נשים ושכר

mayaki

New member
נשים ושכר

היי לכולם, הנושא עלה כאן בעבר ולא ממש ידענו להביא נתונים סטטיסטיים... אז הנה קישור לכתבה מעניינת בנושא, שהתפרסמה היום ב"הארץ". שימו לב גם לטענה המעניינת- בקרב הנשים החילוניות, 75% דורשות השוואת שכר. ומה עם אלו שלא? למה? ואיך אפשר לשנות את זה?
 
אני לא בטוחה שלא מבקשים

בתוקף תפקידי אני נמצאת משני צידי המתרס, גם עובדת וגם שוכרת אנשים לעבודה. בד"כ אני לא מעורבת בצד הכספי אלא רק בצד האישי - מחליטה מי העובד המתאים ביותר למשימה. ( זה לא קשור בהיותי אישה אלא בהיותי איש מקצוע בארגון בו לאחר המיון המקצועי מו"מ על העלות נמצא בלעדית באגף הרכש ) במקרה שלנו מדובר בהעסקת "גולגלות " ( עובדי חברת תוכנה חיצונית לארגון העובדים בתוך מחלקות הארגון ) ומי שמבקש יותר מהתקציב שהארגון קבע ( בין אם זה גבר ובין אם זו אישה ) פשוט לא מתקבל. גם אם הצוות המקצועי החליט שהוא האדם המתאים למשימה - כי כסף יענה את הכל . ולאחרונה נתקלתי גם בקטע הכספי בו היו מעורבים מועמדים גברים מול מועמדים גברים בהפרשים של אלפי שקלים רבים בחודש ומועמדות נשים מול מועמדות נשים בהפרשים כאלו. ובמקרים בהם היו מועמדים משני המינים, היו נשים שהעלות שלהם הייתה כמו של אחד הגברים בד"כ ולא פחות מכל הגברים. צריך לשים לב כי בשיטת העסקה זו גם המעביד ( חברת התוכנה ) מרוויח מהעסקת העובד בארגון . המסקנות שלי : 1. גם אם מבקשים לא בהכרח מקבלים - ברור לי שמי שנכווה , יבקש בפעם הבאה פחות על מנת לצאת לעבודה ולהנות משכר קבוע . 2. תלוי מאד בתחום ובכמה העובד דרוש ( למשל תחום טכנולוגי מאד "לוהט" בד"כ משלם סכומים שווים לנשים ולגברים , וגם רמת השכר היא יותר גבוהה ) 3. בד"כ אם עובד נורא רוצה את המשרה יורידו אותו "לקרשים" בנושא המחיר ( בין אם הוא גבר ובין אם היא אשה ) וזה לחלוטין לא סותר את העובדה המוכחת שנשים בד"כ ברוב המקצועות ושלא בצדק מקבלות פחות מגברים. אני חושבת שגם אני מקבלת פחות מחלק מהעובדים שלי , ולדעתי גם פחות מחלק מהגברים במעמדי ובתפקיד דומה. ( לכאן צריך לשקלל גם את העובדה שאני עובדת משרה חלקית ונהנית מתנאים שווי כסף כך שנוח לי יותר לשלב משפחה ועבודה )
 

mayaki

New member
ועוד תהיות...

אני מסכימה כמעט עם כל מילה שאמרת. יש בכתבה משהו מאוד מעודד, לדעתי- 75% מהנשים החילוניות דורשות שכר שווה! ומכאן שיש עתיד. כמו שאת ועוד כמה פה העידו, לא בהכרח יש הבדלים משמעותיים בשכר דווקא בהקשר של נשים, ובמקומות שעדיין יש- אם נמשיך לדרוש זה ישתפר. מצד שני, ישנם מגזרים מסויימים של נשים שכמעט כולן לא דורשות השוואה של השכר! מבלי להכנס לנתונים מדויקים, ובלי ידע מוקדם- נראה לי שאחוז הנשים הדתיות והמסורתיות מהוות חלק די נכבד מהאוכלוסיה. מדוע שלא ידרשו שכר שווה? יש כאן הרבה הסברים פסיכולוגיים וסוציולוגיים, אבל בשורה התחתונה- אם חלקנו לא דורשות שכר שווה, האם יש לנו סיבה "לקטר"? שוב, אני מסכימה שיש מקומות שבהן מפלים נשים, ולא תמיד דווקא נשים, והעובדה שדורשים שכר הוגן לוא דווקא מבטיחה את הקבלה שלו... אבל אם לא נדרוש- האם בכלל יש סיכוי להשתוות אי פעם?
 

orenbarkai

New member
אתן דוגמא

אשתי עברה בשנה שעברה עבודה. במסגרת המו"מ הצעתי לה (כי יש לה ותק בתחום וגם שם) לדרוש יותר ימי חופש מהמינימום. התשובות המדהימות שלה היו: 1. זה לא מקובל 2. אין לי כוח להתעסק עם זה. מה שאותי הפתיע: 1. למה לא לדרוש יותר במו"מ כדי להתפשר? בתור גבר עשיתי את זה לא מעט 2. למה לא לנהל מו"מ? ממה היא פחדה? התשובה שלה הייתה - שלא יקבלו אותה, מה שלדעתי ממש לא נכון. האם יש לנשים בעיה לעמוד על שלהן? מול אנשים זרים ומעסיקים? אני חושב שאם נשים יעמדו יותר על זכויותיהן (וזה לא טריוויאלי) אז השיוויון יתקרב. אפשר לחוקק חוקים, אבל צריך גם להיאבק כדי לשנות את המצב.
 
