נשיכת כלב

עיריתת

New member
נשיכת כלב

שלום רב, לפני כשנה וחצי בתי נתקפה על ידי כלב אכזר אשר נשך אותה בשתי זרועותיה. האירוע היה מאד טראומתי עבורה. מיד לאחר הנשיכה, לקחנו אותה לחדר מיון, ולקח כ- 10 ימים עד שהורדנו לה את כל התחבושות. עוד כשבועיים שלושה עד שהפצעים הגלידו. ולאחר כחודשיים שלושה, בהם לא ראינו כל סימנים לשינוי, הילדה (שהיתה אז בת 9.5) הפסיקה ללכת ברחובות לבד (אנחנו גרים בשכונה אינטימית בה ילדים צעירים הולכים לבד ברחובות). לקח לי זמן להבין שהיא לא הולכת לבד בגלל שהיא פוחדת לפגוש כלבים. לאחר פרק זמן נוסף היא אף הסבירה זאת בעצמה. לאט לאט הבנו שיש פה משהו טראומטי, ואפילו הילדה התחילה לחשוב שהיא צריכה טיפול. עד שמצאנו פסיכולוגית מתאימה עבר עוד קצת זמן (באמצע, בלי כל קשר, עברנו דירה, כך שזה גם עיכב את התהליך), בכל מקרה היא נמצאת בטיפול כ- 5 חודשים. הפסיכולוגית אמרה שהיא סובלת מתופעות פוסט טראומטיות, וניתן לטפל בכך בטיפול פסיכולוגי. לאחר כ- 2 חודשי טיפול ראינו שהיא מתחילה לצאת מהבית לבד. מאד שמחנו, הרגשנו שאנחנו עומדים לקראת סוף הסיוט הנ"ל, אבל זה בעצם נעצר שם. היא היום יוצאת קצת לבד מהבית, אבל רק כשזה חובה. היא לא רוכבת על אופניים ליד בתים עם כלבים. היא תמיד בודקת את השטח האם יש כלבים באזור. כשאני הולכת איתה ברחוב אני רואה כמה היא עסוקה בכלבים. ואני שואלת, האם זה כך יהיה לנצח? אי אפשר לנצח טראומות. אני חושבת על כך שזו ההתנהגות עם טיפול, אז מה עוד ניתן לעשות. לבי כל כך כואב על הטראומה שהיא עברה. אני תמיד מאמינה שבכל רע יש גם טוב, ובמקרה הזה כל הזמן האמנתי שלמרות הטראומה הנוראה, היא תלמד לגדול עם הצרה הזו ולהתפתח, אבל אני רואה שזה לא קורה. היא עדיין בתוך העניין ולא יכולה להשתחרר. אז האם זה כך? היא לעולם לא תשתחרר? לתשובתכם אצפה, עיריתת.

