נשים קונות כמלקטות וגברים כציידים

siv30

New member
נשים קונות כמלקטות וגברים כציידים

כתבה במעריב : http://images.maariv.co.il/channels/4/ART/541/607.html "גברים, טוען הפסיכולוג, נוהגים לקנות כציידים, ואילו נשים כמלקטות, מה שהופך אותן לרוכשות מתוחכמות ויעילות יותר. הגברים התרגשו בכל פעם שנתקלו במציאה ורכשו אותה מייד, בעוד הנשים היו סבלניות יותר" "קניות עם בן או בת המין השני הוא החלק הגרוע ביותר בשופינג. החלק המענג ביותר הוא איתור מציאות."

beky1

New member
../images/Emo25.gifולשם הרחבה ראי את

הצגת היחיד של קושניר המבוססת כולה על הנחה בסיסית זו. ואם ראית את ההצגה את לא יכולה להסתייג ממה שנאמר שם כי הרוב הוא נכון, ובגלל שכך ההצגה כל כל מצליחה.

שש שבע

New member
תמיד היה יותר כיף לקנות עם אישה אחר

אחרת, חברה, בת אחות, עם הבעל? זה מעצבןןןןןןןןןן.

A l i c e11

New member
מי הולכת עם הבעל לקניות ../images/Emo35.gif

בעלי כל כך חסר סבלנות ישר הוא מתחיל עם התנאים והטענות שלו והרי לכם מבחר מנצח:
למה את צריכה לקנות את זה, יש לנו כבר כזה מהסוג הזה והזה...
אולי נלך כבר הביתה? יש שידורי כדורסל/ כדורגל/ כדור יד/ כדור עף /טניס /בלט/ רקודי בטן/ רקודי עם (מחק את הלא נכון) בטלווזיה...
את רוצה שניסע מרחק של 60 ק"מ רק לקנות כד ? יצאת מדעתך?
אבל שבוע שעבר היינו בקניון XXX מה יש לנו לחפש שם עוד פעם? החנויות שם לא השתנו. ככה הוא יכול להמשיך ולהוציא את הרוח מהמפרשים גם לאישה הדבקה ביותר במטרתה.

beky1

New member
../images/Emo77.gifאבל מה לעשות לפעמים

אין ברירה אז עושים רשימת קניות מסודרת המקובלת על שני הצדדים ונוהגים לפיה , גם מונע מריבות וגם חוסך הוצאות מיותרות. גם אם קונים משהו שאינו מתוכנן אבל בגבול הסביר , סביר להניח שבן הזוג מקסימום יתלונן אבל לא ימנע את הקניה. כך לפחות אני עושה , במקרה הקיצוני שלחו את הבעל לעשות קניות אבל עדיין עם רשימה מפורטת ומדוייקת.

רק מניסיוני האישי...

אני הולכת לקנות עם בעלי וגם בלעדיו ולגבי כל ההערות של "מה את צריכה את זה"... לפעמים מצאתי שיש משהו במילים האלה... הם,הגברים, לא תמיד טועים... כשאני דבקה במטרתי אני לא שומעת דעות של אחרים אם אני "דבקה" במטרתי דעות אחרות לא רלוונטיות... אם אני מחפשת עוד דעות...אז דעתי עדיין לא ברורה, לי עצמי... ואז, אני גם מקשיבה, לא רק שומעת, כי יכול להיות שפיספסתי משהו, ומישהו שם אומר לי משהו מאווווד חשוב שבת שלום

tipid

New member
אני אם חד הורית משנת 1977 כך שאני

לא נתקלת בבעיה הזו. אבל בשנות נישואי היתה לא את הבעיה הזאת כי בן זוגי לשעבר עשה אך ורק מה שאימא שלו אמרה ואז היא עמדה לי על הראש ,אך אני לא נכנעתי ואמרתי גם לה וגם לו שאני כבר עברתי את גיל 18 זה אמנם לא עזר לי .כי זה לא התחיל בקניות אלא בחיי היומיום וזה היה ההקש שבר את נגמל בחיי הנישואין שלנו.

