נשים מעריכות רופאים

siv30

New member
נשים מעריכות רופאים ../images/Emo186.gif

טוב לא שאלו אותי, אבל בסקר שנערך על ידי חברת טלסקר נמצא כי נשים מעריכות רופאים משמעותית יותר מגברים (64.5% לעומת 47.3%). מעניין למה הן מעריכות אותו יותר:
כי העבודה שוחקת, לאורך שעות ארוכות ?
כי השכר לא מתגמל ?
כי זה מאפשר להן מרחב מבן זוגם? המממ לא ברור לי העניין. אה ובמקום שני היי טק, אבל שם הסיבות ברורות (לפחות לי).

מעריכות אותם לצורך שידוך או בכלל?

היי סיוון , את בטוחה שהכוונה היא שהנשים בוחנות את הרופא כמועמד לשידוך? אולי הכוונה למידת הסמכות שגברים ונשים מייחסים לרופא/ה? אני חושבת שאולי הכוונה היא לאופציה הזו.- לא שאני גורעת מהאטרקטיביות של רופאים כבני זוג, דורות של אמהות יהודיות שהראו לשכנה את הפעוט הדוקטור מדדה ליד התינוק האדבוקט, לא הולכות ברגל! אבל ברצינות. רופאים הם בעלי סמכות בכל מקום וגם בעיני גברים, ועם זאת- נשים מחונכות לציית לסמכות ולא להיות בעלות סמכות. הן מעריכות את עצמן ומוערכות ע"י הסביבה כבעלות סמכות פחותה ביחס לגבר. במצב כזה, כשאת נפגשת עם רופא, שסמכותו נשענת בנוחיות על מעמד חברתי, ידע עדיף, וכוח (עלייך או על בן משפחה מאושפז), רוב הנשים שאני מכירה יקבלו את דברי הרופא, במיוחד אם הוא גבר. פחות יתעמתו, פחות ישרדו מידע, ישאלו שאלות, יבררו אם יש טיפולים אחרים. ואם כן, התגובה אליהן (במיוחד אם זו אשה זקנה) תהיה בד"כ פחות טובה. השבוע אושפז קרוב שלי בבית חולים בצפת, נודע לי על כך כשהייתי בטיול וכשבאתי לבית החולים, לפני שנכנסתי החלפתי בגדים לבגדי העבודה הייצוגים שלי, ושמתי על הכתף שקית של חברת התרופות בה אני עובדת (רופאים מזהים דברים של חברות תרופות מקילומטר- יש להם כאלה בבית...). למה? אולי זה טפשי, אבל הרגשתי שהבגדים תורמים לסמכות שלי והשקית משדרת "אני מבינה את הז'רגון" כלומר הרופא יודע שאני אבדוק מיהו ומהו, ואדע לקרוא את המאמרים על כל טיפול- וזה מקטין את פער הידע והכוח בינינו ומקל עליו לדבר איתי ולתת לי את כל המידע. יצוין שהם היו לגמרי נפלאים, בלי קשר לבגדי...

siv30

New member
מעריכות בהקשר של מקצוע

אבל את יודעת, כאשר חושבים על מה שכתבת זה מסביר חלק מההערכה, כי אחרת אי אפשר להבין למה מקצוע הרפואה והרופאים ככלל מוערכים יותר. המממ ולגבי סגירת פערים וסמכות, אני כבר ראיתי כמה מרואיינים שמגיעים לטלווזיה ומטיפים את המשנה הפוליטית/ כלכלית/ חברתית שלהם במרץ כאשר התואר דר' נותן גושפנקא יתרה לדברים שלהם אבל יש להם סתם דר' בפילוסופיה או במדעי הזבובים. אז אנשים לא תמיד מבינים או עושים את ההבחנה החדה בין מומחה, בעל מקצוע והסמכות שנובעת מהם ובין סתם אחד שהוא דר' למדעי הדשא בגילמן ויש כאלה שמנצלים את זה. ד"א אני ממש לא סובלת רופאים, לפחות מאותו היום שהרופא משפחה שלי שלח אותי לבדיקות גילוי סרטן דם בגלל דלקת ראות וצרח עלי במרץ שאני שמנה מידי (בחיי שאני לא)...

דוסטו

New member
נשים גם יעדיפו

גבר שיכוון אותם לכתובת שהן לא יודעות איך להגיע אליה. שלא לדבר שיעדיפו גבר כדי להחליף גלגל מפונצ'ר. זה רק עוד אחד מהסממנים של עולם שנשלט דורות ע"י זכרים. שמישהו יסביר לי, בעניין רופאים, למה יש יותר גיניקולוגים מגניקולוגיות שלא לדבר על מנהלי מחלקות גניקולוגיות? מישהו ישכנע אותי שהטיפול שאשה תקבל מגניקולוגית טובה, בגלל פטרת, לא יהיה טוב יותר מאשר מגניקולוג ולו בגלל שהגניקולוגית בוודאי חוותה את התופעה ויכולה "להרגיש" מה המטופלת חווה? או הורדת שד בגלל סרטן?

דוסטו

New member
ומעניין לעניין כמעט באותו עניין

למה גברים בוחרים בנות זוג קטנות מהם פיזית ושכלית? למה אישה גדולה פיזית ובעיקר אם היא גם 'גדולה' שכלית היא זיווג בעייתי?

למעלה