נשים בשינוי

tipid

New member
נשים בשינוי

מעמד האשה בחברה המערבית השתנה פלאים במאה העשרים - רוח חדשה החלה מנשבת. רוח שחילצה את האישה מביתה ונתנה לה את החופש להיות חלק מהמעמד העובד והמשפיע פוליטית. האשה, שנתאפשרה לה בעלות על גופה באמצעות הגלולה למניעת הריון, קבלה את החופש לשלוט בחייה על ידי היכולת לקבוע את מספר ההריונות הרצוי לה, ואת עתוים. ובכך נתאפשר לה להתחבר אל מעגל החיים שמחוץ לביתה. קישור לכתבה מאת:אירית רושין http://www.haderech.co.il/spiritual8.html
 

boon2

New member
באמת מאמר מעניין מאוד

ומקורי מאוד (לפחות לעניות דעתי) ואני ממליץ מאוד לקרא אותו בעיון. כי לי נראה שהנקודות העיקריות במאמר הן לאו דוקא אלה שהובאו כאן ע"י טיפיד (זה בסדר, הרי הבאת את השורות האלה רק כטיזר). לדעתי הנקודה החשובה שלה שעכשיו, אחרי שנעשה כבר הצעד הראשון לתקון יסודי של ההפלייה ההיסטורית של הנשים בחברה, הגיע הזמן להמשיך את התהליך אך בצורה המבוססת יותר על התפיסות הנשיות. היא מדברת על הבדלים בין בסגנונות ובאופיי הפעולה והמחשבה של גברים המבוססת על תחרותיות. תחרותיות זו היא התקדמות של חלק, אבל משאירה את היתר מאחור. סגנון הפעולה והמחשבה הנשי לדעתה, מבוסס על חבור, השראה, אמת פנימית שמביאה לצמיחה והצמיחה הזו מקדמת את היתר, מושכת אחרים להתפתח ומביאה להפרייה הדדית. כדאי, בהחלט כדאי לקרא ומעניין גם לשמוע מה אחת חושבות.
 

siv30

New member
לא חשבת שיש כאן משהו סטריאוטיפי

בכל התפיסה החד מימדית הזו של האופי הגברי
אישית אני לא מוצאת את עצמי מתחככת עם גברים צרי אופי, שוחרי מלחמה ותחרות. לעומת זאת, לעיתים אני מוצאת את עצמי בחברת גברים אינטיליגנטים, מבריקים, מעודדי מחשבה בדיוק כמוני, שמאפשרים לי ולעצמם הפרייה הדדית מבחינה רעיונית. התפיסה החד מינית הזו בסופו של דבר לא מובילה מבחינתי לשום מקום. (ובקריצה מסויימת לדת, אלוהים ברא אותנו גבר ואישה, שניים, והיתה לו תכלית ומטרה. כך שתשים לב לעובדה שתפקוד של אחד מהמינים לבדו הוא עקר מיסודו).
 

siv30

New member
קצת היסחפות לא ../images/Emo35.gif

ראשית הקיבעון הנשי כל כך חזק שהרקע למאמר הזה הוא ורוד וסגול, מה אי אפשר על רקע כחול, צהוב, ירוק, לבן או סתם אפור
המאמר משקף לעניות דעתי תבניות תודעתיות וסטראוטיפיות לשני הכיוונים. רק שימו לב למשפט המפתח הבא : "הכוח הגברי כפי שהוא פועל היום אינו מסוגל לקבל את השונה, הוא רואה בו איום, ומבקש לחסלו - אם זה על ידי שיהפכו לדומה ויבלעו לתוכו, או שידכאו וישלוט בו. מה שהכוח הגברי אינו חש הוא שכאשר הוא פועל לבליעת השונה אל קרבו, או כשהוא פועל לדיכויו של השונה הוא עצמו מאבד הן את איכותו העצמית והן את כוחו." אני משערת שהמשפט הזה לא בא מהספר של רובין שראמה "8 עקרונות למנהיגות". גם הנשים לא מסוגלות לקבל את השונה בדרכן שלהן. השונה הוא חריג בחברה בה קיים נסיון להיות שווים, זה בדיוק הניסיון הנשי- לא להיות שונה אלא להיות דומה. דומה לגברים שהיא רואה מסביבה במשכורת, בלבוש, בהרגלי הצריכה, המין והצריחה. באופן מסויים חרב הפיפיות של הטיעון מתהפכת חזרה אל הנשים ומעלה תהיות בדבר השינוי שהן מוליכות...
 

boon2

New member
אמרתי מעניין,

לא נקטתי עמדה ערכית לגבי הנאמר, בעקר בגלל שאני חייב להודות כאן (אל תגלנה), הרעיון מסוף המאמר שציטטתי היה באמת חדש בשבילי ולא חשבתי בכוון הזה. אבל את צודקת סיון, בבקורת על החד-ערכיות הסטריאוטיפית של גישת הכותבת.זה מאוד בולט לאורך כל המאמר, אבל הרעיון בסופו, שווה גלגול במחשבה. אבל כבר מצאתי הבדלי גישה בין גברים ונשים - אני בכלל לא שמתי לב לרקע הורוד. ודרך אגב, איפה את מוצאת גברים אינטליגנטים, מבריקים ומעודדי מחשבה? חשבתי שהמין הזה נכחד.
 
למעלה