נשיות וגבריות

Discordia

New member
נשיות וגבריות

קודם כל אני רוצה להבהיר כמה דברים- אני לא מדברת על גברים ונשים עצמם אלא עם הארכיטיפ\סטריאוטיפ שיש לנו של גבריות ונשיות. הארכיטיפים המקובלים מדברים על זה שהגבר (השמש) הוא היוזם, אקטיבי, חיובי, נותן והאישה (הירח) היא הפסיבית שלילית ומקבלת. התחלתי לשאול את עצמי מאיפה התחילה המטאפורה הזאת של גבריות ונשיות. דבר ברור בעיניין זה המין: הגבר, נכנס, אקטיבי, נותן, האישה פאסיבית (כביכול) ומקבלת. כביכול מפה משתמע שגבריות זה כלפי חוץ והנשיות זה פנימה. אבל! מה הגבר בעצם עושה הוא מכניס- כלומר- כלפי פנימה. האישה, שכביכול מקבלת- מוציאה- את התינוק (אני מדברת על מטאפורות שהתחילו לפני המצאת הקונדומים\גלולות של היום)- כלומר- מהבפנים- החוצה. בעץ החיים- העמוד הימני הוא הגברי, השמאלי הוא הנשי. 4 (בימין) זה חסד, 5 (משמאל) זה גבורה. השמות האלו הם לא סתם, יש להם משמעות, ואם ניקח אותם ב face value חסד, הנתינה האינסופית, אהבה ללא תנאים- זאת אהבה של אמא. וגבורה- יש בפנים את המילה גבר! גיבור הוא מי שנלחם, וזה מיוחס בתקופת התורה לגברים ולא לנשים. חסד ונצח, הנותנים בלי הגבלה- איזה נס בסיסי טבעי יש של משהו שיוצא ויוצא ונראה שלא נגמר? מה זה אם לא חלב אם (שכשהאמא בריאה, כל עוד הילד יונק, היא תמשיך לייצר חלב) כביכול רגשות זה פנימי, ונשי, אבל מה רגשות עושים כשהנפש בריאה? הם יוצאים החוצה מהאדם- כשכועסים\אוהבים\שונאים\שמחים מראים את זה הדחקה בדרך כלל מובילה לתוצאות שליליות. מחשבות , אינטלקט, שזה כביכול גברי, באות מבחוץ- מצפייה בעולם והקשבה לגורמים מחוצה לך, אך הם נכנסים פנימה, ומתעצבים בפנים בצורת רעיונת\המצאות\ניתוחים וכו. אז אם נשנה את המטאפורות על סמך כל זה (ואפשר להביא המון דוגמאות אחרות) הנשיות היא נתינה, התנועה של מבפנים החוצה, בצורה שנראת אינסופית ובנס לא מזיקה לאשה (זה לא סתם המשפט 'אני לא מאמין במשהו שמדמם שבוע ולא מת"), והגבריות לוקחת, מהבחוץ- פנימה (אולי בגלל זה הסטריאוטיפ שקשה לגברים לבטא את רגשות שלהם, אם גבריות היא פנימה ולא החוצה\ביטוי) קראולי מדבר על משהו דומה, על עידן איסיס שכולו לנשיות הבוראת, עידן אוסיריס (הפכו את המטאפורות והתרכזו רק בכוח הבורא של הגבר) וכביכול עכשיו עידן חור (מאז 1904). כמובן שכל זה לא מתיחס באמת לנשים וגברים בצורה שווה, אלא רק המטאפורות שלנו של נשיות וגבריות (שלדעתי עוצבו על ידי התופעות של נשים(לידה וכו)\גברים(זקפה וכו)

Fairy24

New member
דתות מונותאיסטיות!!!!!

