור חדש, אבל אנסה פשוט כאן:

הינה האופציה היצירתית שחשבתי עליה, מה דעתך: לנסות את ניוזילנד כי זה יותר מהר ויותר זול להוציא לשם ויזה. אני מניחה שגם החיים קצת יותר זולים. זה יתן לנו נחיתה רכה והזדמנות ללמוד טוב יותר את הלכי המקום ואז אם עדיין נרצה לעבור לאוסטרליה הבנתי שיש אופציה כזו אחרי שנתיים. בקיצור מה דעתך על ניו זילנד כדלת אחורית +אופציה..:)
 
אצלי זה עבד הפוך,

אני בכלל חלמתי על נ"ז, והנסיבות השתלשלו כך שהגעתי רק חלק מהדרך ונעצרתי במלבורן. אולי בעתיד....
&nbsp
לשאלתך: לדעתי האישית (וכזכור אני לא מומחה לשום דבר) אם הרעיון של חיים בנ"ז מתאים לכם, אז לכו על זה. זו מדינה מקסימה. רק תזכרו שנ"ז היא לא חלק מאוסטרליה, אלא מדינה בפני עצמה על כל המשתמע מכך.
לגבי האדמיניסטרציה: זה לא עניין של פז"מ, אלא של אזרחות: אזרחים ניו-זילנדיים יכולים לבוא ולעבוד באוסטרליה חופשי (ולהיפך) - אם כי שווה להעיר שאם אתה חי בארץ השניה, לא תקבל קצבאות מהממשלה (קיצבת ילדים, דמי אבטלה, כל זה).
מבחינתכם זה אומר שאם אוסטרליה היא המטרה שלכם, תצטרכו לחכות עד שתקבלו אזרחות נ"ז (כמה שזה לא ייקח - אני לא מעודכן. מן הסתם כמה שנים מרגע קבלת התושבות).
 

ANZ1

New member
אתה כן תקבל זכויות סוציאליות בנ"ז

אזרח אוסטרלי שמגיע לניו זילנד מקבל בכניסה סטטוס של תושב קבע, עם כל הזכויות של תושבים ואזרחים.
הפוך לא.
 

ANZ1

New member
בדיוק בגלל התשובה שלך אליה

הדברים הזמניים הם הכי קבועים.
מעטים הם אלו שמסוגלים לקום ולשנות משהו מהותי,
אלא אם מישהו בועט בהם בתחת או מישהו אחר מושך אותם עם גזר.
חפש גזר בצד השני של התעלה.
 

arieltr

New member
זה חדש גם לי

כלומר אם נחשב כתושב קבע ברגע שיצאתי מהטרמינל, אז למה טרחתי על כל הביטוחים למיניהם.
 

ANZ1

New member
אתה בכל מקרה לא צריך לעשות ביטוח תאונות בנ"ז

בניו זילנד, אין מס של ביטוח לאומי או מס בריאות, אבל יש מס של אחוז אחד מהמשכורת והוא משלם על כל תאונה שקורת לכל אחד, אזרח, תושב, תייר, כל תאונה שהיא.
כמו שיש בישראל על תאונות דרכים, אבל זה כולל כל תאונה שהיא.
 

ANZ1

New member
כל מה שכתבת נכון, רק בדיוק הפוך

הגירה לניו זילנד יותר מסובכת מלאוסטרליה, המחייה בניו זילנד יותר יקרה, המשכורות יותר נמוכות, ובתור תושבי קבע אפשר רק להגר מאוסטרליה לניו זילנד, לא הפוך.
 

arieltr

New member
אין יותר מסורבל מהחוקים והקיבוע האוסטרלי

כלומר ברור שיש, אבל וואלה אתה חמדן אתה, רוצה להשאיר את ניו זילנד השלמה בידך בלבד.
לזכותך יאמר שמבט אחד על התמונות של רביב מבהיר מדוע. וצריך להעביר חוק נגד מי שמסתפק במבט אחד בלבד מהמטעמים של רביב.
 

ANZ1

New member
יש רק סיבה אחת טובה לא לגרום לכם לעבור

השבוע הגיעה מכונית מיפן עם נחש בתוכה.
השוני העיקרי המהותי בעיני בן ניו זילנד לאוסטרליה,
זה לא צורת החיים, בירה, רוגבי, מלכה, חיים רגועים, ים, וברביקיו , יש בשתי המדינות,
אבל בניו זילנד אפשר לצאת לטבע או לים בלי שחיה רעה תנסה לאכול אותי או להרעיל אותי, רביב סיפר לפני כמה ימים שהוא נפל ונפצע, לפחות למטה לא היה תנין שאכל אותו אחרי הנפילה.
נחילי אוסטרלים שיעלו עם הרכב שלהם לכיוון ניו זילנד, ינחתו עם עכבישים, נחשים ושאר חולרות בתוך תא המטען שלהם.
 

arieltr

New member
אתה לא יודע איזה סרט אימה

להוריד את הכביסה מהחבלים בחצר בשעות הערב החשוכות שכל אטב כביסה נראה אויב פוטנציאלי.
 

ANZ1

New member
הערה חשובה

הערה חשובה לכם ולכל אחד אחר שחושב על להסתדר , ישראלים, הודים, סינים ואחרים, בעיקר צעירים שרוצים להגר, שבויים בתפיסה שעבדה כנראה עשרות שנים,
נגיע למדינה (כלשהיא) בתור תיירים, נמצא עבודה כלשהיא ובעתיד נסתדר.
בשנתיים האחרונות נחתמו הסכמים בן כל 5 מדינות הFCC , המדינות דוברות האנגלית, ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד ובריטניה על החלפת מידע על כל אזרח מדינה אחרת שיעבור עבירה במדינה, המדינה תעביר את המידע למדינות האחרות,
הנה קישור לדוגמא לגבי הסכם בן אוסטרליה וארצות הברית, חיפוש בגוגל ייתן לכם גם את ההסכמים בן שאר המדינות.
מה שאומר שהסיכון בלעבוד לא חוקי באוסטרליה, הוא לא רק מניעת הגירה לאוסטרליה, אלא גם מניעת כניסה והגירה לכל אחת מהמדינות האחרות, שהם בעצם כל היעדים הרלוונטים לישראלים (ולרוב העולם).
הסיכון לא שווה את התועלת.
עבודה בשכר מינימום 3 חודשים יכול לקבוע את העתיד שלכם.
http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2014/230920.htm
 
למעלה