נשים מתפללות יותר טוב מגברים

mri10

New member
נשים מתפללות יותר טוב מגברים

ישבנו שעות ארוכות סמוך לחדר הניתוח וכססנו ציפרניים עד לרגע שדמותו של הכירורג
הופיע מול עינינו הדומעות.היינו שם גברים ונשים,נערים ונערות.
אבל עד לרגע שאותו פרופ' חמור סבר הגיע היינו מחולקים לשנים- מחד, גברים מרכלים ומדסקסים ומאידך, נשים
מתפללות ומייחלות.לרגע הן לא עזבו את ספר התהילים.
ארבע שעות תמימות שהן ישבו וכבשו את פניהן בתוך הספר כשפיהם ממלמל ללא הרף את פרקיו של נעים זמירות ישראל- דוד
המלך עליו השלום.
יש להן כוח רוחני ואמונה גדולה לנשים הללו.
מאיפה זה בא להן?
לעיתים יוצא לי לראות בנות תיכון דתיות הנעמדות להן בצידי הדרכים ומתפללות בדביקות ובערגה תפילת שחרית או מנחה.
כל ההמולה שמסביבן לא נוגעת להן כלל ועיקר,הן מנותקות כליל משאון העולם והבליו,הן ובוראן,ואת כל השאר ישא הרוח.
גברים מהסוג הזה עוד לא יצא לי להכיר.הלוואי עלינו,הלוואי עלי.

לילה טוב!

DogsPCI

New member
מבין אותך ומזדהה לגמרי...

&nbsp
ככל שעובר הזמן אני לומד שנשים די שמות אותנו בכיס הקטן בלא מעט תחומים (לפחות בפוטנציאל). הן אומנם לא חכמות כמונו...
, אבל בהחלט מושא להערצה בלא מעט תחומים :)).

mri10

New member
הקטע הוא

שככל שתעריץ את זוגתך,תזכה אתה להערצה דומה ממנה.
כך שאין שום בושה או פחיתות כבוד להביע הערכה כלפיהן במה שהן טובות,
ההפך הוא הנכון,זה רק גורם ליחס דומה כלפיך.נסה ותווכח.

DogsPCI

New member
אני הרי הסכמתי איתך... ובהודעה לה

הגבת הרגע, די כולה אומרת הערצה.
&nbsp
אמיתי.
&nbsp
&nbsp

puma141

New member
ככל שתתעמק יותר-

התובנות לגבי רוחניות *אזור גבוה* וחכמה- תוכל להודות שנשים הן יותר. נקודה. :)
זו אשכרה עובדה כבר...

אז נכון שלפעמים היותר הזה-הוא יותר מידי בכמה נושאים, אבל בגדול?
נשים הרבה יותר בחשיבה שלהן.

נ.ב
בלי הכללות****************

mri10

New member
לא צריך להסחף

יש תחומים שבהם נשים מובילות יותר,ויש להפך.
בסה"כ זה די מתאזן.

puma141

New member
אמרתי-כשתתעמק.

אני מבינה שטרם עשית את זה..........

לא נורא, לנשים גם יש יותר סבלנות. קח ת'זמן..בכייף!

mri10

New member
"לנשים גם יש יותר סבלנות"

בדרך כלל זה נכון,בדרך כלל.

puma141

New member
דווקא בזה אני לא בטוחה לגמרי...

לא יכולה לחשוב על הדבר כעובדה.
זה סתם התאים לי למה שכתבתי...:)

mri10

New member
אייקון היה עוזר פה

אגב,גם בשימוש באיקונים נשים יותר טובות.
אתן טובות בכ"כ הרבה תחומים,אולי כבר יהיה לי קל
יותר להגיד במה אתן לא טובות.

puma141

New member
פייר?

קשה לי לדבר בהכללות, באמת!

אבל תגיד במה אנחנו לא טובות:) לפחות 3 דברים....
אני כן יודעת שיש שוני עצום בין גברים ונשים, ואני יודעת שהשוני הזה גם מקובל עלי,ו גם אחרי שהבנתי את חלקו לפחות-
הוא מצחיק אותי בטירוף לפעמים השוני הזה.....

mri10

New member
זה לא ענין של "לא טובות"

בדיוק כמו שלא שייך להגיד שאני לא טוב בניתורים כמו הקוף בסאפרי.
יש תחומים שאתן לא שייכות בהם ואתן גם לא אמורות להיות שייכות,והוא הדין
ביחס לגברים.

כי הן יותר מחוברות לדימיון ופנטזיות...

