"הרפיה גופנית"../images/Emo152.gif
הרפיה היא אחד העקרונות החשובים ביוגה. עקרונות נוספים הם השתרשות והתארכות למשל, או חיבור ונשימה, או תודעה ריקה והתכוונות. גוף שאינו חזק לא יוכל ללמוד להרפות, כי הוא עסוק בלהחזיק את עצמו שזו משימה לא קלה עבור גוף חלש. לכן המילה הרפיה לא אומרת כלום להרבה אנשים שמתחילים לתרגל יוגה, כי חסרה החוויה הפיזית של "מה זה להרפות" רק לאחר שהגוף התחזק במידה סבירה - וזה משתנה מאדם לאדם - הוא יכול להתחיל להרפות. ומנסיוני האישי, ככל שאני מתחזקת כך אני רפויה יותר, ככל שאני מתחזקת כך אני נצרכת לפחות עבודה קשה ומאמץ, ויכולה להיות רפויה ושקטה בתוך התנוחות ובחיים בכלל. הדוגמא הקלאסית היא, של תלמיד מתחיל, היושב במאמץ ניכר, ועוצם עיניו ונורא קשה לו להחזיק את גופו בישיבה פשוטה, וכשאומרים לו להרפות הוא שומט את גופו, גבו מתעגל, והעורף קורס. לאחר תרגול וחיזוק, ההרפיה בגוף קיימת כל הזמן, והגוף לא צריך לקרוס ולהתעוות כדי "להרפות". אז נכון שביוגה מדברים מההתחלה על הרפיה, אך חשוב לזכור כי זהו מונח שנהיה נהיר וברור באופן ישיר, רק עם חיזוק הגוף. כמובן שכל זה מגיע בשילוב עם הרפיה של התודעה, המתלווה לתהליך שעובר הגוף. על כן ניתן לרוב להסיק את מצב התודעה ע"פ מראה הגוף. ולסיום, בתנוחות תשאר כמה שנוח לך בהתחלה. עם הזמן תגלה שאתה יכול ורוצה להשאר יותר זמן, ולעיתים דווקא ההיפך, תעדיף לזרום בקצב מהיר יותר מתנוחה לתנוחה. בכל אופן מומלץ לקבל הנחיה ממורה ולא להסתמך על לימוד אישי בלבד.