נשים באקסטרים - מה לגברים יש לומר?

hagitoz

New member
נשים באקסטרים - מה לגברים יש לומר?

הי, לאחרונה רואים אותן מככבות בערוץ האקסטרים אם זה בתחום גלישת הגלים, סקייטבורד, סנובורד, קייטסרפינג, אופני שטח ועוד רבים וטובים, אמנם הן עדיין לא רבות אך הן בוודאי ובוודאי מתרבות :) אם לא ניחשתם עד עכשיו מדובר בספורט הנשים (נשים הכוונה החל מהגיל הצעיר ועד המבוגר) באקסטרים, הייתי מעוניינת לפתוח מן דיון בנושא, להלן מספר שאלות לפתיחה: 1. מה לדעתכם מונע מיותר ויותר נשים להתעסק בספורט אקסטרים? 2. האם לדעתכם ספורט אקסטרים נשים זה דבר סקסי או מאיים? 3. אתם חושבים שיש מקום לנשים באקסטרים? אני בטוחה שיש אבל הייתי מעוניינת לשמוע את הצד הגברי בכל הנושא , כמובן גם שאת הצד הנשי... חגית עוז

PinkyRaSta

New member
מה הדיון?

יש אישות בכל מקום. פשוט בארץ אנחנו לא רגילים לראות כל כך הרבה נשים בספורט מהסיבה הפשוטה שלא מסקרים עליהן יותר מדי <אם בכלל>.. אם זה בכדורגל או בכדורסל או בכל תחום אחר. אבל אקסטרים זה ספורט שדי נחשפים אליו בממדים בינלאומיים <כמובן מי שמתעניין/ת> ולכן שם <בחו"ל> דואגים לסקר גם את הנשים והרבה. בנוגע לשאלה האם זה סקסי.. אז לדעתי אXטרים זה סקסי בין אם זה גבר או אישה. תאמת מה קשור סקס עכשו. חח אקסטרים זה יותר טוב מסקס
ויש מקום אפילו לכלבים באקסטרים.. מי שבא ברוך הבא.

crimson ghost

New member
נשים באקסטרים? שולט...

בהחלט לא דבר מאיים...(אלא אם כן זה מיס אולימפייה) צריך עוד הרבה נשים בספורט האקסטרים בכל ענף החל מרולר וסקט ועד קייט או פשוט הכל לאקסטרים אין גבולות!!! ומה שמונע מנשים להתעסק בספורט... וואלה לא יודע... לדעתי להגיד שנשים הן ככה וככהה או שנשים לא רוצות לשבור ציפורן ולכן לא גולשות או משהו זה הכללה! אחות שלי לדוגמא גם גם בחורה ביותר וגם נוסעת על רולר ועושה סנוובורד(שהברך שלה פועלת)...אבל לצערנו הרב לא להרבה בנות ונשים יש כח לספורט מכזה סוג... בהחלט יש מקום לנשים באקסטרים וגם חסר נשים אז שיבואו ויכנסו!!! וסכ"ה אני אוהב בנות גולשות או עושות ספורט אקסטרים(כן הזיעה מהמגינים של הרולר והסקט עושה לי את זה...חחחחחחח)

טוב

1. אין ביצים (חחחח), גם יש נשים כאלה שהכוח הפיזי שלהם לא מאפשר פעילות אקסטרימית. 2. שניהם, זה סקסי אבל גם מאיים כי אני מכיר גולשות גלים (אילנה סנאפ, שלי לביא) ששמות בכיס הקטן אפילו גולשים. מצד שני זה גם מפתח את הספורט. 3. בטח שיש, רק שלא יפריעו במים. אבל את זה אני אומר לכל בנאדם, אם זה זכר או נקבה. לדעתי יותר כיף לגלוש עם בנות חחחחח :)

jKiTTiE

New member
חדשה=]

היא גיא =] חחח 1. מה לדעתכם מונע מיותר ויותר נשים להתעסק בספורט אקסטרים? מה שאותי מונע...זה ההורים אני קטנה יחסית לכל הדברים האלה זאת אומרת שאנלא יכולה לעשות מה שאני רוצה בינתיים כי יש הגבלה של ההורים למרות שחינכו אותי לדברים האלה...נגיד גלישת גלים, רוח טיפוס הרים ועוד מלא אני עושה מגיל קטן אבל ככול שאני גודלת ככה מונעים ממני לעשות דברים...די חפרתי חחחח 2. האם לדעתכם ספורט אקסטרים נשים זה דבר סקסי או מאיים? אמממ לדעתי...יותר סקסי..חח 3. אתם חושבים שיש מקום לנשים באקסטרים? בטח! למה לא?!

hyl

New member
הייי חגית וכולם...