הכל אצלן נוגד, הם הופכים את המין לטמא, אבל מקשרים הרבה.. וגם, בצורה ממש לא הגיונית. השמש קשורה לגבריות והירח לנשיות, זה נכון ולא רק הם אמרו, אבל במקום להציג את הירח כנשי בגלל העדינות של האור, הקשר למים שבלעדיהם אי אפשר להתקיים והשמש רק מזיקה להם, האור שבכל החושך והמסתורין, הם מציגים בצורה חלשה, חשוכה, מרירה, שלילית ולא יציבה. בקטעי החדירה, הם אומרים שהגבר הוא האקטיבי, למה? כי הוא חודר לאישה, נעלם בתוך האישה, האישה מכילה אותו, כמו שאמא שלו הכילה אותו ובזכותה הוא קיים (זה נשמע סוטה. חהחה), בגלל שאין לו סיכוי להיות בתוכה אם היא לא תרצה, היא תתכווץ ותמנע אותו, גם לו אין סיכוי להכנס אליה אם הוא לא ירצה, אבל בדרך כלל זה לא יהיה
.. וגם אפשר להכניס איכשהו. אבל המין הוא טמא, מגעיל, זול.. ולמרות זאת חצי מכל דת מונותאיסטית מייסדים על זה. כל השוביניזם נובע מזה.

gwizard

New member
שוב פעם מרד נעורים

רק לידע כללי, ביהדות המין הוא לא טמא כפי שחלק נוהגים לחשוב, אלא הוא פשוט אישי. זאת אומרת, הצניעות באה לקונן יחסי משפחה תקינים כאשר לאף אחד אין זכות להתערב מה קורה בחדר המיטות של בני הזוג. כאשר אישה או גבר מפגינים ערום בפומבי זה יוצר מצב של פיתוי אצל בני המין השני ומכאן מתחילות תופעות כמו אונס, ניאוף ושבירת התא המשפחתי. בקיצור, אין צורך לומר מונוטאיסם זה רע בכלליות לפני שממש הולכים ולומדים אילו דתות מרכיבות אותו ומה באמת יש בדתות האלו. נ.ב. שוביניזם נובע בדיוק מאותו מקום כמו הפמיניזם - אגו מנופח. ואגו מנופח זו נחלת כל בני הדתות והמינים ללא יוצא דופן.

Fairy24

New member
תגיד לי מרד נעורים על כל דבר שלא

תסכים איתי? אם יבוא לי, אני אלך ערומה באמצע הרחוב כשיש עליי רק מחוך בטן ואני נועלת נעלי זונות. לאף אחד לא תהיה זכות לגעת בי. תופעות האונס לא מתחילות מלבוש קצת חשוף, יותר משוביניזם וממעמדה הכל נמוך והחלש של האשה. האשה לא יכולה לעשות כלום, היא חלשה יותר, מציגים אותה בצורה יותר חלשה. אני חולה נפש, חרמן טילים, יאללה! הבא נאנוס איזו נקבה חלשה ופתטית! אונס לא קורה בגלל לבוש, אונס קורה בגלל איזה הורמון יתר או משהו ממש נפשי סטייל בני סלע. לא נראה לי שאדם פמניסט (בעד שיוויון, לא בעד אגו מנופח מצד הנשים כמו שאתה אומר) ילך לטיפול או ינסה לעשות את זה פחות כואב, כי בכל זאת, חולה נפש. זה דברים שגם המונותאיזם גרם. להציב כל אחד בצורה כל כך שונה, רק בגלל שיש משהו שונה מתחת למכנסיים (או חצאית, אסור לאישה להיות דומה לגבר איכשהו).