מממאיה35

New member
אפשר לנצח טראומות

אני חלילה לא משווה, אני עברתי ניצול מיני בילדות, שזו טראומה לכל הדעות והספרות המקצועית, והיום אני אומרת לך - שאפשר לנצח את הטראומה. לצערי היא תמיד תהיה איתי, אצלי, בתוכי, כחלק בלתי נפרד מני, כ"חוויה" שעברתי, אבל היום היא לא שולטת בי אלא אני שולטת בה. היום זו חוויה שעברתי בעבר ואני בעיקר מרוכזת בהווה ובעתיד. למעשה, בעקבות טיפול שעברתי, למדתי לקבל ולהשלים עם מה שקרה. אני יודעת שיכולים להיות מקרים שהפצע יפתח, אבל מצד שני, רכשתי גם את הכלים כדי ללמוד איך לטפל בפצע, לחבוש אותו, לתת לו להגליד. ולסיפור שלך - קודם כל, אני רוצה לשלוח לך
על הדאגה לביתך, על זה שאת מודעת וערה למה שעובר עליה
. דבר שני, אני רוצה גם לחזק אותך גם בעניין הטיפול. טוב מאוד שהטיפול הוא סמוך למועד שהטראומה קרתה, ממה שקראתי חומר מקצועי, אומרים שככל שמטפלים בטראומה קרוב למועד שבו היא קרתה, הטיפול מוצלח יותר ו"קל" יותר. שלישית, כמו שכתבת, טראומה היא חוויה מאוד קיצונית שבנאדם עובר. לעיתים לוקח זמן רב להשתחרר ממנה, או כמו שאת קראת לזה, לנצח אותה. אני בהחלט מאמינה שזה אפשרי. לאט לאט, בצעדים קטנים. לדעתי חשוב לא להיות עם סטופר, לא להלחיץ את הילדה ולא לתת לה הרגשה שהיא לא בקצב. שכבר מזמן היא היתה צריכה להתגבר על זה.. להיות איתה, בקצב שלה.. וגם, אולי יש לך אפשרות להתיעץ עם הפסיכולוגית שלה? (האם היא מומחית לטיפול בטראומה?) אולי לחפש טיפול נוסף או משלים לטיפול הפסיכולוגי (זורקת רעיון לדוגמא - טיפול בעזרת בעלי חיים?)? ומה הפסיכולוגית אומרת על קצב ההתקדמות של הילדה? ואולי יותר חשוב מזה - מה הילדה מרגישה? חושבת? פוחדת? האם דיברת איתה על הסממנים האלה שהיא מראה (כמו לא להיות לבד, לפחד מכלבים וכו') ושהביאו אותך למעשה לפתוח פה את ההודעה? האם היא יכולה לבוא ולהגיד "אני מפחדת" ואת (או שאר המשפחה) נותנים לה את הלגיטימציה לפחד? לדבר על הפחד? האם את בעצמך מראה לה שאת מפחדת עליה (כלומר למשל - מגבילה אותה, מזהירה אותה וכו')? "הפצצתי" פה בשאלות, שעלו לי תוך כדי כתיבה. הכוונה לא היתה לפגוע או להטיח בך אשמה (חלילה, אני חושבת שזה נפלא שאת דואגת לילדה ורוצה הכי טוב עבורה) אלא להעלות בך שאלות, שאולי מחשבה על תשובות להן יוכלו לקדם אותך ואת הילדה מעט. מקווה שעזרתי במשהו, שיהיה
!

עיריתת

New member
תודה על תשובתך המנומקת. אני רוצה

להוסיף שהיא מאד מודעת לפחדים שלה. היא אומרת זאת באופן מפורש. וכל המשפחה יחד איתה בזה. אנחנו כל הזמן מקפיצים אותה ממקום למקום. אף פעם לא רוצים שהיא תפסיד משהו שהיא רוצה בגלל הפחד מהכלבים. כמו כן עוזרים לה למצוא פתרון אם יש מקום עם כלב, והיא לא יודעת מה לעשות. יחד עם זאת, לפעמים נגמרת לי הסבלנות (זה באמת לא קורה לעתים קרובות, אבל קורה), שהיא אומרת לי: "אני רוצה/צריכה ללכת לשם, אבל יש שם כלב", אז אני עונה לה: "אז את חייבת לנסות להתגבר". אני לא יודעת אם אני עושה טוב, אבל זה קורה כשכבר אני מיואשת מחוסר ההתקדמות בנושא. אני יודעת שזו לא אשמתה והיא לא בוחרת את קצב ההתקדמות. את כל הכעס שלי אני משתדלת להעביר לכלב הרשע שעשה לה את זה.

מממאיה35

New member
ואולי

במקום "את חייבת להתגבר" - בואי ננסה להתגבר ביחד.. ואולי להסביר שיש כלבים רעים ויש כלבים טובים (כמו שיש אנשים רעים ויש אנשים טובים).. ואולי באמת לאט לאט להביא אותה ליצירת חוויה מתקנת עם כלב טוב..