1. וואללה לא יודעת...אני מניחה שפשוט הרבה נשים רגילות מגיל קטן שזה ספורט של "גברים" או שהם חושבות שאין להם אומץ..משו בסגנון 2. מאיים?...ממש לא נראה לי...דווקא לי יצא להיתקל בגברים מפרגנים 3. בדוק שיש מקום....יש מקום לכולם!

eldadgold

New member
חברה שלי וקייט

עוד כשההינו בקברטה,אחד האתרים הטובים בעולם, התחלתי להעביר לה קורס בקייט. אני כבר לא יכול לחכות שנגלוש יחד. שילוב של שני הדברים שאני הכי אוהב בעולם... צריך להיות מדהים. הבעיה היחידה היא שהיא רוצה שאני אנפח לה את הקייט

hagitoz

New member
מגניב!

הי, תודה על התגובות הנפלאות, כן, זה בהחלט מחמם את הלב , עושה טוב ומעודד. אלעד, לגבי הניפוח תמסור לה ממני שאין דבר כזה, היא צריכה לעשות הכל לבד והיא לא צריכה אף אחד אלא אם כן בא לך לעזור לה ואם היא ממש בשלבי ההתחלה אז ברור שחייבים לעזור ולחסוך ממנה ...... :) באיזה שלב היא? חגית עוז

k hut

New member
השילוב המושלם!!!

תמשיכי ככה חגית, והלוואי שהרבה בחורות ידבקו בחיידק המטורף... אני מתחיל להרגיש התעוררות של הדור הצעיר (איזה סבא אני...) בגילאים של אחי הקטן (13-14) לכל נושאי הספורט האתגרי, ומפליא אותי לשמוע שהרבה ילדות מתעניינות בתחום, בעיקר גלישה ושייט. הבעייה העיקרית בארץ ובעולם (לדעתי) היא שאין הרבה פרסום לנשים שמתעסקות בתחום, ונערות לא רואות בהם כמודל לחיקוי. חגית - טפלי בעניין! בכל מקרה, תהני ואל תפסקי אף פעם... שחר

חגי

New member
מנסיוני הדל שיעור ההשתתפות של נשים

בספורט מתקדם (אקסטרים זו מילה קצת מוגזמת לטעמי אלא אם כן טיפסת על ההימלאיה) בארץ הוא נמוך משמעותית ביחס למדינות אירופאיות. מהבחינה הזו אנחנו דומים יותר לארה"ב - כנראה תוצאה של חינוך שלא שם מספיק דגש על פעילות ספורטיבית אתגרית וכמובן תוצאה של מוסכמות חברתיות ומנטליות. מאחר ויש הבדלים בתפיסה התחרותית בין נשים לגברים (הוכח במחקרים מדעיים רבים) - יש פער גדול מאד בהצטרפות של נשים לספורט מתקדם. בגלישה אווירית בארץ יש כיום כ- 50 פעילים מתוכם 1-2 נשים. אגב לפני שלוש שנים היו 0 למשך זמן רב מאד. בספורט הקרוב לנו - מצנחי רחיפה יש אחוז דומה -(4% להערכתי).

drz400e

New member
דיון מיותר

שנשים יעשו מה שבא להם , בטח בלי להתחשב בדעות של נאנדרטלים. ממתי אקסטרים זה ספורט של גברים? אולי זה רק אצלנו בקנדה , אבל כמות הרוכבות , והגולשות הוא עצום , ואף אחד לא חושה אפילו לראות בזה משהו לא נשי.

ערןןןן

New member
בהחלט דיון מיותר ../images/Emo45.gif

א. יש הרבה נשים באסקטרים, בארץ ובעולם ב. תמיד יהיו אלו שיגידו שזה סקסי ואחרים שיגידו שזה טיפשות ג. כל אחת תעשה מה שבראש שלה ומה שהיא אוהבת, וחס וחלילה שלא תכנס לספורט בגלל שזה סקסי או למצא גבר, כי היא תמצא את עצמה מהר מאד בבית חולים

natyh

New member
בעיה גדולה

האמת חגית שאם נשים ירצו לתת את הטון גם בזה לאן נברח ... לפחות כשהרביצו לנו במטבח ברחנו לים ... מילמלנו משהו על ישיבה דחופה במשרד , וברחנו ... ועכשיו מה ? נצטרך להישאר במטבח לבשל לנקות לארוז ולנפח את הקייט שלכן ....? ראבק מה קרה תנו למין החלש להנות קצת , מה גם את זה יקחו לנו .... נתי

בקטנה אחי

בזמן שהאקסטרים יהיה מלא במין הנשי והים כבר לא יהיה המקלט שלנו, אני חושב שכולנו נהיה בני +80 (בנות בלי להעליב אהה? אבל כמו שאני רואה את זה הקטע הזה ממש לא מפותח,עדיין) אז לדור הבא אני לא שם זין אני רק רוצה להנות. Fuck the system ביי גרינגוס

b0redavid

New member
נשים על רולר זה סבבה, גם על סקייט.

