נשוי לאזרחית האיחוד - עבודה בארהב

drorasta

New member
נשוי לאזרחית האיחוד - עבודה בארהב

אני ישראלי שנשוי לאזרחית גרמניה וחי כרגע בגרמניה אישתי בתור אזרחית האיחוד האירופי יכולה לעבוד בארהב ללא בעיה מיוחדת(למיטב ידיעתי) ורצתי לדעת אם אני אקבל ויזה ללא בעיות אחרי שהיא תקבל מקום עבודה ואם כן איזו ויזה? את מקום העבודה היא מארגנת כבר מפה כך שעוד לפני שניסע תהיה לה ויזת עבודה עם מקום עבודה בארהב. האם אוכל לעבוד בארהב? בגרמניה יש לי את כל האישורים ואני יכול לעשות הכל במדינות האיחוד תודה מראש ואחלה יום לכולם

טל ר

New member
התשובה היא לא ואולי (בהתאמה)

לאשתך אין אפשרות לעבוד בארה"ב ללא כל בעיה מיוחדת - נהפוך הוא. מצבה (כמעט) זהה למצבך כאזרח ישראלי, היא זקוקה לויזת עבודה (וגם אתה). היתרון היחיד שלה עליך הוא בביקור בארה"ב כתיירת, עקב ה-Visa Waiver Program. לגבי השאלה האם ויזת העבודה שלה תיתן לך אישור עבודה - ישנן ויזות מסוגים שונים, חלקן יתנו לך אישור עבודה, וחלקן לא.

drorasta

New member
זה ברור אבל

ברור שאישתי צריכה גם ויזת עבודה אבל בתור אזרחית האיחוד זאת לא בעיה גדולה. לי לעומת זאת בתור אזרח ישראלי תהיה בעיה גדולה להוציא ויזת עבודה ולכן רציתי לדעת שכשאשר אישתי תקבל את הויזה ואת העבודה האם יהיה זה אז יותר קל עבורי תודה על התגובה המהירה דרור

odedee

New member
טעות בידך.

כפי שטל כבר כתב לך, לאשתך לא יותר קל לקבל ויזת עבודה מאשר כל ישראלי או כל רומני. קבלת ויזת עבודה כעת היא תהליך ארוך ושלטונות ארה"ב מקשים אותו יותר ויותר, ומערבים בתהליך לא רק את גופי ההגירה הוותיקים אלא גם את ה-homeland security וה-state department בחלק מהמקרים. המכסה של ויזות H1 לשנת 2004 למעשה נגמרה, וניתן יהיה לקבלן רק אחרי אוקטובר. אם המעסיק של אשתך מנסה להוציא עבורה ויזה מסוג L1 (בהנחה שהיא כבר עובדת עבור אותו מעסיק מעל שנה, בגרמניה) אתה תהיה זכאי גם כן לאישור עבודה, מכח הויזה שלה. בסוגי ויזות אחרות תהיה זכאי רק לויזת שהייה. אם תרצה לעבוד יהיה עליך למצוא, באופן עצמאי, מעסיק שיסכים להוציא לך ויזת עבודה. זה לא קל.

iris mom of two

New member
דוגמא:

בחור פיני שבעלי ראיין, התלהב, רצה להציע לו עבודה ולא יכל עד אוקטובר בגלל ויזה. הבחור חוזר לפינלנד.

למעלה