נשימות

נשימות

מבקשת לדעת האם אני יכולה לעשות רק את הקומבקה והפריינימה ללא קשר עם תרגילים אחרים . כמה אני יכולה לעשות מכל תרגיל של הנשימה ומתי להפסיק אני מאוד אוהבת את הנשימות בשאר הדברים אני קצת יותר מתקשה לכן אני מבקשת לדעת אם אני יכולה להתמיד בזה כל יום אודה מאוד על התשובה

יוגי בר

New member
נשימה נכונה

היי ליוניבון. אכן בעיניך תרגול פראנאיימה זה הבונבון בתרגול היוגי. אבל פראנאיימה- מדע השליטה בנשימה החיונית- כשמו כן הוא. זהב נראה לכאורה קל אבל זה לא. בפירוש לא. ולפיכך צריך לתרגלו בזהירות מופגנת. תרגול לא נכון עלול להזיק. מאוד. ןלכן, בשלב הראשון תרגלי אך ורק בהדרכת מורה מנוסה. לכשיחליט המורה כי את בשלה לתרגול עצמי בבית. הוא יבשר לך על כך. ועוד הערה: גם בתרגול עצמי בבית מומלץ לרגל לפחות למשך השנה הקרובה ללא עצירת נשימה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

אנלומה וילומה

בעקבות מה שנכתב כאן על תרגילי נשימה, יש לי שאלה נוספת: אני מתרגלת מדי יום את התרגיל אנלומה וילומה. ברוב המקרים התרגיל הזה באמת נותן לי הרגשה טובה ויכולת לנשום עמוק יותר ואכן אני מרגישה שעם הזמן, הנחיריים יותר פתוחים. אבל קורה לפעמים שזה פשוט לא הולך, שאני לא מצליחה לעשות את התרגיל בצורה סדירה וזה כמובן מפריע לנשימה ואז אני מפסיקה מיד. יכול להיות שהמקרים האלה נובעים מתרגול לא נכון או מצורת ישיבה לא נכונה. (באחד מהמקרים שהפסקתי זה היה כשנרדמו לי הרגליים וזה הפריע לי להמשיך). האם במקרים כאלה זה יכול להיות מסוכן?

למעלה