gwizard

New member
לא על כל דבר

רק על הדברים שבעיני נשמעים כמו "אוי, בואו נאשים את המונוטאיזם בכל הצרות שלנו במקום לקחת אחריות על מעשינו שלנו". אם תלכי ערומה ברחוב אז הדבר היחיד שתשיגי בכך זה לשים את עצמך לצחוק וסביר כי תיעצרי בידי המשטרה. ישנם נורמות חברתיות מסויימות שעל כל מי שחי בחברה עליו לקבלם ולחיות לפיהם. כל אדם בוגר בעל טיפה של שכל אמור להבין זאת. הנורמות האלו לא קשורות לדת, הן קשורות להתנהגות מקובלת תוך התחשבות בכך שלאדם יש רגשות. האישה לא חלשה, בדיוק כמו שהגבר לא חזק. הכל יחסי. הסיבה לכך שהאישה נתפסת כחלשה היא בגלל שלרוב היא מציגה את עצמה כך בגלל סטיגמות שנוצרו במהלך השנים. היום זה משתנה ויש נשים חזקות שרואות את עצמן כחזקות וכך גורמות לסביבה לראות אותן כחזקות. אונס לא מתרחש רק גבר את אישה, יש גם הפוך רק שאת זה סביר כי לא תראי הרבה בחדשות בגלל כמה סיבות: 1. רוב הגברים מעדיפים לסתום את הפה ולא לומר שאנסו אותם. 2. בתקופה האחרונה יש הרבה דיווחים כוזבים של נשים שמנצלות את כוחן בכדי לפגוע בגברים שהן לא אוהבות או מפריעים להן. ראי ערך רמון. אני לא אומר כי אין מקרים אמיתיים של אונס נשים, כמובן. אני כן אומר כי אונס זו לא נחלתן הבלעדית של הנשים. ועכשיו תסבירי לי בדיוק, איך מונוטאיזם גרם לכל הבעיות האלו ?

neophile

New member
עוגת הכוח

אתה לא יכול להתווכח עם העובדה שבחברה בה בעלי התפקידים החשובים הם גברים יהיה לנשים הרבה פחות כוח מאשר חברה בה נשים הן גם מבעלות התפקידים החשובים , כמו במקרה של כוהנות לאלוהויות נשיות . זה עניין פשוט של חלוקת עוגת הכוח .

gwizard

New member
איך זה קשור למונוטאיזם ?

אתה מדבר כאן על מצב פוליטי-מדיני. אין שום קשר לאמונה באל אחד. כדי להמחיש את הנקודה: ביהדות, רק לאישה מותר להדליק נרות שבת. האם זה מעמיד את האישה ברמת כוח נעלה יותר מהגבר ? ממש לא. ועכשיו עוד נקודה: בוויקה לאישה יש יתרון ברור מבחינה דתית. רק אישה מותר לה להנהיג אסיפה. האם זה נותן לאישה זכויות יתר מבחינה חברתית ? אולי, אבל בספק. פוליטית-מדינית ? ממש לא.

neophile

New member
מונוטאיזם היא דת שלטונית

אני לא מדבר על מונוטאיזם וירטואלי(על המונח) , אלה על היסטוריה ממשית שדרכה אנו לומדים שהמונוטאיזם והיחס לנשים בתור נחותות בא בד בבד. בדתות מונוטאיסטיות הפוליטיקה היא חלק בלתי נפרד ,לכן דתות מונוטאיסטיות מקושרות תמיד עם שלטון.

Fairy24

New member
../images/Emo45.gif

וזה לא רק זה, יש עוד כמה "ערכים" מעניינים, אבל חוץ מזה הרוב כפייה דתית, כל אחד מנסה לשכנע את הילדים שלו מה נכון, אוטם אותם, מקבע אותם ומוליך אותם באותה דרך אכזרית, משם זה מגיע, לכל שאר הערכים המעניינים תעשה חישוב בעצמך של מה הם ואיך זה בדיוק משפיע.

neophile

New member
לכל הרוחות והשדים

תקרא היסטוריה מהתקופה של ימי החשיכה וימי הביניים כדי להיווכח בכוח הפוליטי של הכנסייה הקתולית. הכל כתוב שם שחור על גבי לבן.

gwizard

New member
מונוטאיזם זה לא שווה לנצרות

מונוטאיזם זו אמונה באל יחיד. אין שום קשר בין אמונה באל יחיד לבין מה שהממסד הכנסייתי הנוצרי עשה בימי הביניים.

