נשים בשואה

נשים בשואה

שלום חברים בהמשך החיפוסים שלי נפל בידי אתר ודאי בצרתית עם סידרה של תמונות של נשים, ילדים ,פרטיזנים עם הסבר קצר ,לא היה לי קל לברור . אני מביא כאן כמה סיפורים של גיבורות בקיצור . תמונה ראונה ,ודאי כולם מכירים הח"כית חייקה גרוסמן אחד מהמארגנות מרד גטו BIALYSTOK 1945 "מורשת יד מורדכי אנילביץ " סבא אריה

GISI FLEISCHMANN

גיזי FLEISCHMANN ( אכתוב השמות בלועזית כדי לא לעשות שגיעות בעיברית ) מנהגת ציונית בסלובניה חברת אירגון " קבוצה עבודה " אירגון מחתרת יהודית להצלה . היא נרצחה באושוויץ ב אפריל 1944 סבא אריה

ALA GARTNER

התמונה היא לפני המלחמה היא נידונה למוות בתליה באושויץ לאחר שהשתתפה במרד של האסירים , היא הבחירה למחנה החומר נפץ שהשמיד חלק מהכבשנים סבא אריה

תודה לך סבא אריה, הנה עוד מידע

על חייקה גרוסמן בעברית. התמונה שהבאת - יפה מאד!

הפעם ילדים בשואה

מאותו אתר שמצאתי הפעם על הילדים בשואה וגם לאחר תמונה של שתי אחים (ללא ציון שמות ) מגטו KOVNO לאחר חודש נשלחו למחנה מיידנק 1944 סבא אריה

"אקציה בלודג'

גירוש ילדים יהודים מבית יתומים גטו לודג' בין 5 ל12 סטמבר 1942 . הגירוש נעשה תחת שם "GEHSPERRE " אני מקווה שאת יכולה לתרגם סבא אריה

לאחר שיחרור

מיד לאחר שיחרור מחנה אושוויץ ילדים יוצאים מהצריפין (BARAQUE ) לחופשי 27/1/1945 סבא אריה

מגעים ל"מרסאי" בדרך ל

יתומים יהודים ממוצא גרמני מגעים לתחנת רכבת בעיר נמל "מרסאי" בדרום צרפת במסגרת עלית "ב" 25/3/1948 סבא אריה

הפעם גבורים יהודים

כן גם פרטיזנים יהודים גיבורים . בתמונה קבוצה פרטיזנים יהודים ביער REVDNIKI ׁאני מקווה שעתקתי נכון ליד עיר VILNO כיום VILNIUS 1942/1944 עם יש פרטים נוספים, בקשה סבא אריה

עב

New member
יש לינק לאתר?

תמונות מעניינות אבל כדאי לציין את הקישור לאתר כדי שגם אחרים יוכלו לחפש בו. האישה מסלובקיה היא גיזי פליישמן.

ברצון אבל איך עושים את זה

שלום לך עב ברצון אבל אינני יודע איך עושים את זה כתבתי כך "" MEMORIAL HOLOCOST BELGIQUE במנוע גוגגל ,זה בעיקר בצרפתית אבל יש גם באנגלית בטוח . אשמח לקבל ממך הדרכה קבל הטוב שבעולם בסא אריה

מוזיאון שואה בדיטרויט ארה"ב

במוזיאון זה ביקרתי, אני מכיר שם אישית את הספרנית, היא דור שני ליוצאי זגלמביה, עבדה קודם כספרנית במוזיאון וושינגטון. בהתחלה הכרתי אותה עוד משנת 96 דרך האינטרנט. בשנת 2000 ו 2003 הייתי בדיטרויט בכנס והשתלמות במסגרת עבודתי (לא שייך לשואה). ניצלתי את ביקורי במוזיאון, ופגישה עם הספרנית, גם נפגשתי עם ניצולת שואה שבתפקידה היא מדריכה למוזיאות לבתי ספר אמריקאים (לא יהודים) היא מסבירה להם מהות השואה ועושה להם סיור במוזיאון. מוזיאון זה הוקם לפני מוזיאון השואה בוושינגטון, אבל אותו ארכיטקט עיצב. אני בקשר איתם גם בימים אלה.

זה לא האתר שלילי

ענת אנישוב אנשה להכנס אכתוב הכתובת למעשה הוא הראשון שמופיע ברשימה סבא אריה

ענת ,זה כימו צופן דה וינצי

ענת תנשי כך MEMORIAL HOLOCAUST BELGIQUE במקום HOLOCOST שם התר LES NOIRS PENDANT LA SHOA בעברית : הכושים בזמן השואה . WWW.USHMM.ORG/WLC/ARTICLE.PHP?LANG=FR&MODULE ID=226-15K אם את יכולה להבין את זה אני מוריד לך הכובה שלי תמיד לרשותך סבא אריה

למעלה