shandy

New member
אני אוהבת לקנות ../images/Emo9.gif

אני אוהבת לשוטט בקניונים ובשווקים אוהבת לפשפש בדוכנים לעיתים אני קונה כציידת ולעיתים כמלקטת ( האם זה אומר משהו על המיניות שלי?)
לפעמים אוכלת אותה בגדול, ולפעמים מרויחה, אבל עצם החיפוש......הנאה צרופה

siv30

New member
גמני, גמני חולה על שיטוטים בקניונים

תנו לי 3 שעות לנקות את הראש בין מדפי החנויות של הקניונים ועשיתם לי את השבוע. זה לא קורה הרבה כי אין לי זמן אבל לפעמים, בגנבה ובחטף אני מנצלת רגע של חוסר תשומת לב ויוצאת לשוח.. אני חוזרת אדם שונה לחלוטיןןןן...

שש שבע

New member
זה משהו בגנים הנשיים כמן שאמרתי

גם אני אוהבת לעשות שופינג (שו שורוק פ' רפויה, מלשון לשוף...יעני שופו, הביטו וראו, עושים שופינג SHOFING ואחר כך אם בא גם קונים ׂ

siv30

New member
חייבת להודות

שנראה שזו בעיה חוצה גבולות, חובקת תרבויות ואוכלוסיות. נראה לי שרבות מהנשים סובלות מהחמה שחושבת שהיא יודעת יותר טוב מהכלה מה טוב לבן שלה גם אם הוא לפעמים חושב אחרת. ראי הודעתה של אליס כאן בעמוד, נראה לי תסמינים דומים רק שאליס עדין נשואה ועוד סובלת. תודה על השיתוף

shandy

New member
גברים של אמא

אתם חושבים כי האמהות מחנכות אותם להיות תלותים בהם, או שזה משהו בגנים. יש לי חברה עם 4 בנים, ומאז שנולדו תמיד היתה אומרת בבת צחוק, אני כבר מעכשו שונאת את הכלות העתידיות שלי

boon2

New member
עד כדי כך גרוע?

זה נשמע כמומשפט מספר של בניה סרי

shandy

New member
מה אתה אומר בנידון

אתה לא חייב לקחת את זה אישי, רק אם תרצה

boon2

New member
הכל, בסופו של דבר אישי, את יודעת

אבל לענין, אני נוטה לבטל את ענין ההכללות בנושא הקשר בין נשים לבין הנטיה לקניות אבל אני מסכים עם ההבחנות הדקות בין סיגנונות תהליך הקניה - גברים ציידים (נו, אז מה עוד חדש) ונשים מלקטות, זה לדעתי די סביר. היות ומספר משתתפות דברו על חוויותהן האישיות ונסיונן האישי, אשמח לתרום מעט על עצמי. אני עברתי שתי תקופות. הראשונה, בה התנהגתי כ"גבר ישראלי טפוסי" המתואר כאן (שונא קניות), והשניה שבאה גם בגלל אילוצי החיים, אתן יודעות, הפכתי למומחה ל- SHOPPING (אפילו במונחים נשיים). ואם אתן שואלות, אני ממליץ על קניון רמת אביב, קניון רננים וקניון ערים בסדר היורד הזה [רק כדי למנוע אי הבנות ברצוני להצהיר שאין לי מניות באף אחת מחברות שהנ"ל בבעלותן וגם לא קרובים בין בעלי החנויות]. מה שכן אשמח להודות שכמו רבות מכן, גם אני יוצא למסעות קניות בזמנים שקשה לי אבל בשום אופן לא תתפסו אותי אוכל קילו גלידה ישר מהקופסה.

שש שבע

New member
אני כבר חמות

איזה כיף שהיא מטפלת בבן שלי? למה אני צריכה לטפל בו כל החיים? מה אני לא צריכה לעשות דברים אחרים?

tipid

New member
תשובה לגברים של אמא.