neophile

New member
נצרות היא דת מונוטאיסטית

ולא סתם דת מונוטאיסטית , אלה גם מסיונרית! אתה נדבק למונחים, זאת בגישה של In the name of God שהנוצרים עשו את מסעות ההרג וההשמדה שלהם. לא בשונה בכלל מהמוסלמים . במילותיהם של Dream theater Blurring the lines Between virtue and sin They can't tell Where God ends And mankind begins They know no other Life but this From the cradle They are claimed Listen when the prophet Speaks to you Killing in the name of God Passion Twisting faith into violence In the name of God

gwizard

New member
כבר אמרתי לך

כל מה שיש לומר, מעבר לכך אני מבזבז עליך אנרגיה. ממש לא משנים לי הדמיונות שלך. תודה על התשובה שסיפקת לי. באמת היה לי קשה לבחור מילים שיעבירו את רגשותי בצורה הולמת.

neophile

New member
זה מדהים כמה שאתה מקורי

פשוט אותנטי , וכמה שאתה לא רק מתקיף את דעותיהם של אנשים אחרים .

neophile

New member
זה מעציב אותי

ההתנהלות הזאת. אני גם בטוח שזה נמאס על שאר חברי הפורום לראות את הוויכוחים האלה , קבלו את התנצלותי.

Discordia

New member
אמונה במנהיג אחד

מונוטאיזם כדתות, רעיון ואידיאולוגיה לא כל כך קשור להנהגה פוליטית על שטחו- אבל הרעיון שיש אל אחד, שהולכים -רק- אחריו מחזק את הרעיון של מנהיג אחד- המלוכה למשל, שהולכים אחריו ללא ספקות. ההצדקות של רוב המלוכות בעולם שהם צריכים לשלוט הם בדרך כלל קישור לאל שבחר אותם. הפרעונים היו חור על פני האדמה- בני אלים, מלכת אנגליה 'נבחרה' על ידי אלוהים עצמו לשרת כמלכה, שאול ודוד נבחרו על ידי אלוהים לשלוט בעם וכו וכו. אם יש רק אל אחד, והוא בחר את הבחור הזה להיות מנהיג לעם, אין כל כך מה להתווכח. אם יש ריבוי אלים, שאנשים מסכימים בינהם שאין הסכמה ברורה לגבי מי יותר 'חזק' או יותר 'נכון' (כמו בניאו פגאניות) קשה למישהו לקום, להגיד 'זה וזה בחר אותי ולכן יש לי זכות אלוהית לשלוט עליכם' כיוון שיקומו אחרים ויגידו 'אל זה וזה הוא לא האל שלי, ולכן אני לא צריך לקבל את השליטה של הבחור הזה עלי'. אבל זה לא דווקא קשור למונוטאיזם - כי היתה מלוכה הרבה לפני ימי התורה. מבחינת 'מעמד האישה' בחברה, אני לא חושבת שיש לזה קשר למונוטאיזם. השתמשו בדתות האלו כדי להצדיק את נחיתותה של האשה, אבל הקשר בין זה, לבין האל האחד הוא דק במקרה הטוב. זה כמו לנסות לראות את הקשר בין ישו, מה שהוא אמר ועשה, לבין מסעות הצלב- ישו היה רק התירוץ ( זה היה יותר עניין של כיבושים אסטרטגיים) כדי לשכנע את ההמונים.

neophile

New member
נצרות קתולית = תיאוקרטיה

מכירה את האימפריה הרומאית הקדושה? הוותיקן? האם ידעת שהיה לכנסייה צבא משל עצמה? שהיא היתה בעלת המונופול על החינוך באירופה? כלומר, כל מי שנחשב "משכיל" עבר את המכבש של הכנסייה, נשתף לו המוח טוטאלית.

neophile

New member
הכנסייה הקתולית התיאוקרטית

מכירה את האימפריה הרומאית הקדושה? הוותיקן? האם ידעת שהיה לכנסייה צבא משל עצמה? שהיא היתה בעלת המונופול על החינוך באירופה? כלומר, כל מי שנחשב "משכיל" עבר את המכבש של הכנסייה, נשתף לו המוח טוטאלית. העובדה הזאת לא מספיקה לך בשביל להבין את רמת השליטה של הכנסייה ?

למעלה