נשים רוצות להיות מוטרדות

dardas3

New member
נשים רוצות להיות מוטרדות

אני מניחה שכבר יצא לכם לראות את ההודעה (בדף הבית או בפורום פמיניסטיות) "נשים רוצות להיות מוטרדות בעיקר ע"י גברים יפים" אבל בכל זאת הייתי רוצה להסב את תשומת לבכם... קצת התבלבלו שם הגבולות בין מחמאות לבין הטרדות (אני בעצמי עוד לא בטוחה במה שנחשב הטרדה ואיפה עובר הגבול..) הייתי שמחה אם אנשים קצת יותר מבינים ובעלי נסיון היו משתתפים בדיון כדי לעשות קצת סדר... (נשים רוצות להיות מוטרדות....יש לי צמרמורת) שלכם, דרדס.

שלום לך דרדס

אולי המאמר הזה יעזור לך להבין את ההבדל. אתה מוזמן להמשיך ולדון בנושא אם אתה מעוניין, אחרי קריאת המאמר או מאמרים נוספים במדור שלנו העוסק בהטרדה מינית.

קורונאך

New member
שאלה

בעקבות קריאת המאמר שצורף יש לי שאלה: אפשר בעצם לומר שאין בחורה או אשה שזה לא קרה לה, כלומר שלא עברה הטרדה מינית. שריקות, נעיצת מבטים או זריקת הערות, זה דבר שקורה לכל אחת שעוברת לפעמים ברחוב וכל מיני טיפוסים נטפלים אליה. צריך בעצם להיות סגורה בתוך בועה כדי שזה לא יקרה. נכון?

השאלה את מי לסגור בבועה ...

את החינוך של החברה שלנו אפשר ורצוי לעשות, בכדי להסביר שההתנהגות הזו בלתי נעימה, מביכה ומשפילה, לפחות בעיני חלק מהנשים בגילויים היותר "קלים" שלה ומאוד פוגעת אצל כל אישה, בגילויים היותר חמורים שלה. אני לא חושבת שנשים צריכות לסגור עצמן בבועה כדי לא להחשף להתנהגות הזו אבל זו משימה שלנו כחברה לקדם את ההבנה שההתנהגויות האלה מיותרות. יש דרכים להביע חיבה והערכה לחיצוניות של אדם, בלי לגרום לו להרגיש מושפל ומובך. לא ככה
?

קורונאך

New member
מסכימה איתך בהחלט

זה בהחלט היה יכול להיות אפשרי אם לא היו מחנכים את אותם גברים שהזכרתי, שהאשה היא לא יותר מאשר אובייקט. הלוואי שהיה כל כך קל לשנות את העולם. אבל המציאות היא שיש יותר מידי גברים כאלה שחושבים שאם הם לא ישרקו לכל בחורה שעוברת ברחוב ולא יזרקו לה הערות משפילות, זה יעשה אותם פחות "גברים". חבל שזה ככה אבל זו המציאות.

מציאות היא משהו גמיש בסופו של דבר

ואם אנשים יתחילו להיות יותר ויותר מודעים לעניין, יחנכו את ילדיהם אחרת, המציאות תשתנה. כאשר התנהגות כזאת למשל תהיה מקושרת למאפיינים חברתיים שליליים, לא במהרה ינקטו בה גברים שלא רוצים שישייכו אליהם מאפיינים כאלה. וזה, כך נדמה לי, כבר מתרחש.

למעלה