אצלנו זה הולך ככה
הוא רואה שאני בוחנת משהו "רוצה את זה? קחי כבר" משווה בין שני פריטים "למה את צריכה להסתכל כל כך הרבה, קחי כבר משהו, חבל על הזמן" אחרי שאנחנו יוצאים "כמה כסף את חושבת שחסכת כשבדקת כל כך הרבה? עשרה שקלים? עשרים? זה שווה את המאמץ?" זה בקניות בסופר, אני לוקחת אותו, כי מישהו צריך לסחוב, אני לא סוחבת....וחוץ מזה, אין לנו כל כך הרבה זמן בחד, אז לפחות את הקניות לשבת אנחנו מנצלים לענין. אם הולכים לקנות משהו אחר הוא שואל "כמה זמן?" מגיעים למקום,, מחפש כסא לשבת, יושב בשקט, או עונה לסלולארי, ,מה אתה אומר? זה או זה?" אני שואלת "קחי את שניהם" הוא אומר, ,בשביל מה אני צריכה את שניהם?" "לא יודע, אולי תתחרטי שלא לקחת את השני..." אז לקניות כאלה אני לא לוקחת אותו יותר, אני הולכת לבד, או עם חברה או עם בת. קניות ממש גדולות כמו ריהוט, אני הולכת איתו, הוא מפנה לו זמן, ובגלל שמדובר בסכומים ממש גדולים, הוא מקדיש קצת יותר זמן, טוב, קנינו, ראינו את אותו פריט במקום אחר שמשום מה לא בדקנו "מענין כמה הם מוכרים את זה שם" "קנית כבר, אם זה יותר זול מה תעשי תחזירי? אם יותר יקר, יש לך זמן לבזבז גם אחרי הקניה? כבר בזבזנו מספיק זמן..." הולכים עם הילדים לקנות נעלים, הילדה אוהבת רק את הזוג היקר ביותר בחנות "השתגעת? למה שאוציא 400 ש"ח על זוג נעלים שהילדה תנעל במקרה הטוב 3 חודשים?" אני שואלת "אבל היא לא אהבה משהו אחר" הוא עונה ,אז מה? נחפש בעוד חנות..." וככה אני גוררת אותו לעוד חנות, ובד"כ מוצאים משהו אחר וחמוד, שהיא אוהבת בחצי מחיר, ואפילו פחות..." "הנה הרווחת מאתים ש"ח ברבע שעה" אני אומרת לו ... והוא צוחק עלי "אני יכול להרויח הרבה יותר אם לא נקנה כלום, לא נאכל ולא נשתה..." בקיצור, אצלו קניה, זה רע הכרחי, הוא לא יודע מה זה כיף בקניות, לא איכפת לו להוציא כסף הוא לא קמצן בכלל , מוציא מתי שצריך כמה שצריך, ואפילו יותר, אבל קניות? הן לא עושות לו את זה, כנראה שזה משהו בגנים הנשיים. מישהו מהעבודה שלו ניסה ללמד אותו איך לקנות "אל תיקח את אישתך, אם היא מבקשת מפריט מסוים שש, תקנה חמש, היא לא תרגיש..." ועוד כמה עצות כאלה בעלי התחיל לצחוק "אצלי זה הפוך, אומרת לקנות שש, אני קונה שבע, שלא יחסר ותשלח אותי עוד פעם לקנות...." מישהי שהכירה אותו עוד לפני שהתחתנו אמרה לי "אל תנסי לשנות את החלק הזה שבו, את לא יודעת מה את מרויחה " טוב, אני דוקא כן, כי קמצנות עושה לי רע, ואילו היה לי בעל שמתחשבן איתי על כל פרוטה, הייתי מתגרשת ממנו מזמממממן.