למרות שמתאים להן יותר רולר, אבל אין כמו להחליק על סקייט עם החברה ביחד! (מנסיון
...)

hagitoz

New member
הדיון אינו מיותר ויכול לעזור מצדכם!

הי, ראשית תודה על השיתוף פעולה לגבי הדיון בנושא "נשים באקסטרים" , אני ממש לא חושבת שהדיון מיותר וזאת עקב כך שאין מספיק נשים אשר עוסקות בפעילות אקסטרים לפחות ממה שאני יודעת במדינת ישראל וכן צריך את העזרה של המין הגברי, כן צריך את העידוד והתמיכה כי אתם הרוב וזוהי עובדה. אין לי ספק וברור לי שאין כל בעיה לנשים אלא להפך ספורט האקסטרים דורש מרכיב עיקרי (ובלי לפגוע בגברים שבינכם) והוא קואורדינציה ופחות כוח פיזי מה שנשים טובות הרבה יותר מגברים וזאת ממחקרים. מהידע והניסיון שלי בשטח ובשיחות עם בחורות הם יותר מדברות על כך שאין להם את האומץ או שהן אינן יודעות כיצד להתחיל ללמוד, כפי שחלקכם אמרו ואמרו נכון הן צריכות להיחשף לכך יותר ויותר וזאת ע"י פרסום תקשורתי, שיחות עם בחורות שכבר עוסקות בתחום האקסטרים ועל ידי בתי ספר ללימוד. מה שכן בטוח, המון שאני מכירה מאוד מעוניינות וזה מה שחשוב :) :) מקווה שתקחו לתשומת לבכם תודה חגית עוז

miri362

New member
חדשה כאן בפורום ושמחה שנפל בחלקי

להגיב לשאלות כאן אז ככה מאז ומתמיד אהבתי פעילויות אקסטרים גם לפני שנים שבארץ זה היה לא מוכר תמיד נימשכתי לפיעילויות "מוזרות" אני מדריכת ירי במיקצועי המקורי ותמיד ניראה בעיניי שפיעילות אקסטרים היא דבר סקסי ו"מפציץ אדרנלין" הישתתפתי באודישנים לתוכנית טלוויזיה של תחרויות אקסטרים והיגעתי לשלב לפני הפיינל היה אחלה וכייף מה שמונע מנשים לעסוק בפעיליות אקסטרים זה זמן ואפקט הפחד האישה מוגדרת שמין החלש והרי היא אמא במישרה מלאה למרות המאה ה 21 ולדעתי גם העניין הכלכלי אם היו וזילים את פעילויות האקסטרים לנשים במיוחד ומשמעותית אני בטוחה שהיו רואים הרבה יותר נשים "מרחפות " או "גולשות" או "מיתגלגלות " להן , כל אישה מחשבת שאם פעילות כזו עולה סכום של כסף היא היתה מעדיפה ליקנות בזה משהוא אחר לעצמה או לילדים שלה..... אז שבוע טוב ומקווה שהמארגנים של פעילויות האקסטרים יפנימו את רעיוני להוזיל משמעותית את המחירים לנשים ולאימהות חד הוריות תאמינו לי מי שיעשה כן ירוויח הון....

hagitoz

New member
הי מירי - כמו שצריך!!

הי מירי, חדשה כאן בפורום וכיף לנו שהצטרפת לכוח הנשי, אני צריכה פה עזרה שלא יתנפלו עלי חס וחלילה :) :) צודקת בהחלט בכל מה שאמרת, להיות מדריכת ירי זה בהחלט נשמע מעניין, באיזה תוכנית אקסטרים השתתפת? לגבי התקציב, אני מקווה שבהמשך נטפל בעניין של תקציב מיוחד לנשים ובמיוחד לאמהות :) :) ונארגן בקיץ מפגש נשים באקסטרים....זה בטוח! נשמח לשמוע ממך עוד בהמשך, חגית עוז

miri362

New member
תודה על התגובה המהירה

הישתתפתי באודשנים לתוכנית "סוף הדרך" מתוך משהוא כמו 50 אלף מישתתפים היגעתי ל 36 מועמדים אחרונים... לגמר שבעצם היה התוכנית עצמה הישתתפו 24 אנשים 12 זוגות של דתיים וחילוניים גברים ונשים היה מגניב מקווה שהשנה יהיה סוף הדרך 3 ואז בטוח אני שם אין מצב ואין וויתורים בעניין המיקצוע המקורי שלי בהחלט מגניב ואפילו כייפי תחשבי שאז הייתי כימעט מדריכה יחידה בארץ מדובר על לפני בערך משהוא כמו 18 שנה הייתי אטרקציה

ערןןןן

New member
חחח, רעיון יפה

הלוואי והיה סיכוי כלשהו בעולם הזה להוזיל את מחירי האקסטרים. הייתי עושה ניתוח לשינוי מין בשביל זה

למעלה