רגשות וכו'
שאלו במובנים של אין סוף, וכן גם האין סוף אפשרויות
אין להן היגיון כמו לגברים, אז הן לא צריכות להבין איך יקרה מצב שפתאום תל אביב תהפוך לפרדס מלא ורדים ושושנים
אבל הן כן רואות וכן מדמיינות את זה כבר קורה, הן ראשות בראש את הסוף של זה, את הגן הנקי
והן יכולות להאמין שזה יקרה, כי שום דבר (היגיון) לא חוסם את הדמיון, הוא אין סוף, יש בו את כל האפשרויות הקיימות
&nbsp
לא כמו הגברים שמחוברים ע"י היגיון, ןשם חייבים לדעת איך כל דבר קרה יקרה ועתיד לקרות, אחרת האריה (גאווה) הראשון שטעה בדרך יטרוף אותם
הם לא יכולים לראות את תל אביב כגן של וורדים מלא חום ואהבה, כי שום צורת היגיון לא יכולה להסביר את הפנטזיה הזו
חומות ההיגיון משאירות אותו מפוקס
&nbsp
וכשאישה מתפללת לגאולת ישראל, היא מכוונת בכל כוחה למציאות הזו שתקרה, ואין מחסומים, במוח שלה מונפקת מציאות כזו
וזה סוד גדול בעולם, שכן כל ה"מציאות" החיצונית היא בסך הכל מראה של ה"מציאות" הפנימית
שכן המציאות הפנימית היא מציירת את העולם החיצוני של כל אדם ואדם,
ואם המציאות הפנימית הזו מאמינה באמונה מספיק חזקה במשהו, ומצליחה לראות אותו טוב טוב בראש, בלי שום הסברים לאיך זה יקרה, פשוט לראות את הכל כאילו כבר קרה ומתקיים
אז המציאות הפנימית תקרין את הסרט הזה במציאות החיצונית, שכן היא רק מראה
ולא צריך להבין איך זה קורה או יקרה, או איך יגיע אליך השפע שביקשת ורצית, פשוט צריך להאמין חזק שהוא בדרך, והוא יבוא בכל צורה שהוא רוצה וחפץ, ולאדם נותר לעשות רק השתדלות לדבר תהיה אשר תהיה, ולא משנה איזו צורה היא לובשת
&nbsp
ואצל גברים יותר קשה להגיע לאמונה זכה כזו בלי חומות ההיגון
לנשים יותר קל לטוס ולהגיע לשמיים, הן לא חסומות
&nbsp
ולכן כתוב, בשבל נשים צדקניות נגאלו ובשל נשים צדקניות נגאל
רק הן יכולות להאמין בגאולה אמיתית, לי ולך יהיה מאוד קשה לראות גאולה כזו בתוך הראש, ההיגיון יסנן לנו את רוב האופציות (באין סופיות של הקיום/יקום), וישאיר אותנו עם המסורבלת ביותר לשם, שסביר שגם לא ממש תתממש, לפחות לא בלי הרבה דם שנישפך

DogsPCI

New member
וואללה סוקי... אמיתי - ריגשת אותי

ואם אתה באמת מבין את משמעות הדברים שכתבת, ואני מאמין שכן... אז סחתיין אחי, שיחקת אותה :). ומעניין אותי לדעת אם זו השקפה שלמדת בקבלה, ואם לא, מהיכן גייסת אותה? סתם בכדי לראות איך דברים מתחברים :).

ואני לא מדבר עכשיו על ההבחנה בין נשים לגברים בתוכנה/יכולת זו. אלא על רוח הדברים בכללית. אז אני מדבר על אנשים, טוב?

ואני רוצה לצרף את אחת האמירת שאני הכי אוהב... שתסכם את כל מה שאמרת בשתי שורות. ואמנם שם מצויין "man", אבל ללא כל ספק כאמירה כללית - וללא הבדל בין נשים וגברים :).

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore all progress depends on the unreasonable man."

-George Bernard Shaw, Man and Superman (1903) "Maxims for Revolutionists"

קודם כל תודה ידידי היקר

בהחלט משפט מסכם השארת בסוף
&nbsp
זה אומנם השקפה קבלית בהמון מובנים, אך לא למדתי אותה בקבלה, ולא למדתי אותה כקבלה
הכל זה פשוט שנים של מחקר והחדרת אינפורמציה מכל מיני סוגים ופתיחת הגבולות וניפוץ החומות של ההיגיון
ולא פחות חשוב מניעת אינפורמציה ותכנים שליליים
בשביל להשיג חוכמה אתה חייב קודם להתחייב ולהתייגע בהתיחבות הזו, זה לא משהו שאני אגיד לך
אתה צריך להתמסר למה שאתה מאמין בו "נעשה ונשמע" אחרי שתעשה, אתה תשמע (את התשובה לשאלותיך הפנימיות)
&nbsp
ולא הבנתי כל כך את השאלה שלך לגבי האנשים
&nbsp
&nbsp

DogsPCI

New member
רק הודעתי שאני יוצא מלדבר על השאלה המקורית שמירי

העלה - על ההבדל בין נשים וגברים, ועל ההתייחסות שלך להבדל בין גברים ונשים - ומדבר על אנשים בכלל :).

למעלה