אין לי מידע אבל במקרה שבו אני נתקלתי בו זה היה שהאמא של בעלי היתה השולטת והקובעת ושהתחתנתי היא גם ניסתה לשלוט עלי ולא רק בקניות .היא ממש רצתה שאני אהיה השיפחה שלה ושאני אעזוב את מקום העבודה שלי אני עבדתי בעירית רמת-גן במחלקה המשפטית אחראית על הספריה המשפטית ולאחר הלידה של הבן הבכור היא דרשה שאני אעזוב את העבודה . כמו כן רצתה שאנתק את היחסים עם הורי. ובעלי קודם היתה חשובה האימא ואחר כך הילדים.

שש שבע

New member
אצלנו זה הולך ככה

הוא רואה שאני בוחנת משהו "רוצה את זה? קחי כבר" משווה בין שני פריטים "למה את צריכה להסתכל כל כך הרבה, קחי כבר משהו, חבל על הזמן" אחרי שאנחנו יוצאים "כמה כסף את חושבת שחסכת כשבדקת כל כך הרבה? עשרה שקלים? עשרים? זה שווה את המאמץ?" זה בקניות בסופר, אני לוקחת אותו, כי מישהו צריך לסחוב, אני לא סוחבת....וחוץ מזה, אין לנו כל כך הרבה זמן בחד, אז לפחות את הקניות לשבת אנחנו מנצלים לענין. אם הולכים לקנות משהו אחר הוא שואל "כמה זמן?" מגיעים למקום,, מחפש כסא לשבת, יושב בשקט, או עונה לסלולארי, ,מה אתה אומר? זה או זה?" אני שואלת "קחי את שניהם" הוא אומר, ,בשביל מה אני צריכה את שניהם?" "לא יודע, אולי תתחרטי שלא לקחת את השני..." אז לקניות כאלה אני לא לוקחת אותו יותר, אני הולכת לבד, או עם חברה או עם בת. קניות ממש גדולות כמו ריהוט, אני הולכת איתו, הוא מפנה לו זמן, ובגלל שמדובר בסכומים ממש גדולים, הוא מקדיש קצת יותר זמן, טוב, קנינו, ראינו את אותו פריט במקום אחר שמשום מה לא בדקנו "מענין כמה הם מוכרים את זה שם" "קנית כבר, אם זה יותר זול מה תעשי תחזירי? אם יותר יקר, יש לך זמן לבזבז גם אחרי הקניה? כבר בזבזנו מספיק זמן..." הולכים עם הילדים לקנות נעלים, הילדה אוהבת רק את הזוג היקר ביותר בחנות "השתגעת? למה שאוציא 400 ש"ח על זוג נעלים שהילדה תנעל במקרה הטוב 3 חודשים?" אני שואלת "אבל היא לא אהבה משהו אחר" הוא עונה ,אז מה? נחפש בעוד חנות..." וככה אני גוררת אותו לעוד חנות, ובד"כ מוצאים משהו אחר וחמוד, שהיא אוהבת בחצי מחיר, ואפילו פחות..." "הנה הרווחת מאתים ש"ח ברבע שעה" אני אומרת לו ... והוא צוחק עלי "אני יכול להרויח הרבה יותר אם לא נקנה כלום, לא נאכל ולא נשתה..." בקיצור, אצלו קניה, זה רע הכרחי, הוא לא יודע מה זה כיף בקניות, לא איכפת לו להוציא כסף הוא לא קמצן בכלל , מוציא מתי שצריך כמה שצריך, ואפילו יותר, אבל קניות? הן לא עושות לו את זה, כנראה שזה משהו בגנים הנשיים. מישהו מהעבודה שלו ניסה ללמד אותו איך לקנות "אל תיקח את אישתך, אם היא מבקשת מפריט מסוים שש, תקנה חמש, היא לא תרגיש..." ועוד כמה עצות כאלה בעלי התחיל לצחוק "אצלי זה הפוך, אומרת לקנות שש, אני קונה שבע, שלא יחסר ותשלח אותי עוד פעם לקנות...." מישהי שהכירה אותו עוד לפני שהתחתנו אמרה לי "אל תנסי לשנות את החלק הזה שבו, את לא יודעת מה את מרויחה " טוב, אני דוקא כן, כי קמצנות עושה לי רע, ואילו היה לי בעל שמתחשבן איתי על כל פרוטה, הייתי מתגרשת ממנו מזמממממן.

למעלה