נשים מבשלות משחר ההסטוריה

מעמקים39

New member
נשים מבשלות משחר ההסטוריה


אז אתם יכולים להסביר לי איך זה שהשפים הכי גדולים הם דווקא גברים?
 
פשוט, גם נשים שפיות הן קודם כל נשים

שחיות בחברה שמצפה מהן לגדל ולטפח משפחה לפני הפרנסה והקריירה בעוד הציפיה מגבר היא הפוכה.

מאישה שף מצפים שתחזור הביתה בזמן כשהילדים חוזרים מהגן.

אני עובד בחברת תכנה, בסטרטאפ, בצוות שלי יש רק שתי נשים, אחת בכירה, לסבית מה שאומר שהיא לא בדיוק נמצאת בתא משפחתי פטריאכלי והציפיות ממנה שונות. כשנכנסים לקרירה תובענית כמו שפים, ברור שיש חסמי כניסה לנשים.

לכן תראי גם במקצועות כמו רפואה ועריכת דין דפוסים די ברורים.
נשים יפנו יותר למעסיקים שמאפשרים שעות מסודרות כמו חברות גדולות ואילו גברים יותר למשרות עצמאיות שדורשות גמישות.

אגב, בשנים האחרונות רואים שינוי במגמה הזאת.
 

ga26

Member
התשובה ברורה

- כמו שהשפית אדר קפלן מור כתבה בבלוג שלה (מומלץ) שף הוא קודם מנהל. ההבדל הגדול בין בשלן טוב לשף זה כישורי ניהול של מטבח ועסק.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?blogid=136246
- וכולנו יודעים מה החסמים שגורמים לפחות נשים לנהל עסקים. חלקם חסמים פסיכולוגיים חלקם חברתיים.
 

מעמקים39

New member
רק שתדע


שעכשיו אני מכינה פסטה עם רוטב בולונז אבל בלי בשר.
על בסיס שעועית אדומה.
 

ga26

Member
בתיאבון. נשמע טעים.

אני יותר בקטע של אפיית לחמים אבל עכשיו אין לי מספיק זמן לזה אז התדירות ירדה.
 

מעמקים39

New member
וואי תקשיב אני אלופה באפיית לחמים

כל יומיים אופה לחמניות אבל חייבת לזוז כרגע כי נשרף לי הבצל אז אשוב אחר כך...
חייבת לתת לך מתכון מנצח...
 

ga26

Member
אשמח למתכון

אני עושה לפי התחושה בדרך כלל בצק שמרים ומשתדל שהמרקם יהיה דביק. מפאת חוסר זמן אני בדרך כלל מכין את הבצק יום קודם ונותן לו לתפוח במקרר. למחרת מוציא אותו להתפחה שניה ואחר כך לתנור.
יש לי מתכונים אבל אני מתייחס אליהם בדרך כלל כהמלצה בלבד.
 

pov2

New member
אתה מזלזל בעקרות בית שמבשלות או שנדמה לי?

כי מתגובתך נשמע כאילו עניני בישולים מנוגדים לפמינזם
&nbsp
 

ga26

Member
חוש הומור לא הזיק עוד לאף אחד. הוא כתב את זה בצחוק

 
פמיניסטית מבשלת עם הומור?

אם תגלי שאת לא לסבית עם שפם, אחרת תאבדי את המינוי כמנהלת פורום פמיניזם.
כי צריך שיהיה סדר בסטריאוטיפים!
 

Berethor

New member
נראה שאם Whis וLord Beerus יגיעו לכאן אז לא יהיו בעיות


ככה שגם הבישולים ועקרות בית הם לטובה, כל עוד זה עוזר לפורום פמיניזם לשרוד ולהיות מעניין יותר.


 

מעמקים39

New member
אין כמו לעבוד לפי תחושה


בצק דביק לפני התפחה זה הדבר הנכון, אבל אחרי ההתפחה הוא נוח לעבודה.
אני מכינה כל יומיים קילו לחמניות ומקפיאה אותן.
אני גם אוהבת להכין צ'פאטי, מכיר?
זה לחם הודי.
 
למעלה