נשים נשים

קלייטון.ש

Well-known member
אני אוהב נשים, מעדיף את חברתן על חברת גברים. למעשה בחברת גברים בדרך כלל לא נוח לי.
אולי בגלל שאני מעדיף נשים אני מתרשם שרוב השירים נכתבו עליהן. כמובן בעיקר ע"י גברים.
לא כל כך עולים בדעתי שירים שנכתבו על גברים, לא על גבר מסוים ובטח לא בכלל.
אולי "יש לי אהוב בסיירת חרוב" או "האיש מן הבקעה", כאלה. שירים על חיילים.
השירים של קזבלן על עצמו, נגיד. ונעבור לסדר היום על הטענה שהשיר של הכבוד לא בדיוק נותן כבוד אלא אפשר להבין אותו בדיוק הפוך. שזה שיר על מרוקאי בריון חסר מודעות עצמית.
אבל איפה הם ואיפה "נשים נשים" בביצועו של יוסי בנאי, "יפות יפות" של הגשש, elle של אזנבור.
"היא תמיד אשה" של בילי ג'ואל. ועוד רבים.

כל חיי הייתי מוקף בנשים חזקות. העולם בעיני מילדות בנוי מנשים חזקות וגברים חלשים.
לא פיזית, אולי חוץ מהראשונה שהיא באמת אשה חזקה פיזית גם במונחים גבריים, אלא באופי, באישיות, במנהיגות.
וזה מה שחשוב.
נשים בעיני מניעות את העולם. מי שאומרים שהעולם נשלט בידי גברים מצחיקים אותי.
גברים סוחבים את העגלה, אבל נשים הן שנוהגות.

יום האשה שמח!

צליליתה1

Well-known member
"יש לי אהוב בסיירת חרוב"
פתאום עלה לי זכרון רחוק,
אני בסוף שמינית, או אולי כבר אחרי, יושבת על שפת הים עם בן כתה
שעמד להתגייס לסיירת חרוב
והוא שר לי, בלופ, בלי להפסיק את יש לי אהוב
באותו רגע חשבתי שהוא אידיוט
אחרכך חשבתי שזה רעיון ממש לא רע, והוא כבר לא היה בארץ, לא זוכרת את פרטי הסיפור

בכל מקרה, בניגוד לרוב חברי לכתה אותו הייתי שמחה לראות היום
לא מצליחה להזכר בשם המשפחה שלו, אפילו אין לי קצה חוט
מי שהיה (אולי) חבר שלו בתיכון מת מזמן

בקיצר
אם אתה קורא כאן....שלח לי הודעה לפרטי

יום אישה שמח
(מה שאמרתי על יום האם מתאים גם לכאן)

ai27

Well-known member
אני אוהב נשים, מעדיף את חברתן על חברת גברים. למעשה בחברת גברים בדרך כלל לא נוח לי.
זה מאוד אופייני.
בגלל שככל שהזמן עובר זה פחות נפוץ, לקח לי זמן עד שהבנתי שבקבוצה שכולם גברים לפעמים מתפתחת תרבות מאוד גסה שמרתיעה אותי.
אפילו "רעילה" ומרעילה.
כל חיי הייתי מוקף בנשים חזקות. העולם בעיני מילדות בנוי מנשים חזקות וגברים חלשים.
לא פיזית, אולי חוץ מהראשונה שהיא באמת אשה חזקה פיזית גם במונחים גבריים, אלא באופי, באישיות, במנהיגות.
וזה מה שחשוב.
אצלי זה קצת הפוך. גם אבא שלי וגם סבא שלי הם/היו גברים מאוד חזקים ודומיננטים.
נראה לי שבדיוק לכן פיתחתי עויינות לגישת ה"פאסיב-אגרסיב" שלכאורה נועדה לנטל דומיננטיות כזו,
ובפועל רק מייצרת מבחינתי אווירה מאוסה.
אני מחפש אווירה עניינית - לא ריבי-אגו.
יום האשה שמח!
תראה - העולם נשלט ע"י אנשים דורסניים, ולרוב גברים הם יותר דורסניים מנשים.
זה המקור לאמירה שעולם שנשלט ע"י נשים הוא בריא יותר,
אבל כשאותן נשים מאמצות התנהגות "פאסיב-אגרסיב" - זה בפירוש לא נכון.