לב אם

New member
נשיכת כלב

הי עירית, החזרת אותי לרגע נורא בילדותי שבו כלב מסוכן תקף השתחרר מהשרשרת תקף אותי ואת חברתי, אני קפאתי מרוב פחד ולא יכולתי לזוז, והכלב התנפל על חברתי שהחלה לברוח ונשך אותה בגבה - עד היום היא נושאת את הצלקות הפיזיות, ואני עד היום (הייתי אולי בת 5) מרגישה אי נוחות כשאני מתקרבת לכלבים מזנים תוקפניים, ואני מפחדת להכנס לבתים שיש בהם כלב כזה , בעיקר כשהוא זר לי. אני כל כך מבינה את בתך, הפחד שלה הוא פחד מוצדק מאד, הרי היא חותה את הסיכון של כלבים בצורה אמיתית, ולכן כל הרגעה מילולית לא יכולה להתמודד עם זאת בצורה קלה. מצד שני, למרות שהפחד עלול להשאר לתמיד, בתך צריכה להשתחרר מהשליטה שלו על חייה, ובדרך לכך כבר התחלתם. הטיפול הפסיכולוגי הוא צעד חשוב קדימה. הצעד השני שאני ממליצה עליו הוא יצירת קשר בינה לבין בעלי חיים - כלב נאמן שיהיה שלה זה הכי טוב, אבל לא חייבים "לעשות לה את זה" בכח. תתייעצי אתה, ותני לה לבחור את בעל החיים שלה נוח ונעים אתו. אם זה כלב, אני ממליצה במיוחד על קוקר ספנייל (החומים) - כלבים מאד עדינים ומאד אוהבים. הבעיה יחידה אתם זה שהם מאד מקרצצים - קשורים מאד לבעלים ולא יכולים לוותר על תשומת לבו, אולי זה דוקא יהווה צרי ללבה של בתך. אפשר להיעזר בטיפול בעזרת בעלי חיים. אמנם רוב המטפלים מתמחים בילדים צעירים יותר, אך בעזרת הפסיכולוגית שלך ודאי תוכלי למצוא מישהו שיוכל לעבד עם בתך את הפחד שלה, לתת לה לחוש את אהבתם של בעלי החיים, וללמד אותה דרך חויה חיובית שיש גם אפשרות אחרת. דרך חויתית נוספת היא לקרב אותה לכלבים של חברות ובני משפחה - אבל צריך כאן לבחור את ה"אובייקט" מאד בזהירות. גם כלב מאד מאד ידידותי (כי כלבים מריחים את הפחד האנושי) וגם בעלים מאד רגיש שלא ינסה להכריח אותה ללטף את פוצי מוצי. מאחלת לך ולה המון בהצלחה - ואל תתייאשי, זה אמנם קורה לאט - אבל היא בהחלט יכולה להתגבר.

לב אם

New member
לבד ...

בילדות היה לי מאד קשה , כי הייתי בסביבה מאד לא מפרגנת לפחדים וקשיים רגשיים. אבל היה דבר אחד שמאד עזר לי - העובדה שכל השנים היה לי כלב משלי, כך שהיתה הפרדה ברורה בין כלב טוב לכלב רע. היום, אחרי שנים של חייבם עם חובב בעלי חיים מושבע, וילדים שמכירים כל כלב באיזור בשמו האישי ותכונותיו (אנשים פחות), הפחד כבר ממש לא קיים (וכמובן יש לי שני כלבים)

RotemOsnat

New member
גם ביתי ננשכה על ידי כלב - בפנים

סיפורך מזכיר לי את שלי לחלוטין. ביתי היתה בת 8 כשבקרה חברה וישנה אצלה. אנחנו אוהבי חיות ובמיוחד כלבים וחתולים. הכלב שתקף אותה גדל בבית עם ילדים ולא התכוון לתקוף אותה אך משהו שם קרה והיא היתה מולו והוא נשך אותה בפניה. היא אושפזה ונותחה עוד באותו יום. למזלי מייד לאחר מכן הפנו אותנו למומחית לטיפול בטראומה. זה מאוד עזר. אני לא הפסקתי לאהוב כלבים ולהמשיך לגשת אליהם בכל הזדמנות, יש לנו גם כלבים וחתול בבית, לאחרונה הבאנו עוד כלב קטן, ואני רוצה להגיד לך שהחיות הן האמצעי הטיפולי הכי טוב!!! מאז שהבאנו את החתול (החתולה הקודמת נפטרה) היא לא מרטיבה בלילה, החתול ישן איתה במיטה וזה מעניק לה חום ורוגע. נכון, ביתי עדיין נזהרת, היא פיתחה לעצמה הגנות וטוב שכך. אנחנו בתהליך תביעה מול בעלי הכלב שלמזלנו מאוד משתפים פעולה ואם הכל יסתדר נקבל את כל הוצאותינו בחזרה וגם מימון לעתיד, כי הצלקות בפנים יגבו את מחירן בגיל ההתבגרות הקרב ובא. תמשיכי לתמוך בה ולהבין אותה. אשמח להכיר בין ביתך לביתי אולי יוכלו לדבר על כך וגם אם לא ירצו תהיה להן הידיעה ששתיהן שותפות לאותה טראומה. רותם

למעלה