נשים - תחרות הנבחרות - היום הראשון

cubano1

New member
נשים - תחרות הנבחרות - היום הראשון

בפינת הזעזוע היומי - נבחרת רומניה.
זה לא חדש שלנבחרת רומניה אין שום עומק, ואין לה מרחב תמרון כשמדובר בפציעות.
זה גם לא חדש שבתחרות שבה נדרשת טיפה של עומק כמו המוקדמות (5 מתעמלות, 4 ציונים) הם נוטים להפחיד קצת בשנים האחרונות עם תוצאות שמעידות שאולי המעמד העקבי שלהן בתור אחת מ 4 הנבחרות החזקות בעולם מעורער.
והיום זה קרה - הגרלה קשה (הקבוצות הראשונות מקבלות שיפוט חמור וקפדני יותר) יחד עם יום גרוע ליורדאקה ושאר המתעמלות.
ואף על פי שזה עדיין לא רשמי - רומניה שביעית כרגע, וארה"ב וסין יעברו אותה בוודאות - מה שיותיר אותה מחוץ ל 8 הנבחרות שיעלו לגמר. בנוסף - יורדאקה שהיתה אמורה להתחרות על מדליות בקרקע ובקורה לא העפילה לגמרים הללו (נפלה מהקורה, ותרגיל קרקע סביר, שיחד עם שיפוט קשוח מותיר אותה מאוכזבת. היא תעפיל לגמר הקרב רב ותנסה אולי למחוק את הנאחס של היום ולהאבק על מדליה - אבל ההלם והזעזוע ישקעו מחר בגלזגו ובבוקרשט, ונבחרת רומניה תצטרך לעבוד קשה בשביל להעפיל לאולימפיאדה דרך ה test event באפריל - דבר כמעט בלתי נתפש.

הרוסיות, הודות לסבב מדהים על המקבילים וסבב טוב מאד על הקורה מובילות את התחרות, ונראות טוב. הן אספו 60+ נקודות על המקבילים, וכרגע יושבות במקומות 1-2-3-5-8
כמובן שרק שתי מתעמלות יכולות לעלות לגמר מכל מדינה - ורוסיה תשלח את ספירידונובה ואת קומובה. פאסקה שסיימה שלישית לא צריכה להיות מאוכזבת מדי - היא בכלל מתמחה בקפיצות, ועומדת שם כרגע ראשונה עם מקום מובטח בגמר.
קומובה ותותחליאן ניצבות במקומות 2 ו 3 בקורה עם אותו ציון (14.533). הציון לא אמור להספיק לגמר על הנייר, אבל אם השיפוט ימשיך באותה מתכונת, אז יש סיכוי - נצטרך לעקוב מחר - יהיה קרוב.
הבריטיות שניות עם תחרות מאכזבת יחסית - נפילה של רבקה דאוני מהמקבילים - מכשיר שהיתה מועמדת לגמר עליו, ואחותה הצעירה אלי שהיא תקוות הקרב רב הבריטית נפלה מהמקבילים ורשמה ציון של 12.133 מה שדרדר אותה מאד בדירוג למקום ה 11. וגם אם אחרי מחר היא תהיה בתוך 24 הגדולות, היא ניצבת שלישית מבין הבריטיות - כלומר לא אמורה לעלות לגמר בגלל שרק שתי בריטיות יכולות להעפיל לגמר - אלא אם כן אחת מהשתיים "תחלה" באופן מסתורי... דאוני הצעירה נראית טוב לגמר הקפיצות, שם היא ניצבת שניה עם תוצאה שמתקרבת ל 15 נקודות. זה אמור להספיק לגמר.
איטליה הפתיעה לטובה עם המקום ה 3, עם הופעה מצוינת של כמעט כולן. אין פה כוכבות, ולמעט סיכוי סביר לאריקה פסאנה להעפיל לגמר הקרקע, כנראה שלא נראה איטלקיות בגמרים על המכשירים. קרלוטה פרליטו וונסה פרארי ניצבות לעת עתה במקומות 9 ו 10 בקרב רב עם תוצאה זהה של 55.655 ושתיהן נראות בתמונה להעפלה לגמר הקרב רב.
יפן וקנדה ניצבות במקומות 4 ו 5, וברזיל בסיטואציה בעייתית מאד - שכן ארה"ב וסין יעקפו אותה - מה שיותיר אותה במקום ה 8. הן צריכות להתפלל שצרפת, גרמניה או בלגיה או הולנד או אוסטרליה לא יצליחו גם הן לעבור אותם - אזי הן תצטרכנה להלחם באפריל בטסט איוונט בשביל להעפיל לאוליפיאדה בריו.
הברזילאיות היו זוועה על המקבילים וזה הוריד אותם בדירוג. לטיסיה אוליביירה ופלאביה סראייבה הצעירות מובילות בקרב הברזילאיות, וצפויות להעפיל לגמר הקרב רב ולהשאיר באולם האימונים את הותיקות דניאלה היפוליטו וג'ייד ברבוזה.

