נשים על מזבח הפוליטיקה? (הודעה עם אג'נדה)

נשים על מזבח הפוליטיקה? (הודעה עם אג'נדה)

פתחתי היום את ידיעות השרון וראיתי להפתעתי, במודעה של יד לבנים, פרסום לקורס "העצמת נשים לתפקידי ניהול ומנהיגות" שמעביר, אחד, ד"ר עודד קרבצ'יק. האמת? די הופתעתי. ולא רק - גם די כואב לי שתחום נשים נופל על סוג כזה של פוליטיקה בין מרכזי פעילות, שמתחרים אחד בשני במקום לייצר שת"פ. יד לבנים, בקורס המופרך (בעיני) הזה, מתחרים במועצת נשים שמציעה קורסים דומים....למה? ספציפית לגבי הקורס: אם יש משהו שנראה לי לא מקצועי באופן מעורר חלחלה, זה גבר (שאין עוררין על מעלותיו, יהיה אשר יהיה - רק שאין לכך קשר לאי-התאמתו) שמעביר קורס העצמת נשים. מאחר ולמידה נעשית במס' רבדים - יש להתייחס לכולם. ובעיקר - בעצמת נשים - למגדרי-תרבותי. כשבאות נשים להתייעץ איתי על בחירת קורסי העצמת נשים (ובאות די הרבה), אני ממליצה בחום להימנע ככל האפשר מקורסים המונחים ע"י גברים. מניסיון רב שנים בתחום, יש אכן התלהבות, לעיתים אף התלהבות אישית מהמנחה, יש הבנה (קוגניטיבית) - ואין הטמעה. ההטמעה נופלת ברווח שבין הגבר לאישה. טוב, זה ניחא - ראיתי כבר שיבוצים תמוהים מקצועית בימי, כמו גם פערים בין הכותרת לסֶטִינְג (קורס שמבטיח הבטחה בומבסטית כמו העצמה "לתפקידי ניהול ומנהיגות", צ"ל בין 100-240 שעות, לא 24 שעות). הייתי שמחה שמישהו יענה / תענה על זה, ולא ברמת תשובה של "מרכזי פעילות שונים" וכיו"ב. וגם, אם מציעים קורס כזה, הרי שמועצת הנשים היא הגורם המקצועי שיכול היה לייעץ מקצועית. מדוע קשה לפעול בשיתוף פעולה? הקורסים של מועצת נשים מתקיימים בספריית השחר. יד לבנים יכולים "לאמץ" את קורס ההעצמה של מועצת נשים, ובאה לציונה גואלת. מעולם לא התלהבתי ממרבץ החוגים האקלקטי ביד לבנים. המודעה היום לא עשתה להם חסד בעניין זה. מי שמחפשת קורס העצמת נשים - מוזמנת לשאול ואמליץ בכייף, מלבד הקורסים של מועצת נשים, על מגוון רב של אפשרויות בכל חלקי הארץ (למען הגילוי הנאות - אני מרכזת תחום נשים בתפנית ומרצה במס' מכונים - אולם תחום המלצותי רחב ורב, בכל הארץ והרבה מעבר למכונים שמעורבת בפעילותם). כאשה, כמי שמבינה עניין וכתושבת, הייתי שמחה אם התחרות האבסורדית הזו תבוטל וקורסי העצמת נשים לקהל הרחב - שהם קורסים חשובים מאוד בעיני, המפורסמים תחת הלוגו של העירייה, יהיו כאלו שבנויים בראייה מקצועית רחבה ושל מועצת הנשים העירונית.

סמאילי

New member
כבר מזמן ראיתי מודעות לקורס העצמת נשים

ברעננה כשהמנחים / המורים / המדריכים הם גברים.
וזה די מפליא / תמוה בעיניי (תחשבו על זה טוב - זה אפילו די אפסורד, לא? חסר הגיון לחלוטין...).
האם גם במקרה הזה מדובר על מנחים ממין זכר? http://www.kishurim-center.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=393289 חבל...

לא, מכון כישורים-קישורים הוא מכון להעצמת נשים

אני מרצה במסגרת המכון אולם לא ברעננה (אין נביאה בעירה). המכון עובד עם מועצת נשים מזה מס' שנים. בקורסי אימון של המכון יש מס' גברים, ולעיתים בשיעורים ספציפיים בנושאים בין-מגדריים (גברים שעברו הרבה בדיקות והתנסויות). בכל קורס יש מגוון מנחות לצד מנחה מלווה - מודל מקצועי נכון בעיני עם "מודלינג" של סגנונות מועצמים שונים (אני רואה במודל המנחה הסוחפ/ת היחידי/ה בקורס מקצועי רב תחומי - מודל בעייתי). מבין האופציות - ממליצה על קישורים, בחום.

ATAF151

New member
צריך קורס להעצמת אנשים

צריך לבטל את כל הקורסים להעצמת נשים ולעשות קורסים להעצמת אנשים. לא צריך לפסול אדם רק בגלל שיש לו איבר מין כזה או אחר. אם כבר אפשר לעשות קריטריונים שיוויוניים שמבוססים על עדיפות לשכבות מצוקה למשל. והמרצים של קורס כזה יכולים להיות נשים וגברים כאחד. ראו למשל את הטעות שעשו עם עולי אתיופיה, שם השקיעו בכל מיני קורסים להעצמה בעיקר לנשים, והגברים נשארו מאחור. מה שפגע בסופו של דבר גם בגברים וגם בנשים האתיופים.

למעלה