למה הן לא דורשות?

האמת, בהתחלה גם אני שאלתי את עצמי - למה הן לא דורשות השוואה בשכר? (וכן, אני מבדילה ביני לבינן כי אני *כן* דורשת השוואה בשכר) איך ייתכן שישנן נשים שאינן דורשות שכר שווה על עבודה שווה? ואז חשבתי על זה, והבנתי שזה בעצם לא כל כך מופרך. אז למה נשים מסויימות באמת לא דורשות שכר שווה על עבודה שווה? 1. סוג אחד של נשים שלא דורשות הן נשים שנמצאות כבר במעמד כזה שבו הן ממילא מקבלות שכר השווה או קרוב לשכרם של הגברים. יש אחוז קטן של נשים כאלה, שבמקצועות שלהן או בתפקידים שלהן באמת אין אפליה בשכר (מסיבות שונות). אני מתארת לעצמי שכאשר הבעיה אינה נוגעת לך אישית, קל יותר להתעלם מקיומה. יש נשים רבות שאינן חשות באפליה ונלחמות בה בכל זאת, אך יש גם לא מעט נשים שאינן חשות באפליה, ולכן מרכזות את מרצן במטרות אחרות. 2. סוג אחר של נשים שאינן דורשות השוואה בשכר הן נשים שאינן יכולות להרשות לעצמן לאבד משרה. כשנמצאים במצב כזה, קשה מאד ללחום לשוויון. אני מתארת לעצמי שחלקן אפילו מודות לאפליה שבזכותה מצאו עבודה (שכן למעסיק כדאי יותר להעסיק אישה, וכך מתמודדים גברים יוצאים מהתחרות על המשרה). זהו מצב עצוב, אבל קיים, שבו מתוך מצוקה, נשים מותרות על המאבק לשוויון. 3. סוג שלישי של נשים שאינן דורשות השוואה בשכר הן נשים שסבורות שהמהפכה הפמיניסטית כבר מזמן מאחורינו, ושכבר השגנו את כל מאוויינו. לצערי אני נתקלת שוב ושוב בנשים שסבורות שמצב הנשים לא יכול להיות טוב יותר, ושאפליה מינית היא דבר שאבד עליו הקלח. האבחנה השניה של המאמר נוגעת להבדל בין נשים חילוניות לנשים דתיות ומסורתיות. מסתבר שנשים מסורתיות נלחמות להשוואת שכר הרבה פחות מנשים חילוניות. האמת, הממצא הזה לא ממש הפתיע אותי, אבל אני חושבת שיש בו יותר מאשר חוסר מודעות חברתית. נשים דתיות ומסורתיות מחפשות במקום העבודה תנאים מסויימים, הנחוצים להן מתוקף אורח החיים שלהן. החל מכשרות המזון, דרך שעות העבודה ועד לקרבה לבית, הסעות לעבודה, והפרדה בין נשים לגברים. הן מוכנות להתפשר על שכר על מנת לעבוד בתנאים נוחים יותר מבחינתן, וזהו שיקול לגיטימי ביותר.
 

mayaki

New member
נקודות מעניינות

ואני רוצה להתייחס דווקא לנקודה השניה שלך- נשים שלא נלחמות כיון שהן לא יכולות להרשות לעצמן לסכן את המשרה, ולפעמים גם הגיעו בזכות האפליה לעבודה. נשאלת השאלה, מה אפשר לעשות כנגד זה? התחושה היא שזה מעין "מלחמה אבודה" עם נשים אלו, כיון שמנקודת המבט שלהן- זה טוב ויפה שאנחנו רוצים לגרום לכך שהשכר יהיה שווה, והן ישמחו אם זה יהיה כך- אבל לא על חשבון המשרה שלהן.... וכך בעצם לא יוצאים מזה, כי מי תסכים להיות היחידה שתדרוש שכר הוגן? היא הרי תוחלף במישהי אחרת שלא תדרוש.... מה עושים?
 
מה שעושים זה שדורשים שקיפות

כאשר ישנה שקיפות, ניתן מיד לראות שעסק מסויים נוקט אפליה בשכר נשים. הדרישה לשקיפות צריכה לבוא מצד החברה - המדינה, האזרחים, הלקוחות של העסק. לא מצד העובדים! אני מבטיחה לך שכאשר תהיה שקיפות כזו, אף עסק בישראל לא יעיז להפלות בשכר. בדיוק כמו שהיום אף עסק לא יודה שהוא מפלה בשכר. והדרישה הזו (לשקיפות) לא קיימת היום. אפילו במגזר הציבורי אין שקיפות מלאה בנוגע לשכר נשים וגברים (השקיפות היא חלקית). ובחברות ממשלתיות המצב גרוע עוד יותר. ואנחנו מדברים על אנשים שמועסקים על ידי המדינה! אפשר בהחלט להתחיל מהמגזר הציבורי - לדרוש את השקיפות שם. אח"כ צריך להרחיב את הדרישה גם למגזר הפרטי.
 
למעלה