נשיא אריתריאה על גירוש מבקשי המקלט: מגיע להם יותר מ-3,500 ד

debby12

New member
מנהל
נשיא אריתריאה על גירוש מבקשי המקלט: מגיע להם יותר מ-3,500 ד

"נשיא אריתריאה איסאייס אפוורקי הביע את מורת רוחו מהתוכנית לגירוש מבקשי המקלט מישראל לרואנדה. "מגיע להם לקבל יותר מ-3,500 דולר כדי לעזוב", אמר בראיון. "הם שילמו מחיר גבוה למבריחים כדי להגיע לישראל ומגיע להם לקבל לפחות 50 אלף דולר".
(AP)

לא נגעתי. רק הדבקתי את המבזק. זה רק לי נראה כמו חוצפה אטומית?

Boston Guy

New member
לישראל יש מערכת יחסים בטחונית ארוכה ואיסטרטגית עם אריתריאה

מערכת יחסים שהתחילה ב 1993 כשאותו איסאייס אפוורקי הוטס לישראל לצורך טיפול רפואי על ידי ה CIA.
לישראל יש אינטרס רציני לשמור על מערכת היחסים הזו מכיוון שהחוף של אריתריאה נמצא מול תימן - וחצי מתושבי אריתריאה הם מוסלמים.
אם אריתריאה תחבור לקואליצייה עם מדינות ערב - הלך על המעבר דרך הים האדום לכלי שייט ישראלים.

בנוסף - טוענים שלישראל יש מתקנים ביטחוניים איסטרטגיים באריתריאה כדי לתת לה יכולות מבצעיות ומודיעיניות באזור הקריטי הזה (מיצרי באב-אל-מנדאב).

יש שטוענים שזו אחת הסיבות שישראל נמנעה מלתת סטטוס לכל אותם אריתראים שברחו מהרודן הזה והגיעו בגל ההגירה הלא-חוקית לישראל.

הוא יכול להגיד מה שבא לו - בדיוק כמו שאידי אמין יכול היה לאכול ילדים... ישראל התמחתה באמנות ה "לסתום את האף" ולקיים יחסים עם UNSAVORY CHARACHTERS באפריקה.

debby12

New member
מנהל
מעניין - לא הבנתי את ה"נמנעה מלתת סטטוס"

כוונתך שלו היתה ישראל נותנת סטטוס לאריתראים זה היה מעצבן את הרודן הזה?

(מה'כפת לו בעצם? לא נראה שאזרחיו עניינו אותו במיוחד, עד השבוע כשעולה ההזדמנות שהם יעשו כסף עבור הכלכלה שלו)

המעט שידוע לי על אריתראה זה שהם היו שנים ארוכות במלחמה עם אתיופיה - ואת זה למדתי משלל נהגי המוניות שלוקחים אותי לטיסות שרבים מאוד מהם אריתראים ואתיופיים.

והאמת שכולם כולם - אתיופיים ואריתראיים - מספרים סיפורים לא משהו על השלטונות שם וכמה הם שונאים אותם וכמה הם שמחים שעפו משם.

למעלה