נשים לוחמות

four seasons

New member
נשים לוחמות

בעקבות פציעתה של לוחמת מג"ב מתנהלת מילחמת מינים רצינית בין מספר נשים פמיניסטיות והמימסד הדתי. א. מאוד מקוממת אותי התעוזה בשביל להחליט בשביל נשים על זכות שאמורה להיות לגיטימית, ישנו ניסיון לחסום בפני נשים את האופציה להיות לוחמת, הדבר דומה לכך שיקום מישהו ויחליט שנשים תפסקנה לצאת לעבוד. ב. מאוד מתמיעה חוסר העניין וחוסר הדיון מצד נשים, ויתור בעניין זה יוביל לויתורים יותר עקרוניים. בעוד מתנהלת בימים אלו מאבק, אולי אחד הגדולים בעיצוב דמותה של האישה בחברה המודרנית היום ובעתיד, התעלמות קהילת הנשים ממאבק זה עלול לפגוע במעמד האישה בצורה שיהיה קשה או בילתי אפשרי להחות את הפגיעה. ויתור על סוגיה זו ישאיר את האישה בעמדה נחותה בחברה ולא יאפשר לה להגיע לשיוויון. המשך התעלמות המין הנשי בסוגיה זו שבין כה קשה לקומץ פמיניסטיות לוחם להגיע למסכנות, יביא את החברה הנשית והגברית לחושך ולשליטה פדמניסטליסטית .

קראתי את הדיון בפורום מתגייסים

ונראה לי מעודד שרבות התגובות בקבוצת הגיל שלהם שהן באופן גורף בעד ערוב נשים בכל תפקיד (מה שאני לא יכולה לומר לטובת קהל בני ובנות הארבעים שסביבי). יש תקווה

עוד אחת

New member
שאלה מאוד הגיונית:

היום כמעט שאין בעולם נשים בנאיות, מכבות-אש, סבליות וסוללות כבישים, ואף ארגון פמיניסטי לא קם וצועק: "אפליה! תנו גם לנשים לעסוק בבנאות, כבאות, סבלות וסלילת-כבישים!" אז למה כל-כך הרבה נאבקים על שוויון בצה"ל, אם על המקצועות האלה, שדי מזכירים אם נודה על האמת את הצבא, לא אומרים מילה? והרי גם קרבי בצה"ל הוא בגדר עבודה פיזית. כנראה שהפטריאכיה היא פשוט הסדר הטבעי שהטבע קבע שיהיה והטבע עשה את הנשים נחותות מבחינת יכולת וכישורים לתרום לחברה בנושאים קריטים כל-כך.

מה שחשוב זה

שתהיה בחירה. יכול להיות שעדיין רב הנשים לא ילכו למקצועות שהזכרת, או להיות לוחמות, אבל האופציה צריכה להישאר פתוחה. בדיוק כמו שמי שרוצה כיום להיות עקרת בית או לעסוק במקצוע "נשי" כזה או אחר צריכה להיות מסוגלת לעשות את זה. (וכל סוגי העבודות כמובן צריכים להיות פתוחים גם לגברים). עכשיו גם אם אני יוצאת מההנחה שלך שהנשים יותר נחותות מבחינת יכולת וכישורים לתרום לחברה (ואני ממש לא יוצאת מההנחה הזאת), עדיין יש יוצאי דופן, ולכל אדם בחברה מגיעה הזכות לעסוק בעבודה שהוא אוהב ויש לו הנטייה והכישורים הטבעיים לעסוק בה, בלי קשר למינו, צבעו, דתו וכו´. בסופו של דבר, כל אדם צריך להשפט לגופו, לא על פי מה רב חברי הקבוצה - אחת מני רבות - אליה הוא משתייך עשויים לעשות.

עוד אחת - שוב?

את ממש מתעקשת לחזור כמו CD מקולקל על אותן אמירות שאין מאחוריהן כלום. להתחיל משפט ב"היום כעט שאין בעולם" להמשיך אותו ב"כנראה שהפטריארכיה..." ולסיים אותו ב"נחותות מבחינת יכולת וכישורים..." מצביע בבירור על קושי שלך לבטא בדרך נכונה את הגיגייך, דעותייך ושאלותייך. 1. האם ידוע לך שהיום בעולם... וכו´? ואם כן מאין? 2. מאין את מסיקה שהפטריארכיההיא הסדר שהעולם נברא איתו? האם קראת חומר בנושא המטריארכיה? 3. האם העובדה שגבר מניף שק מלט (60 קג´) תוך גניחות ואשה מנסה אבל לא יכולה את אותו דבר, מביא אותך למסקנת נחיתות הנשים, חוסר יכולתן וכישוריהן? בבקשה תשובה, תודה.

עוד אחת

New member
מה, זו עובדה שאישה לא מניפה 60 ק"ג?

יש בעולם נשים שיכולות להניף יותר מזה. גם קסנדרה מהפורום "לא רק נשים" נדמה לי.

augustus

New member
אחרי שחנה פירגנה לי על איזו

תשובה סובלנית, אודה שפעמים בהן אני עונה להודעות מאין זו נדירות, כי בשביל זה צריך גם סובלנות (שיש לי) וגם סבלנות, שאין לי
בכל אופן: גם אם חוסר השיוויון קיים בתחומים רבים ומגוונים, לדעתי יש טעם להילחם על חיסולו רק בתחומים אשר אנו מעוניינות להשתלב בהם. השילוב בענף הבנייה לא מקדם את מעמד העוסקים בו, לכן אין טעם לבזבז את הזמן והאנרגייה על ייצוגנו השווה גם בתחום הזה, מה גם שכבר יש לנו מספיק ייצוג במקצועות הלא נחשקים : עובדות נקיון, קופאיות, מזכירות ומה לא.

למעלה