שמת לב שכשפוליטיקאי כמו הרצוג למשל מאמץ התנהגות שקולה מתונה וחכמה,
עולות טענות שהוא "נשי"?
אז איך ולמה להיות בריון-טיפש זה "גברי"?

אבח"י

Well-known member
אולי בגלל שאני מעדיף נשים אני מתרשם שרוב השירים נכתבו עליהן. כמובן בעיקר ע"י גברים.
השירים של קזבלן על עצמו, נגיד. ונעבור לסדר היום על הטענה שהשיר של הכבוד לא בדיוק נותן כבוד אלא אפשר להבין אותו בדיוק הפוך. שזה שיר על מרוקאי בריון חסר מודעות עצמית.
אבל איפה הם ואיפה "נשים נשים" בביצועו של יוסי בנאי, "יפות יפות" של הגשש, elle של אזנבור.

וזה מה שחשוב.

יום האשה שמח!
לא שרים ואתה לא מוצא - כי אינך מתעניין בשירה קווירית -
למשל השיר הנהדר הזה -
1678275326174.png

או הסונטות שכתב שייקספיר לגברים או אוסקר ווילד לאהובו, הלורד, בשלו נכנס לשנתיים לכלא. לא נשכח את שירי אהבה של ריה"ל:
"פני אדום וצח לבבי לבבו

חמסי על צבי.נתנני שבי

בפרך ירד בי ולא נעתר לאח

קרביו נצרבו

במה אתנחמה

והוא יתנחמה

להרגני..." (יהודה הלוי)

אז אני חולק עליך נמרצות. במונו-טופיה חברתית ישנה, בה הטרוסקסואליות היא שם המשחק, אכן לא נמצא רבים מהשירים ששרים גברים kגברים אחרים. פעמים רבות, גברים יבנו דמות נשית השרה אהבה לגבר [דן פגיx, למשל], ועתים שירים לגברים, שנכתבו ע"י גברים מושרים ע"י נשים, וכך העוקץ ההומופילי [?] מוצא מהם.

נערך לאחרונה ב:

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל

וזה מה שחשוב.

יום האשה שמח!
מה יש לך מנשים מה ?

זה המין השני הכי גרוע שאני מכיר.

סופהו 1

Well-known member
תלוי מי הגברים ומי הנשים.
בבקשה, שירים שנכתבו ע"י גברים ועל גברים

אֱלִיפֶלֶט/ נתן אלתרמן
אליעזר בן יהודה/ ירון לונדון
הרצל (וכל האדונים הנכדים) והבלדה על משה יואל סלומון/ טהרלב
טרומפלדור (בגליל בתל חי)/ אבא חושי
אבשלום/ אריק אינשטיין? שלום חנוך? בועז דודיזון? אורי זוהר? שיסל? כולם ביחד, כל אחד לחוד?

ושניים ששמעתי עליהם בהרצאה ושלא הכרתי :
אלי כהן/ יואב גינאי, שאול דור

אלי כהן/ ג'ו עמאר?

סופהו 1

Well-known member
נראה לי שדיברו על גברים כמושא-אהבה/תשוקה, לא על אישיות מהעבר
כשקלייטון כותב
"אולי בגלל שאני מעדיף נשים אני מתרשם שרוב השירים נכתבו עליהן. כמובן בעיקר ע"י גברים.
לא כל כך עולים בדעתי שירים שנכתבו על גברים, לא על גבר מסוים ובטח לא בכלל".

התגובות עברו לשירי אהבה, אך האם האם הכוונה לשירי אהבה?
אני מבינה שהכוונה לשירים שכתבו גברים על גברים.
יבוא קלייטון ויתקן אותי.