מעבר לכך - צו'סוביטינה לא תהיה בגמר הקפיצות - היא שביעית כרגע, ומחר צריכות רק שתי בנות לעבור אותה בשביל לדחוק אותה מחוץ לגמר. צ'וסו תצטרך לנסות להעפיל לריו דרך ה test event

אוקראינה - פעם מעצמת התעמלות - והיום עם נציגה אחת - אנגלינה קיסלה - שנמצאת במקום ה 40 בתחרות הקרב רב - נפילה כואבת

וצוף פלדון הישראלית - סניורית שנה ראשונה - אליפות עולם ראשונה - נמצאת במקום ה 50 אם תוצאה של 48.232. אני בטוח שהיא קיוותה לקצת יותר - היא מתעמלת יפה ומרשימה, אבל דרגות הקושי שלה לא מספיקות בשביל תחרות בסדר גודל כזה. נקווה לראות התקדמות בשנה הבאה.

cubano1

New member
אופס... סיכמתי את היום מוקדם מדי

יש עוד קבוצה היום.

trilliane

Well-known member
מנהל
הרומניות נפלו בכל מה שרק אפשר...

מהמקבילים, מהקורה... אחת מהן נפלה על המזרן בסוף תרגיל הקרקע... וזה לא שהן הבריקו בתרגילים שבהם לא נפלו. הן ממש לא היו זקוקות ל"עזרה" מהשופטות כדי לקבל ציונים נמוכים; הן נראו רע מאוד בזכות עצמן.

trilliane

Well-known member
מנהל
צוף בקרקע (לצלילי "לו הייתי רוטשילד"
) קושי 4.9 ביצוע 7.3

cubano1

New member
תודה על כל הקישורים!

לא תחרות אידאלית בשבילה
אבל הממל שלה בקרקע (דאבל ספין עם רגל למעלה) אחד היפים!

אני חושב שהיא התחילה את התחרות על הקורה בזהירות יתר והיתה שמרנית
הקפיצות שפגט לא בשפגט מלא, היא מהססת - לפעמים חוסר בבטחון עצמי הוא האויב הגדול ביותר - אף על פי שגם בטחון יתר יכול להיות מסוכן - בכל אופן - זה היה חשוב מאד לנסיון שלה, ונקווה שמכאן היא רק תשעט קדימה

zuxitani3

New member
אני אוהבת את הסייד סומי שלה

נראה מאוד יציב אפילו יותר מזה של מתעמלות יותר בכירות (לא ראיתי אותה כאן אבל ראיתי אותה במקומות אחרים).

trilliane

Well-known member
מנהל
נהניתי מתרגיל הקרקע של אפנסבה

אני לא יודעת לשפוט פסים אקרובטיים, אבל צורם לי שביניהם מתעמלות רבות נראות כאילו הן רק מנסות "להעביר את הזמן", לא פעם תוך כדי שלל נפנופי ידיים מביכים... לכן תמיד נעים לעין (לפחות זו שלי) לראות מתעמלת שמתנועעת בגמישות, קלילות וחינניות חתולית.

cubano1

New member
היא אלופת עולם לשעבר בקרקע

דווקא זה תרגיל פחות מוצלח בעיני - אבל הכל יחסי - היא אכן יודעת לרקוד, יש תמה שמלווה את כל הכוריאוגרפיה וזה מאד מתאים למוסיקה - ואלה דברים שלצערנו לא מוצאים אצל רוב המתמעלות.

מה זה הקעקוע הזה? היא התבלבלה וחשבה שהיא ב NBA....
יותר ויותר מתעמלים מופיעים עם קעקועים עצומים על כל הזרוע וכד' - האופנה חוצה ענפי ספורט

trilliane

Well-known member
מנהל
הקעקוע היה הדבר המכוער היחיד בהופעה שלה... היא נראתה נהדר

מכל בחינה (אפילו את התסרוקת אהבתי; השקיעה בצמות יפות בזמן שיותר ויותר בנות מסתפקות בקוקו מרושל משהו). ההתאמה למוזיקה (ובחירה טובה במוזיקה!) הייתה מהנה מאוד. פשוט נהניתי לראות אותה על המשטח לא רק בפסים אלא גם ביניהם, ממש תרגיל שלהם חלק וזורם. מה חבל שזה לא שכיח בימינו.

Tammie

New member
היא יודעת לרקוד, אין ספק

אבל הפנים שלה נראים כאילו היא לא רוצה להיות שם בכלל.
מבחינתי זה הדבר שהכי חסר, מתעמלות שיודעות לחייך או להכניס הבעות פנים שמתאימות לריקוד שלהן.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא קיבלתי רושם כזה מהפנים שלה. היא נראתה לי לגמרי שם.

לא חיוכים מאוזן לאוזן (סטייל סימון ביילס או שון ג'ונסון, ואני מתה על שתיהן ומאוד אוהבת מתעמלות חייכניות באופן כללי) אבל היא גם לא נראתה סובלת (בטח שלא יחסית לחברותיה לנבחרת...).

