נשים והתנדבות

נשים והתנדבות

שלום ונעים מאד. שמי ליאורה ואני מנהלת את פורום ההתנדבות כאן בתפוז. חייבת להגיד שאני שמחה שהפורום שלכן עלה לאוויר כאן בתפוז. הייתי קוראת פסיבית ב- iol ונהנית מהעובדה שאתן כאן.. שאלה שמעניינת אותי. גם כמי שעובדת כמה שנים בתחום של התנדבות וגם כמנהלת הפורום- באופן בולט ומובהק כמעט בכל תחומי ההתנדבות- הרב הן נשים. (אני מניחה שאין צורך להגיד..שאת מרבית ארגוני המתנדבים והעמותות מנהלים גברים..) ובכל זאת- הפעילות בשטח..התורמות העיקריות הן הנשים. אני מניחה שיש שיטענו שזה בגלל שלנשים יש יותר "זמן פנוי". אני תוהה..אולי זה בגלל שנשים מסוגלות להתמודד טוב יותר עם הקשיים שעולים פעמים רבות במהלך האינטראקציה ההתנדבותית- בעיקר בקרב האוכלוסיה הנזקקת? ואולי זה האצפתיה..הרגש שהן מביאות איתן.. אשמח לשמוע את דעתכן.
ליאורה

טל קר

New member
קראתי פעם, זה איפהשהו במגזין

נגה, על התנדבות נשים, וההשערה שהועלתה היתה גם שלנשים יש יותר זמן פנוי (וגם תופעת נשות היהלומנים), וגם שגברים מכירים בערך עצמם ורוצים תגמול שנחשב בחברה, כמו כסף, ואילו לנשים "לא נעים" לעשות דברים תמורת כסף, מאותה סיבה ש"לא נעים" להן לבקש העלאה, הן, בניגוד לגברים, מוכנות להסתפק בסיפוק הנפשי. הבעיה אם אני זוכרת נכון מהכתבה, היא שהחברה שלנו פועלת על פי הקודים הגברים, ומי שעושה דברים ללא תשלום, לא יכול לקנות עם הסיפוק הנפשי במכולת, מי שעסוק בהתנדבות חייב להיות תלוי באדם אחר שכן עושה דברים תמורת תשלום.

טל קר

New member
נ.ב. משום מה(?) נשים עוברות חיברות

לכך שכסף זה דבר "מלוכלך". משהו חומרי כזה, שלא נעים להתעסק איתו, ושסיפוק נפשי חשוב יותר (כך למשל אגב עושים לחלק מהמורות שבוחרות בהוראה ממניעים של שליחות, ולכן הן מוכנות לקבל פחות כסף כי "יש סיפוק נפשי מהעבודה"). אם זה היה בכל החברה, מילא, אבל איכשהו, זה רק אצל נשים. לרוב הגברים מהתרשמותי האישית אין את התחושה הזו שסיפוק אישי יותר חשוב מכסף, שכסף זה דבר "מלוכלך" ו"חומרני". הם מסתדרים עם זה מצוין, ועוברים בחברה שלנו את מי שחושב שכסף זה חומרני בסיבוב.

sista

New member
אולי לנשים יותר נוח עם זה

לא יודעת אם זה מולד, חברתי או נלמד פסיבית מהחייזרים, אולי נוח לנשים לתת, לעזור ולהרגיש מעורבות רגשית. נתינה ללא תמורה לא מפני שלא נעים לקבל תמורה אלא שבכלל לא צריך. ההרגשה הנהדרת שזה נותן והקשר החם עם המתנדבים והנעזרים גורמים להרגיש שזו זכות גדולה להתנדב. עצם העובדה שאדם בא, מרצונו החופשי ובזמנו החופשי, שלעתים מועט עד לא קיים, ומקיים מפגש אמיתי עם אנשים ללא קבלת תמורה חומרית, שונה לחלוטין מכל סוג של עיסקה. זו לא עבודה. אני מתנדבת, אני רואה את זה כחלק טבעי מסדר היום שלי וכאחד הדברים החשובים ביותר שאני עושה. זה ממש לא כמו ללכת לעבודה בבוקר. וזה לא כי מישהו אחר תומך בי כספית ויש לי עודפי זמן פנוי.

יוקו

New member
נשים מתנדבות יותר בגלל איכות

הנתינה שלהן. הן יותר אמפטיות ומוכנות להרתם לרווחתם של אחרים. מחקרים רבים הוכיחו שנשים (הרבה יותר מגברים) לא נוטשות בני זוג חולים, לא מתגרשות מבן זוג המרצה מאסר ארוך, מחויבות יותר לטיפול בהורים קשישים ועוד ועוד. ציפי, לאחר שנים בקהילה החרדית גם אני הבחנתי בכך שגברים מתנדבים שם הרבה יותר. האם זה בגלל שנשים מטופלות בילדים רבים כל כך? וגם מפרנסות?

ציפי ג

New member
א. אני לא חרדית

ב. בכל המשפחות שאני מכירה כאשר לאשה יש הרבה ילדים גם לבעל יש. ג. במשפחות החרדיות שאני מכירה, הבעל נוטל חלק מאוד בעל משמעות בנשיאת העל בבית. אם זה מעקרון או מכורח המציאות אני לא יודעת, אבל עובדתית זה כך. ד. אני חושבת שההתנדבות במגזר החרדי והדתי אצל הגברים באה משום שעל פי ההלכה, שהיא נר לרגלנו, להתנדבות יש חשיבות עצומה.

יוקו

New member
ציפי- אז למה נשים לא מתנדבות יותר

אם זו מצווה ? שהרי בחברה החילונית יותר נשים מגברים מתנדבות. האם זו מצווה שחלה רק על גברים?

ציפי ג

New member
לא אמרתי שנשנים לא מתנדבות

אמרתי שגברים מתנדבים. לדוגמא, חברתי נוסעת מספר פעמים בשבוע לאסוף אוכל מכל מיני מסעדות. וגם בעלה. יכול להיות שהדגשים של ההתנדבות שונים, אם כי לא שמתי לב לזה.

למעלה