קלייטון.ש

Well-known member
אֱלִיפֶלֶט/ נתן אלתרמן
אליעזר בן יהודה/ ירון לונדון
הרצל (וכל האדונים הנכדים) והבלדה על משה יואל סלומון/ טהרלב
טרומפלדור (בגליל בתל חי)/ אבא חושי
אבשלום/ אריק אינשטיין? שלום חנוך? בועז דודיזון? אורי זוהר? שיסל? כולם ביחד, כל אחד לחוד?
אליפלט שיר על חיילים. אפשר להגיד שגם השיר על טרומפלדור. שירים על חיילים הזכרתי. כאלה יש רבים, בהחלט ז'אנר מכובד. מה לעשות כשכותבים על מלחמות כותבים בדרך כלל על גברים. כי הם הגיבורים שם. אם מזכירים נשים הן ברקע. הן הולכות דומעות לכרם בזמן שהגברים יוצאים לקרב, הן נשארות מאחור ומתפללות שהוא רק שכח, או מחכות לו בשיער ארוך שישוב.
שירים על אישים, בסדר. גם יש הרבה. מה עם מונטיפיורי? גם שיר נהדר. ודיו לסוסים אמר!
לא לזה התכוונתי. התכוונתי ששרים על נשים בכלל, על המין הנשי, על האשה כמושג כללי, על נשים כנשים.
(אבשלום יופי של שיר, אוהב מאד. למה לא עכשיו מה שבטח יבוא מחר. זה נכון, באמת למה לא. גם אני שואל. אבל זה הז'אנר של "יש לי פה לחן, תכתבו צ'יק צ'ק מילים". שזה ז'אנר מעולה לגמרי. ונולדו ככה שירים טובים. אבל גם לא לזה התכוונתי)

דקל נור*

Well-known member
לא הייתי רוצה לעבוד במקום עבודה שנשלט עי מין אחד. חייבים את האיזון. אני נמצאת בקבוצת ריקוד חובבת ולא מזמן אורגן נופש לנשים בלבד. ויתרתי כי זה היה מעל ליכולתי להיות ככ הרבה זמן עם נשים בלבד.

סופהו 1

Well-known member
אליפלט שיר על חיילים. אפשר להגיד שגם השיר על טרומפלדור. שירים על חיילים הזכרתי. כאלה יש רבים, בהחלט ז'אנר מכובד. מה לעשות כשכותבים על מלחמות כותבים בדרך כלל על גברים. כי הם הגיבורים שם. אם מזכירים נשים הן ברקע. הן הולכות דומעות לכרם בזמן שהגברים יוצאים לקרב, הן נשארות מאחור ומתפללות שהוא רק שכח, או מחכות לו בשיער ארוך שישוב.
שירים על אישים, בסדר. גם יש הרבה. מה עם מונטיפיורי? גם שיר נהדר. ודיו לסוסים אמר!
לא לזה התכוונתי. התכוונתי ששרים על נשים בכלל, על המין הנשי, על האשה כמושג כללי, על נשים כנשים.
(אבשלום יופי של שיר, אוהב מאד. למה לא עכשיו מה שבטח יבוא מחר. זה נכון, באמת למה לא. גם אני שואל. אבל זה הז'אנר של "יש לי פה לחן, תכתבו צ'יק צ'ק מילים". שזה ז'אנר מעולה לגמרי. ונולדו ככה שירים טובים. אבל גם לא לזה התכוונתי)
"לא כל כך עולים בדעתי שירים שנכתבו על גברים, לא על גבר מסוים ובטח לא בכלל".

ואני, בגלל המשפט הנ"ל, בסך הכל ניסיתי להזכיר לך שיש שירים שנכתבו אל ועל גברים.
חיילים, לא טוב. אישים, בסדר.
מה עם אבריימלה מלמד?
:giggle:
הבנתי. יש יותר שירים "סתם" אל ועל נשים.

למעלה