מעריכות אותם לצורך שידוך או בכלל?
היי סיוון , את בטוחה שהכוונה היא שהנשים בוחנות את הרופא כמועמד לשידוך? אולי הכוונה למידת הסמכות שגברים ונשים מייחסים לרופא/ה? אני חושבת שאולי הכוונה היא לאופציה הזו.- לא שאני גורעת מהאטרקטיביות של רופאים כבני זוג, דורות של אמהות יהודיות שהראו לשכנה את הפעוט הדוקטור מדדה ליד התינוק האדבוקט, לא הולכות ברגל! אבל ברצינות. רופאים הם בעלי סמכות בכל מקום וגם בעיני גברים, ועם זאת- נשים מחונכות לציית לסמכות ולא להיות בעלות סמכות. הן מעריכות את עצמן ומוערכות ע"י הסביבה כבעלות סמכות פחותה ביחס לגבר. במצב כזה, כשאת נפגשת עם רופא, שסמכותו נשענת בנוחיות על מעמד חברתי, ידע עדיף, וכוח (עלייך או על בן משפחה מאושפז), רוב הנשים שאני מכירה יקבלו את דברי הרופא, במיוחד אם הוא גבר. פחות יתעמתו, פחות ישרדו מידע, ישאלו שאלות, יבררו אם יש טיפולים אחרים. ואם כן, התגובה אליהן (במיוחד אם זו אשה זקנה) תהיה בד"כ פחות טובה. השבוע אושפז קרוב שלי בבית חולים בצפת, נודע לי על כך כשהייתי בטיול וכשבאתי לבית החולים, לפני שנכנסתי החלפתי בגדים לבגדי העבודה הייצוגים שלי, ושמתי על הכתף שקית של חברת התרופות בה אני עובדת (רופאים מזהים דברים של חברות תרופות מקילומטר- יש להם כאלה בבית...). למה? אולי זה טפשי, אבל הרגשתי שהבגדים תורמים לסמכות שלי והשקית משדרת "אני מבינה את הז'רגון" כלומר הרופא יודע שאני אבדוק מיהו ומהו, ואדע לקרוא את המאמרים על כל טיפול- וזה מקטין את פער הידע והכוח בינינו ומקל עליו לדבר איתי ולתת לי את כל המידע. יצוין שהם היו לגמרי נפלאים, בלי קשר לבגדי...