"נשים אחרי לידה-תמיכה"

"נשים אחרי לידה-תמיכה"

היום צלצלתי לחברתי שמתגוררת במזרח. היא ילדה בשעה טובה בן ביום רביעי האחרון וציפיתי למצוא אותה נחה ומאושרת. "אמא לא בבית" בשרה לי בתה הגדולה, "יצאה". ניסיתי בפלאפון תוהה מה לעזעזל עושה הגברת פחות משבוע אחרי הלידה מטיילת ברחוב. רציתי לתנות לה את צרותי, על המחלות של שירי (דלקת ריאות למי שמתעניינת) על הנזילה האיומה שלנו, על הקבלן האיום. אבל תפסתי אותה במרקס אנד ספנסר. "תני לי לספר לך משהו" היא אמרה כשהתחלתי להתלונן, "את יודעת למה אני פה? כי ההורים שלי וההורים של בעלי נחתו אצלי הבוקר בבית כדי להיות בברית של הרך הנולד. לא בבית מלון חלילה, אצלי בבית! אז ברחתי." נו, עם צרות כאלה באמת לא יכולתי להתמודד. אמרתי לה שתשכח מזה שרע לי, אני באמת מרחמת עליה. לא הייתן משתגעות מארבע מבוגרים ש"ינחתו" עליכם בחו"ל מיד אחרי לידה??

משוש30

New member
האמת? ממש לא ההיפך הייתי מבסוטה

שיהיה מי שיעזור, יבשל, ינקה, ישחק עם הגדולה, יקח את הקטן שאני אוכל לישון... השאלה היא לא מה קורה לך אלא מה את מוציאה מזה ומהורים וחמים אפשר להוציא המון! קצת מניפולציה ואת מלכה...

lulyK

New member
אני איתך.

מה שיותר עזרה יותר טוב, בטח כשהם לבד בחו"ל וסביר שבן הזוג צריך לחזור לעבודה.

את יודעת מה? אותי הסיפור שלך זרק

למקום אחר לגמרי, בהמשך לשירשור הקשה שהתחיל למעלה. אז לא רק שהייתי רוצה למצוא את הדרך לדל את ילדי בתחושה שתמיד יוכלו לפנות אלי, אלא גם בידיעה שיוכלו להגיד לי כל דבר ואיך זה מתקשר לי? מה זה נחתו? אף אחד מהם לא הודיעה לה שהוא בא? אני מתארת לעצמי שידעה שיבואו ולא אמרה להם למצוא מלון וגם אם הפתיעו לא שלחה אותם למלון. זה משהו שאני לא רוצה שיקרה לי עם ילדי, אני רוצה שיוכלו להגיד לי אם אני עושה משהו שמעיק עליהם מבלי להתכוון.

עמית@

New member
אני הייתי מתה.

אבל לי זה לא היה קורה, אין מצב שהייתי מאפשרת כזה דבר.

galiaS

New member
גם אני. על המקום.

אני היתי צריכה הרבה עזרה אחרי הלידה ולזכות הסבים יאמר שבהחלט קיבלתי אותה אבל בזמנים שמתאימים לי. ממש לא היה מתאים לי לראות את הורינו מתנחלים בביתנו.

../images/Emo5.gif הייתי מתה

לא הייתי רוצה איתי בבית עוד 4 אנשים. הייתי אפילו ממנת להם איזה מלונית לידי אבל לא בתוך הבית שלי. וסיפור קטן: אחותי גרה בניו זילנד 11 שנה (שהייתה רווקה), ההורים שלי היו באים לבקר אותה פעם בשנתיים לאיזה חודש חודש וחצי רצוף. פעם היא התלוננה בפני חברים על זה שאין לה כוח יותר להורים אז היא ענתה "אני אוהבת את ההורים שלי אבל חודש וחצי רצוף?" נראה לי קשה מאוד שחיים בחו"ל, והחיים שלך "מסודרים" בצורה מסויימת שהמקום של המשפחה המורחבת הוא לא כמו בארץ (אין מה לעשות המרחק) ואז פתאום שבאים לכל כך הרבה זמן...

זה ממש לא ככה!

מדובר בארבעה מבוגרים, שני זוגות. זוג אחד בערך בני 60+ וזוג שני צעיר יותר. כל אחד אומר משהו אחר, חברתי צריכה ללכת על ביצים וגם אם הבעל הוא שיבדר אותם (ארבעה!) היא תאבד מתשומת הלב שלה. לפעמים יש מישהי שעוזרת ושווה כל רגע אבל כשזה ארבעה שאינם שייכים איש לרעהו , נסחב לכל הכיוונים ולא יעיל.

yaelia

New member
בחיים לא הייתי מסכימה

כשהללי נולד, ההורים של ש. שגרו אז בפריס באו לחודש לארץ. הם גרו במלון כי לא היה מצב שהם יגורו איתנו בדירה של שלושה חדרים עם תינוק חדש ושני חתולים (ואנחנו לא הצענו להם לבוא לגור איתנו). אני חושבת שעם האסרטיביות המתבקשת אפשר להסביר מצב שכזה או לארגן שיבואו בכל פעם זוג אחר לשהות איתם (אם אי אפשר שיבואו אחד אחרי השני). נורא מעייף ומתיש, ונראה לי שגם לסבאים ולסבתות זה ככה (לצאת מהחיים הרגילים שלהם).

ו שתי

New member
אצלנו היה נסיון למחטף כזה

שכמעט נגמר בגט. מזל שאנחנו לא נשואים. לא מבינה את זה. זה הזמן שהכי צריכים פרטיות.

sugerbabe1

New member
אני נכנעתי ללחצים...

והזמנו את אמא של בעלי ממש חודש לאחר הלידה להיות אצלנו בבית.. והיא היתה- שלשה שבועות. זו היתה תקופה איומה..היום אני מצטערת שכך יצא אבל בזמנו זה לא יכול היה להיות אחרת. פשוט הייתי צריכה שקט ופרטיות. וזה לא שהיא לא היתה בסדר. זו אני שלא יכולתי לסבול אותה סביבי. זהו. פרקתי.

הגרי3

New member
אין סיכוי שזה היה קורה אצלנו (ואם

כן, הייתי עוברת לגור בקופסא של מקרר ברחוב).

מניסיון של שנה אחורה

אמא שלי עלתה על טיסה ברגע שנכנסתי לחדר לידה - בכנות ,אני לא יודעת איך היתי שורדת את החודש הראשון בלעדיה ... זה היה מספיק סיוט לעבור הריון בחו"ל בלי עזרה , להתמודד עם מעקב הריון מגוחך אמריקאי -בלי אולטראסאונד ובלי סריקה מוקדמת,אלק מעקב הריון "רגוע" ואז לשכב בשמירה עם-צירים מוקדמים ל-ב-ד ,למה להענש גם בקטע הזה?

מעיןבר

New member
אבל...

לפי דברייך זו רק אמא שלך. בסיפור פה מדובר על 2 זוגות = 4 מבוגרים שלא בטוח שמסתדרים בינהם ואני מניה שזה תוספת שמכבידה על הבית ורק מוסיפה להמולה. גם אלי אמא שלי הגיעה במשך שבוע והעזרה שלה היתה יותר ממבורכת, פשוט כי המינון היה בדיוק נכון והיא לא ישבה לי על הוריד אלא הלכה כל יום אחה"צ.

הלוואי שהיו באים עוד סבים וסבתות

רחוק מדי יקר מדי ....כל ביקור אצלנו זה חור רציני לכיס...

למעלה