Tammie

New member
זה לא עניין של רק לחייך, הבעת פנים תלוית מוזיקה וריקוד

זה בדיוק הצד הארטיסטי שמאוד חסר לי בהתעמלות היום, גם בקורה זה בולט לי מאוד.
&nbsp
אני זוכרת ראיון דוקומנטרי עם אולגה קורבוט שהיא תיארה שהיא הייתה צריכה לשבת שעה מול המראה ולחייך.
הסיפור שלה היה די נוראי (היא אמרה שבסוף היא כבר הייתה בוכה מכאב אבל ממשיכה לחייך...) אבל הנקודה היא שבצורה מזוויעה שמו דגש על הארטיסטיות.
אם תראי רקדנית רוקדת הפנים שלה תמיד יביעו משהו. זה יכול להיות חיוך, זה יכול להיות רגש אחר, אבל משהו.
היום בהתעמלות פשוט מפספסים את זה לחלוטין. הן רוקדות, אבל הן לא מביעות שום דבר בריקוד שלהן כי הוא לא מעניין אותן. לכן לא משנה כמה חוקים ותקנות יכניסו בחוקה, זה עדיין לא יראה זה.
&nbsp
ורק כדי להסביר את הנקודה, קטע בלט (שלדעתי הוא מהמם בכלליות אבל אתם לא חייבים לראות הכל
) בתחילת הריקוד יש שם כמה שניות שהיא לא עושה שום דבר קשה, היא פשוט עומדת שם. אבל כמות הרגש שיוצאת לה מהפנים היא אדירה. רק המבט שלה מספר כל כך הרבה על הקטע שהיא הולכת לרקוד. על זה אני מדברת.
https://www.youtube.com/watch?v=ql3o-1eSdbQ
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מבינה ומסכימה כשמדובר במחול (ואני מ-א-ו-ד אוהבת מחול)

אבל זה לא המצב כאן. אני גם מסכימה איתך שהיא לא "שיחקה" את התרגיל, וזה היה יכול להוסיף; אבל זה לא הפריע לי.

zuxitani3

New member
הן לא רקדניות

ואני לא מבינה למה מתעקשים לדחוף אותן למשבצת הזו.
כל רקדנית דרג ז' עושה סיבובים וקפיצות הרבה יותר מוצלחים מהן וזה לא ישתנה, כי בכל זאת הדיסציפלינה שלהן היא אחרת.
וככל שהן מעלות יותר את דרגות הקושי לדעתי הן גם מתרחקות מהיכולת להיות "רקדניות".
ואני מעדיפה אותן כך - עם דרגות קושי גבוהות, אחרת הייתי צופה בבלט במקום.
ובכל זאת יש הבדל גדול בין סקינר שאין לה אפילו את היכולת להיראות אלגנטית ובין אחרות שיש להן, אפילו בלי להיראות רקדניות.

trilliane

Well-known member
מנהל
כי זו התעמלות שנקראת artistic gymnastics, זה החלק האמנותי

ולכן לא לחינם יש להן מוזיקה בתרגיל והוא מורכב לא רק מפסי אקרובטיקה (אחרת אפשר היה להשתמש בפס אקרובטיקה, יש גם תחרויות כאלה). הרעיון הוא לשלב אלמנטים ריקודיים בתרגיל ולא רק אקרובטיים.
&nbsp
אני לא חושבת שדרגת הקושי צריכה לבוא על חשבון אלגנטיות, והדיסציפלינה המקורית אינה אחרת, להפך, היא כללה (וברוסיה כנראה עדיין כוללת) גם שיעור בלט.
&nbsp
סקינר מחרידה, מתנועעת כמו רובוט.

לעומת סימון ביילס דווקא מאוד אתלטית וממש לא קרובה להיות רקדנית בלט משום בחינה (ודאי שלא במבנה הגוף) ועדיין התרגיל שלה זורם מאוד והתנועה שלה חלקה ונעימה לעין, נראה שהיא לא מנסה סתם להעביר את הזמן בנפנופי ידיים (ומיותר לציין שדרגות הקושי שלה בשמים, כך שזה באמת לא סותר).

trilliane

Well-known member
מנהל
תרגילי המוקדמות של צ'וסוביטינה

לא מפגן התעמלות מרהיב, אבל כ"כ מגניב לראות מישהי בגילה באולם ההתעמלות!
ובסה"כ היא נראית ממש לא רע גם מחוץ לשולחן הקפיצות (על אחת כמה וכמה למישהי בגילה). אני אוהבת נשים בהתעמלות נשים! (אגב, בהקשר לכך מעניין לציין שכל נבחרת ארה"ב בתחרות מורכבת מבגירות).

zuxitani3

New member
הייתה כתבה על זה

איפהשהו שהן באמת כולן מעל גיל 18.
חשבתי על זה ונראה לי שזה קשור לדרגות קושי שלהן - דרגות קושי כאלה דורשות המון כח, כח שיותר קל להשיג ככל שאת יותר מבוגרת כנראה (כלומר 18 בהשוואה ל-16)

למעלה