נשים בהיי-טק

נשים בהיי-טק

שאלה שעלתה במוחי... כולנו יודעים שיש סטודנטיות למדעי המחשב (לא המון, אבל לפחות 10% מהסטודנטים הם סטודנטיות). ויחד עם זאת, במעט ההיתקלויות שהיו לי עם עולם ההיי-טק (באמת ספורות) לא נתקלתי בנשים בתפקידי מתכנתות, מהנדסות וכו'. נתקלתי (והותקלתי) לא מעט ע"י נשים מתחומי מדעי המחשב באקדמיה, אבל בשם זה נגמר. אז לאותם האנשים שנמצאים בעולם ההיי-טק, ויש פה כאלה, האם באמת מסתובבות שם נשים (בתפקידי מתכנתות/מהנסדות וכו')? האם זאת תופעה חריגה ומדובר בבודדות או שניתן להצביע על אחוז מסוים מכלל אוכלוסיית אנשי ההיי-טק? ואחזור עוד פעם: כוונתי למקצועות הנ"ל בלבד, לא בתפקידי משאבי אנוש, משפטים, פיסיקאיות, ביולוגיות או השד יודע מה.

vinney

Well-known member
תגיד, איפה אתה חי?

10% סטודנטיות? הצחקת אותי... אני נתקלתי בהרבה מאוד נשים, למעשה אני הגבר היחיד בחדר שלי כרגע
לא יודע אם זה חצי חצי, אבל לא הייתי מהמר על פחות מ40% נשים בחברה שאני עובד בה. בכל השכבות, מהבוגרות חסרי כל נסיון, עד מנהלות בכירות גם ברמה הטכנית וגם ברמה האדמניסטרטיבית. בחברה שבה עבדתי קודם, הייתה לנו סמנכ"לית (שדיווחה ישירות לנשיא החברה), מתחתיה מנהלת מחלקה, מנהלת פרוייקט מתחתיה, ורק הר"צ שלי היה גבר. ובצוות היו 2 בחורים (אני ועוד אחד) ושתי בחורות.

amirxbox

New member
תכלס בבן גוריון

לפחות שנה א יש בקושי 20% נשים במחלקה למדעי המחשב ואולי אני נדיב מידי...

aroosa

New member
נשים נשים

אצלנו בבר-אילן אני כמעט בטוח שזה עומד משהו כמו 50-50. בחברה שאני עובד בה כמעט חצי מהמנהלות שלי, בכל מיני דרגים, הן נשים (מניסיון, זה טוב, הן בד"כ מסמפטות יותר את הגברים שמתחתיהן :) ) וכמובן גם מתכנתות לא חסר...

גיל14

New member
איפה שאני עבדתי

100% מהמנהלות היו נשים. המנהלים, לעומת זאת, נטו להיות גברים.

../images/Emo6.gif

פורום "נשים בהייטק". עדיף שיחליפו את שמם ל"פמיניזם בהייטק" או יותר מתאים "שובניזם נשי בהייטק"...

למעלה